3 Eylül 2008 Çarşamba

FLCL, 2000 (8,8)



Evvelsi gün yeni bir anime diziye başladık. 6 bölümden oluştuğu için aslında o gün bitirebilirdik de. Amma ve lakin benim gözler yorgunluktan kapandığı için 5. bölümün ortalarında eşime hadi sen bir dolaş gel de ben de uyuyayım o arada deyivermişim :))) Tabi kapanış o kapanış.

Neyse dün kaldığımız yerden devam ederek bitirdik. Aslında buraya yazıp yazmama konusunda pek emin değildim. Zira çok bir şey anlamadığım için ne yazacağımı bilemedim :) Hatta bütün bölümler bittikten sonra Badem’i sorguya çektim ne anladığı konusunda. Sen anlat ki ben de yazayım dedim ama o ara gülme krizinden başka bir şeyle ilgilenemedik :)

Anladığım kadarını anlatayım yine de.

Kahramanımız Naota yaşadığı şehirde her şeyin her zaman olağan olduğunu düşünmekte olan bir lise öğrencisidir. 6 bölüm boyunca başına gelmeyen kalmaz, ciddi anlamda başına yani :), yine de bizim bu şehirde hiç değişik bir şey olmaz şeklindeki cümlesini giderayak söylemekten de geri durmaz.



Naota’nın abisi Amerika’ya gitmiştir. Onun sevgilisi Mamimi, o gittiğinden beri Naota’nın yanındadır ve ona sevgilisiymiş gibi davranır. Bir gün yolda giderlerken Haruku’yla karşılaşır. Hatta karşılaşmaları Haruko’nun motosikletiyle Naota’ya çarpmasıyla olur. Çarpmanın sonucunda Naota’nın başında bir şişlik belirir. Öncesinde bantla kapatmaya çalışsa da ertesi gün bu şişlik büyüdükçe büyür ve bir gün bu şişlikten iki robot çıkarak dövüşmeye başlarlar. Bu robotlardan Chanti dövüşün galibi gelir ve daha sonra Naota’larda hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Chanti bana içecek bir şeyler getir, Chanti yorganların tozunu al gibi :)

Bu arada Haruku da Naota’ya yapışmış ve Mamimi bu duruma sinir olmuştur. Bundan sonra Naota istemese de Haruku onun peşini bırakmaz.



Aslında Haruku uzayın derinliklerinden gelen biridir ve asıl amacı Atomsk’u kurtarmaktır. Atomsk da bir robottur ve dünyaya düşmüştür. Naota’nın kafasından çeşitli robotlar, hepsi de el şeklinde, çıktıkça Haruku onları parçalar ve Atomsk’a ulaşmaya çalışır.

Konu itibariyle oldukça değişikti kabul ediyorum ama yine de şeker sayılırdı. Çizgiler yine çok güzeldi, müzikler de öyle. Komikti ayrıca :) Seyredilebilir yani.

Bu animeler de 2000 yapımı. Yönetmenliğini de Kazuya Tsurumaki yapmış ve IMDB’de 8,8 puan almış. Bu animeyi yabancı bir anime sitesinde görerek istemiştim ben. Hangi site olduğunu şu anda hatırlamıyorum ama baya bir övmüşlerdi diziyi.

Bu arada ismine gelince tam olarak anlayamadık :) Aslında bütün bölümlerde sürekli olarak “furi kuri” ve benzeri şeklinde ifadeler kullanıldı. Ama bir baktık öpüşmede kullanıldı bir baktık sevişmede kullanıldı, bir baktık dövüşmede kullanıldı. Sonuç itibariyle biz ne anlama geldiğini anlamadık. Son bölümde Naota’nın babası da Naota’yı yanına alıp furi kuri nedir, sen başrolsün, her şeyi bilmen lazım dedi ama yine de cevap alamadı :)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Furi kuri ,furi kura, furi kuru, kiri, kuru :))
Ne güzel uzaylımızsın sen Haruka-San :)

Adsız dedi ki...

Ayol sende olmasana bu animeleri unutacağız be cicim. Kardeşimle bu konuda manyak anlaşırsınız ya. Birde bu animler tvde ya geceyarısı yada sabahın körü be :)

cinar dedi ki...

@ Mamimi daha güzeldi bence be :)

@ CW'cim teşekkür ederim, vallahi hastasıyım. Kardeşine selamlar o zaman :)