11 Haziran 2008 Çarşamba

Yenilemek yine de kafayı sıyırtmak

Divx oynatıcımız bozulmuştu geçen cuma. Biz de haftasonuna yetişsin diye hemen yenisini sipariş etmiştik. Eskisi Vestel markaydı. Bilen bilir, Vestel'in ilk çıkardıkları çok güzeldi. Bir üst modeli, ki bizimki bu olur, ilkinden kötüydü, her filmi okumuyordu falan, ondan sonra çıkardıkları gene çok iyidi. Biz şanssız kullanıcı olduk ama 3 sene kadar da idare ettik onunla. Bozulunca ekmeğimize yağ sürülmüş gibi oldu, zaten değiştirmek istiyorduk ya. Bu sefer daha kalitelisini alalım dedik ve hazır da indirime girmişken bir siteden Phillips marka divx oynatıcımızı aldık.

Dün nihayet elimize ulaştı. Heyecanla paketi açıp tozunu aldığımız rafa koyduk televizyonun altındaki. Bağlantıları yapmaya çalışırken bir de baktık, bu yeni alet bizim evdeki ses sistemiyle uyumlu değil! Hayda ve ühü! :(

2 saat kadar internette araştırma yaptıktan sonra hiçbir şekilde 5+1 sisteme uyduramayacağımızı anladık ve cihazı tekrar kutusuna koyup dua etmeye başladık :) İade edebileceğimizi umut ediyor, bir yandan da gerekli hazırlıkları yapıyorduk...

8 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Çok kötü olmuş ya. Umarım geri iade alırlar ki almaları lâzım. Kanunlar böyle...

Öykücü dedi ki...

Bize olursa biz alalım sizden.Akşam kocamla konuşayım da:))

Kaça almıştınız kuzum?

Çok öptümmm

cinar dedi ki...

@ Sanırım değiştirirler Recep Hilmi. Umarım değiştirirler :)

@ Öyküm sizde ses sistemi yok mu ki? 119 YTL 'ye almıştık. Kaç gündür sana da diyorum ya :) Ama bizdeki sistemle uymadı. Değiştirirler heralde ya. Biz sisteme uysun diye yine Vestel alacağız mecburen. Ya da ses sitemini değiştirmek lazım ama o çok pahallıya geliyor :(

Tabiat Ana dedi ki...

tüh ya hay allah pekde sevinmiştik ama yola çıktı haberine.neyse her işte vardır bir hayır diyelim.Elbet geri almak zorundalar canım benım meraklanma sen.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Bir itiraf:
Ben senin film yazılarını hiç okumadan not alıp çıkıyorum.İzledikten sonra en sevdiğim şey olan film yorumları okumaktır gelip okuyorum.
Aaa bek ben gibi düşnmüş
Aaa bak burayı böyle yorumlamış diyorum
Önce okuyup tadını kaçırmaktansa izledikten sonra Bile bile okumak daha keyifli

Esra dedi ki...

aaaa kotu bir oyun oynamis teknoloji size. :-(
Geri verebilirsiniz tabi. Kanuna gore 1 hafta icinde geri almak zorundalar.

cakiltasi dedi ki...

çınarım tüh diyorum ama olsun. geri alırlar sonuçta kullanılmadı ya! philips'in sizin sistemle uyumlusu yok muymuş pekim?

cinar dedi ki...

@ Tabiatım sorma ya. Ben çok çok sevinmiştim ama olmadı işte.

@ Önce ya da sonra, hiç farketmez Biyocan. Keyfine bak :)

@ Esra'cım geri gönderdik bile :) Para iadesini bekliyoruz şimdi...

@ Çakılım yok ya, bu yabancı markaların kendi ses sistemleri de olduğu için yerlilerle uyumlu değilmiş. Sonuçta 200 milyona uygun aparatı alıp yapabilirmişiz ama cihazı zaten 119'a almışken aparat için 200 daha vermek hiç mantıklı gelmedi.