13 Mayıs 2008 Salı

National Treasure : Book of Secrets (2007)


Dün oturduk National Treasure : Book of Secrets'ı seyrettik. 2004'te ilki çekilmişti, onu da seyretmiştik. Ama 2007 yapımı bu filmi seyrederken aklımda İndiana Jones'lar olunca pek de keyifli olmadı. O heyecan dolu İndi serisini düşününce bu film pek bir romantik kaldı sanki..

Kadro ilk filmle aynı. Nicholas Cage (Ben Gates), babası rolünde Jon Voight (Patrick Gates), yeni-eski-yeni kız arkadaşı rolünde Diane Kruger (Abigail Chase), arkadaşı rolünde Justin Bartha (Riley Poole) ve ajan rolünde Harvey Keitel (Ajan Sadusky). Kadroya yeni katılan tanıdık bir isimse Ed Harris (Mitch Wilkinson).

Ben Gates (N. Cage) atalarının yardımıyla bir iç savaşın nasıl engellendiğini kanıtlar sunarak tüm dünyaya duyurmuş ve verdiği konferanslarda da gururla konuşmasını yapmıştır. Ancak son konferansında Mitch Wilkinson (E. Harris) adında bir adam yıllardır saklı olan yeni bir kanıt sunarak başkana suikast düzenleyenlerden birinin de Ben'in büyük büyükbabası olduğunu iddia eder.

Getirdiği kanıt Ben'deki defterden kopan sayfalardan birine aittir. Orda gerçekten de atalarının ismi yazmaktadır ama Ben atalarının hain olduğu fikrini kabul etmez. Bunu herkese de kanıtlamak zorundadır.



Mitch'in getirdiği kağıdın bir kopyasını alıp Abigail ve Riley ile saatlerce inceleme yaparlar. Sonunda bir ipucu bulurlar. Kağıdın üzerinde arkasına yazılan yazıların mürekkep lekesi vardır. Bu ipucuyla kayıp altın şehri Cibola'yı bulmaya çalışacaklardır.



Ben atalarının suçlu olmadığını kanıtlamaya çalışırken Mitch de bulacakları hazinenin peşine düşer ve Ben'i takip etmeye başlar. Buldukları her ipucu onları başka bir tarafa yönlendirirken hazineye de yaklaşmaya başlarlar. Bu arada Ben maceradan maceraya atılmaktadır, ve hatta başkanı kaçıracak kadar ileri gider.



Sonu belli zaten değil mi? Filmin başından belli iyi adam kötü adam. Öyle zaman geçirmek için iyi olabilir ama başta da dediğim gibi İndiana Jones hayranı olarak vasat buldum ben.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Filmin bir yerinde Beyaz Saray için, 150 yıldır Amerika'nın en zeki insanları burada oturuyor gibi bir laf geçince zaten film orada kopuyor.

uzun bacak dedi ki...

Indiana Jones buluruz hemen senin için :))

Zaten biliyorsundur ya da Badem takiptedir. 23 Mayıs'ta Spielberg'ten Indiana Jones - Kristal Kafatası Krallığı vizyonda olacakmış. Ne güzel işte :)

İki filmi izledim ben de, ilki daha iyiydi sanki.

cinar dedi ki...

@ Badem'im, evet ya, öyle bir cümle de vardı değil mi? Yuh yani :))

@ Uzun'um var zaten İndiler. Baştan seyretmek istiyorum, kaç gündür de dilimde :) Bugün kurs var olmaz, yarın konser var yine olmaz, perşembe de Tuli konseri var yine olmaz. Belki Cuma belki de haftaya artık. Yenisi gelmeden eskilerini seyretmek istiyorum :)

uzun bacak dedi ki...

Çarşamba ne konseri var? Benim haberim yok. Perşembe için biletler bende. Unutmayacağım merak etmeyin :)

Bu arada tenis kortuna üye oldum. Biz oynamaya başlayacağız. Sizi de bekleriz :)

Totoro zayıflamaya kararlı :)

cinar dedi ki...

zkü oda 6lısı konseri var işte, yine erdemir münasebetiyle. siz gelemeyecek miydiniz ki? alla alla??