25 Haziran 2008 Çarşamba

Daddy Long Legs

Evet sonunda bitirdim. Hatta baya da oldu ama yazmaya fırsatım olmadı bir türlü...

Seneler önce seyretmiş ve resmen aşık olmuştum bu filme. Candy, Yedi Renkli Çiçek, Remi falan hep sevdiğim çizgi filmlerdi ama Judy Abbott'un ayrı bir yeri vardı bende. Büyüyüp de etrafımdakilere sordukça pek olumlu yanıt da alamıyordum. Çoğu kimse hatırlamıyordu ya da seyretmemişti. Sağolsun varolsun internet :)



İnternet sayesinde hem çizgi film hakkında bir sürü şey okuyabildim hem resimlerini bulabildim. Baya da bir seveni varmış. Uzunbacak'çım da bunlardan biri :)



Şeker kahramanımız Judy daha bebekten annesi ve babası tarafından terkedilmiş ve yetimhaneye bırakılmıştır. Çocukluğu bu yetimhanede kah gülerek kah ağlayarak geçer. Arkadaşları da birer birer evlat edinildikçe Judy kimsesiz hissetmeye başlar.





Bu arada derslerine daha fazla önem verir ve bir okul için burs kazanır. Bu bursu zenginlerden biri vermektedir. Bür gün okula da gelir ama Judy onu yakalayamaz, arkasından koşsa da sadece adamın gölgesini görür. Gölgesine bakarak bu adama Daddy Long Legs (Uzun Bacaklı Baba) ismini takar.






Judy okuluna gittiğinde odasını 2 kişiyle daha paylaşacağını öğrenir. Bunlar kibirli Julia ve iyi yürekli Sally'dir. Okulda kaldıkları sürece Judy'nin en yakın arkadaşları olacaklardır.



Judy okula gittiği ilk andan itibaren sürekli olarak Uzun bacaklı babasına mektuplar yazarak yeni yaşantısından bahsetmektedir.



Julia'nın Jervis adında yakışıklı bir kuzeni vardır. Ara sıra kuzenini ziyarete gelir. Bu sıralarda Judy ile de tanışır ve onunla yakınlaşmaya başlar.

Sally'nin abisi Jimmy de Judy'den hoşlanmaya başlar ama bu arada Julia da Jimmy'ye aşık olmuştur. Judy kendini derslerine vermeye çalışır. Yazıları degilere çıktıkça sevinçten havalara uçar.

Yaz tatillerinde Julia ve Sally bazen Julia'lara bazen Sally'lere gidip birlikte vakit geçirmektedirler. Ama Judy'nin babası Judy'nin her yere gitmesine izin vermez. Sadece Julia'lara gitmesine izin vardır.

Sonunda Judy'yi bir süpriz de bekliyordur. Hem şaşırır hem sevinir. Bizse, seyredenler olarak koca bir iç geçiririz :))

Sanki aşk meşk var sadece çizgi filmde. Yani aslında kesinlikle öyle değil ama öyle bir yazdım ki sanki bunun üzerine kurulu gibi oldu :)

Daha önce seyretmeyenler varsa, hatta daha önce seyredenler bile, mutlaka seyretmeliler bence. İnsana acaip bir yaşama sevinci veriyor, içiniz kıpır kıpır oluyor. Judy'nin neşesi size de bulaşıyor :)

Bu arada filmi de çekilmiş birkaç kere. Henüz hiçbirini seyretmedim. Çizginin yerini tutacağını sanmıyorum ama yine de listemize aldık.

13 yorum:

Sıdıka dedi ki...

Bayildim bu filme. Hele sayfan icin sectigin muzige o kadar uymus ki sabah sabah yasama sevincim geldi. Bunu muhakkak bulup seyretmeliyim :)

cinar dedi ki...

Sıdıka'cım arka planda çalan bahsettiğim çizgifilmin jenerik müziği zaten. Şarkıda bile bir kıpırtı oluyor değil mi yürekte? :)

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çook severim çınar ben bu uzunbacağı :) hatırlattın bana şimdi izleyesim geldi :)

Vladimir dedi ki...

Yeni birşey daha öğrendim sayende. çok teşekkürler :))

cinar dedi ki...

@ Esracım demek sen de bizdensin :) Seyret vallahi, insanın anıları depreşiyor! :))

@ Sevgili Vladimir asıl ben teşekkür ederim :) Umarım beğenirsin.

miso dedi ki...

Çınar merhaba,
Ben de bir çizgi film hastasıyım. Ama bu Remi biraz Kemalettin Tuğcu kıvamında bir şey değil miydi? Sirk, soğuktan donarak ya da açlıktan ölen hayvanlar filan? Ben çok ağladığımı hatırlıyorum.

marruu

uzun bacak dedi ki...

Heyyoooo yaşasın...

Ne iyi ettin de yazdın. Çok mutlu oldum. Bugün biraz sıkıntılıydım, sayfanı açınca yüzümde kocaman bir gülümseme oluştu. Judy'i çok seviyorum. Tabi Jervis'i de... Çok romantik :))

Çok da etkileyici bir çizgi dizi. Judy'nin sakarlıkları, azmi, her zaman olumlu düşünmesi vs.vs.

Herkese öneririm ben de.

Netten torrent olarak indirilebiliyor. Ben öyle bulabilmiştim. "Watashi No Ashinaga Ojisan" diye aratmak gerekiyor.

cinar dedi ki...

Hoşgeldin Miso :)
Aynen dediğin gibi, zırlak bir çizgifilmdi Remi, ama ben severdim yine de :) Daddy Long Legs öyle değil ama. Çok eğlenceli, kesinlikle çok şeker :)

Sıdıka dedi ki...

Bende tam bu cizgi filmi nerden bulucaz derken Uzunbacak yazmis bile :)

Sıdıka dedi ki...

Bulamadim :(

cinar dedi ki...

@ Uzunbacakçım oh sonunda neşelendirebildik seni demek :) Kurtul şu stresinden be :)
İşin teknolojik kısmını Uzunbacaktan dinlemiş bulunmaktasınız arkadaşlar :)

@ Sıdıkacım o işlerden hiç anlamam ama istersen yollayabilirim sana?

Sıdıka dedi ki...

Cinarcim sagol. Ben biraz daha bakinayim. Bulamazsam isterim senden. Teklifin icin cok sagol :)

uzun bacak dedi ki...

http://www.animesuki.com/series.php/666.html

Ben buradan indirmiştim Sıdıka'cım. 3 gün araştırma yapmıştım nette. Bulmak çok zor oldu. İngilizce altyazılı Japonca. Aslında orjinalini almak istemiştik ama bulmak zor oluyor. Candy'nin orjinalini almaya çalışacağız mesela Çınar'cımla :)