1 Nisan 2008 Salı

Before The Devil Knows You're Dead

Eşim iyileştiği için sinema günlerimize geri döndük dostlar. Birikmiş iki filmim bile var yeni seyrettiklerimden. Ama daha öncelerden seyredip de size anlatamadığım o kadar film var ki, üşengeçlikten :(


Önce "Before The Devil Knows You're Dead" den bahsedeyim. Para hırsının iki kardeşi nasıl kötü etkilediğini görüyor ve bir aile dramına tanık oluyoruz bu filmde.

Andrew ve Henry Hanson kardeşler para sıkıntısı çekmektedir. Andrew (Philip Seymour Hoffman) Henry'ye (Ethan Hawke) bir mücevher dükkanını soymaktan bahseder. Söz konusu olan ailesinin mücevher dükkanı olsa da içinde bulundukları durumu düşününce planı uygulamaya koyarlar.



Daha önce bu dükkanda çalıştıklarından içerisini çok iyi bilmektedirler. Kasanın yerini, anahtarları, her sabah gelen kadını bilirler ve buna göre plan yaparlar. Andrew tanınabileceği korkusuyla sadece olaya yön veren adam olacaktır. Dükkana girip soygunu yapacak olan Henry'dir. Ama o da ürker ve arkadaşlarından birini olaya sokar. Adam Henry'yi arabada bekleyecek ve çıkışta hemen gaza basıp olay yerinden ayrılacaktır. Ama Henry'nin telaşını ve heyecanını görünce rolleri değiştirmeyi teklif eder. Henry kabul eder ve arabada kalır.

Ancak arkadaşı dükkanın içini ve kadını bilmez. Henry'den talimatları alır ve içeri girer. Ancak içerdeki yaşlı kadın çetin ceviz çıkar ve adama ateş eder. Bunun üzerine adam da kadına ateş eder ve onu etkisiz hale getirmeye çalışır. Ama kadın dirayetli çıkar ve son gücüyle adama bir kez daha ateş eder ve onu yere serer. Adam ölmüştür.

Henry adamın dükkan kapısından uçtuğunu görünce çok korkar ve hemen olay yerinden ayrılır. Birkaç saat sonra babasından haber alır. Annesi vurulmuştur.



Soygunda vurulan aslında annesidir. Çalışan kadın o gün için izin almış ve dükkana Henry'nin annesi Nanette Hanson (Rosemary Harris) gitmek zorunda kalmıştır.



Andrew olayı her ayrıntısıyla dinleyip kendilerini hedef gösterebilecek ipuçları arar ama Henry'nin söylediğine göre her şey yolundadır. Oysa ölen adamın eşi onu görmüştür ve birlikte işe çıktıklarını bilmektedir. Kiraladıkları arabada adamın müzik cd si kalmıştır.



Nanette öldüğünde kardeşlerin babaları Charles Hanson (Albert Finney) adeta yıkılır. Başta çocuklarına sarılmaya çalışsa da zaman geçtikçe soygunu yapanların onlar olduğunu anlayacaktır.


Bu arada hangi araya sıkıştıracağımı bilemediğim Gina Hanson (Marisa Tomei) var. Andrew'un güzeller güzeli eşi rolünde karşımıza çıkıyor ki kendisini In The Bedroom filmindeki başarısıyla tanıdık.


İlk dakikada ölen Nanette yani Romemary Harris ise Spiderman'dan May halamız oluyor. Çok şeker bir yaşlı insan figürüdür bana göre.

Ethan Hawke gördüm göreceğim en çirkin haliyle filmde boy gösteriyor sanki. Baktıkça içim bir hoş oldu aslına bakarsanız. O dişler neydi öyle diyeceğim. İnsanlar yaşlandıkça güzelleşmeli sanki?

Ben filmi çok başarılı bulmadım kendi adıma. Bu dramdan sıkıldım açıkçası. Ama eşim iyi bir dram olduğu konusunda ısrarlı. Karar sizin. İyi seyirler!

3 yorum:

cakiltasi dedi ki...

Çınarım eşine çok geçmiş olsun. Bu film geçen tvde oynadı galiba. Ama ben çizgi filmden başka bir şey seyredemez oldum. Yakında arkadaşın tvsinı geri vereceğim ona lazım olmuş. Dedim iyi olur. Bilgisayardan dvdler izlemeye devam ederim belki. Ama o zor zanaat ya. Çünkü ikili ya da çifli koltuğum yok. Gelirsen görürsün. Antika 4 tane goblenim var onların tepesinde oturuyor her gelen. Misafirlerim çok şikayetçi bu durumdan ama yerim yok ki alsam nereye koyacağım koltuğu:)

cinar dedi ki...

Çok sağol Çakılım,
Aa filmiyordum televizyonda gösterildiğini :) Tesadüf olmuş benzer zamanlara denk gelmesi.
Çizgi filme devam et derim ben, çizgi film hastası olarak. Ha bak madem sen de çok seviyorsun, divx playerın var mı evde? Varsa sana güzel süprizler yapabilirim :)
Full Metal Alchemist dersem hatırlar mısın?

Bu arada goblen moblen hiiiç önemli değil, goblen nedir bilmiyorum bu arada. Herkes senin o cici yüzünü görmeye geliyor şekercim. Yere minder atsan da kafi. Geleceğim göreceğim ben de :)
Öptüm.

cakiltasi dedi ki...

çınarım divx playerım yok bilgisayardan seyrediyorum:( çizgi film çok seviyorum ama Full Metal Alchemist'i görmüşlüğüm varsa bile hiç seyretmedim. Manga seviyorum ama çok çok örnek bilmiyorum. Oscar, Şeker kız Candy, Miyazaki'nin bazı filmleri dışında:(

Canım benim teşekkür ederim haftaya gelirseniz kesin bekliyorum evime. Gobleni bende bilmezdim ama evi kiralarken ev sahibinin annesinden kalan antikaları görünce annemin pek hoşuna gitti. böyle kocaman kocaman çiçek desenli pek kötü desenli şeyler aslında. hiç sevmem gobleni aslında pano filanda yaparlar onlardan. biz bizim antikaların yüzünü değiştirdik pek güzel oldu. ev sahibi bana verdi pek kıymet bilmiyor maalesef. ben de eskiye pek düşkünümdür. anısı hatırası olan eşyalara.