25 Ağustos 2008 Pazartesi

Forgetting Sarah Marshall, 2008 (7,6)



Dün işlerimiz halledip koltuklarımıza yayılınca hadi bu sefer komedi filmi seyredelim dedi Badem. Benim canıma minnet zaten :)



Peter Brettel (Jason Segel) Sarah Marshall’ın (Kristen Bell) erkek arkadaşıdır. Sarah Scene of Crime adlı dizinin başrol oyuncularından biridir. Peter ise bu dizinin müziklerini yapmaktadır. İkisi de işlerinde başarılıdır ve her şey yolunda gitmektedir.

Ancak bir gün Sarah Peter’ın evine gelir ve ondan ayrılmak istediğini söyler. Peter bu haber karşısında adeta yıkılır. Önce Sarah’ı ayrılma kararından döndürmeye çalışır. Başarılı olmadığını görünce başka bir adamın olmasından şüphelenir. Sarah’ı azıcık zorladıktan sonra gerçekleri öğrenir. Sarah’ın başka bir adamla ilişkisi vardır.

Aradan 3 hafta geçmesine rağmen Peter hala Sarah’ı aklından çıkaramamıştır. Evde gördüğü her şey ona Sarah’ı ve anılarını hatırlatır. Peter çok duygusal biridir ve bunları hatırladıkça hüngür hüngür ağlar.



Peter’ın arkadaşı (aynı zamanda üvey kardeşi) Brian Brette (Bill Hader) Peter’a tatile çıkmasını söyler. Sarah’ı unutması için evden ayrılması ve başka insanlarla tanışmasını tavsiye eder.

Bunun üzerine Peter Sarah’ın Havai’yi çok güzel bulduğunu hatırlar ve oraya gitmeye karar verir. Ancak gittiğinde bir süprizle karşılaşır. Daha otelin lobisindeylen Sarah’ı görür. Sarah da yeni erkek arkadaşı Aldous Snow’la (Russell Brand) birlikte aynı otele gelmiştir. Yeni erkek arkadaşı da son zamanlarda çok meşhur olan bir müzik grubunun solistidir.



Peter çok rahatsız olsa da daha önce yer olmadığını söyleyen resepsiyon görevlisi Rachel Jansen (Milo Kunis) Peter’ın durumunu fark eder ve ona yardımcı olmak için geceliği 6000 dolar olan suitin boş olduğunu söyler. Sarah ve Aldous yanlarından gidince Peter o parayo ödeyemeeyceğini söyler ancak Rachel her şeyi ayarlamıştır. Oda zaten boştur ve teknik olarak boş kalacağı için oda temizliğini Peter’ın yapması gerekecektir. Peter tabi ki kabul eder.





Bundan sonrası otelde, plajda, yemekte Peter ve Sarah’ın sürekli karşılaşmaları ve birbirlerine gıcık olmalarıyla geçer. Bu arada Rachel’ın güzelliği Peter’ın dikkatini çeker ve Brian’ın ısrarları üzerine (her gün internetten görüntülü görüşme yapmaktadırlar) Rachel’a çıkma teklif eder. Artık ikili olarak karşılaşmakta birbirlerine daha fena gıcık olmaktadırlar.



Sarah, Peter ve Rachel'ı bir arada görmeye başlayınca aslında Peter'ın ne kadar mükemmel bir insan olduğunu hatırlar. O andan sonra da Aldous'un yaptıkları ona ters gelmeye başlar.

Acaba sonunda Peter'a dönecek midir, ya da Peter hala onu istemekte midir, ya da Peter ve Rachel'a ne olacaktır? İşte bütün bu sorular için oturup filmi seyretmeniz gerekecek. Çünkü ben sonunu anlatmayacağım :)

Bu fim de yeni, 2008 yapımı. Nicholas Stoller yönetmiş ve IMDB'de 7,6 puan almış. Oldukça iyi. Hoş da bir filmdi. Yalnız biraz fazla uzadı bana göre. Başları komik ve eğlenceli olsa da süresi nedeniyle sonlara doğru biraz sıkıldım ve bayıldım açıkçası. Yine de eğlenceli ama, seyredilebilir.



Peter rolünde seyrettiğimiz Jason Segel'ı öncelikli olarak cnbc-e dizisinde severek seyrettiğimiz How I Met Your Mother adlı komedi dizisindeki Marshall rolünden tanıyoruz. Daha önce bahsettiğim Knocked Up'ta da beğenerek seyretmiştik kendisini.



Kristen Bell'i ise Heroes dizisindeki kötü karakterlerden biri olarak tanıyoruz. Bu filmde Jason Segel'ın yanında o kadar ufacık tefecik kalmış ki, ondan önce misafirlerimize seyrettirdiğimiz Shrek'teki Fiona'nın prenses halindeyken dev Shrek'in yanaklarını okşarkenki ufaklığı gibi kalmış. Heroes da gayet makul boyutlarda görünüyordu oysa ki. Jason Segel da How I Met Your Mother'da çok makul boyutlarda görünüyordu. Gerçekte hangisi daha normal boyutlarda çok merak ettim doğrusu :)





Milo Kunis'i ilk kez seyrettiğimizi düşünmüştük oysa Gia'da Gia'nın küçüklüğünü canlandırırken seyretmişiz kendisini. Güzeller güzeli bir kadın Milo Kunis. Bir sürü de filmi var ama ben seyretmemişim.

5 yorum:

Öykücü dedi ki...

Cnbce deki 'How I met your mother' dizisinde oynuyor erkek kahraman-biliyorsundur ve oradaki adı Marshall:)) Bu filmdeki eski kız arkadaşının soyadı:)

Kesinlikle esmer kızı tutuyorum.Mutlu olsunlar:)

Öptümm.

cinar dedi ki...

Tabi canım, biliyorum ve seviyorum o diziyi, buraya da yazdım ya :) İsminden bahsetmemiştim ama tabi. Ben de esmerciyim diyerek nokta koymak istiyorum :)
Öptüm çok.

Adsız dedi ki...

Güzel kadın oyuncular, özellikle Milo Kunis, kullanarak erkeklerin ilgisini çekse de, kadınların ilgilisini çekecek başka ayrıntılar da vardı bolca :) Aldous karakterini çok sevdim. Sarah'la ayrılmalarının nedeni de Aldous değil, direkt Sarah'dır, Aldous'a laf yok :)

cinar dedi ki...

Haa evet ya, onu söylemeyi de unutmuşum bak :) Jason Segel'ı anadan doğma haliyle baya bir ezberledik yani. Olur olmadık yerde gösterdi de gösterdi anacım :))
Sarah salaktı kabul ediyorum ama Aldous da bir tipti yani. Kendine göre bir tarzı ve yaşayış biçimi olabilir ama kaba saba adamlardan hoşlanmıyorum ben. Jason da fazla sulugözdü. Fİlmde benim ilgimi çeken biri yoktu yani, emin olabilirsin :)) (Milo Kunis gerçekten çoooooook güzel)

Burcu SezeR dedi ki...

Aslında çok çok beğendiğimi söyleyemem bu filmi.. Fakat terkedilen adama inanılmaz üzülmüştüm...