29 Mayıs 2008 Perşembe

Indiana Jones : Temple of the Doom



Salı günü oturduk İndi'nin ikinci filmini seyrettik, ben ancak yazıyorum tabi. Bu arada neler yaptığımızı daha sonra yazacağım.

İndi maceraya kaldığı yerden devam ediyor kamçısını alarak, biz de koşarak peşinden gidiyoruz. Bu filmde güzel bayan olarak Wilhelmina 'Willie' Scott (Kate Capshaw) var. Sarı saçlarını bir oraya bir buraya savura savura gidiyor İndi'nin peşinden. Kalbini çalmayı da ihmal etmiyor o arada. Bizim İndi çapkın zaten :)


Bu sefer Hindistan'da kayıp taşın peşine düşüyor İndi.


Maceradan maceraya atlayıp tehlikelerden kaçarken bir köye düşüyorlar Willie'yle. Burdaki insanlar İndi ve Willie'ye yardım ediyor, yardımlarının karşılığı olarak da köylerinden çalışan kutsal taşlarını geri getirmesini istiyorlar İndi'den. İndi kahraman adam zaten, mecbur kabul ediyor :)



Taşların izini sürüp buluyorlar ve onları geri almak için tapınağa giriyorlar. Tabi aslında tapınağı tesadüfen bulup asıl yere ulaşabilmek için binbir türlü börtü böceğin içinden geçip evlere şenlik görüntülerle gönlümüzü eğlendiriyorlar :)


Yemek sahnesinde sofraya gelen koca yılanın karnı yarılarak içinden çıkan küçük yılanlar, ana yemek olarak gelen büyük böcekler, çorba niyetine getirdikleri gözlü sıvı ve son olarak tatlı diye getirdikleri maymun beyni seyretmeye değer :)

Ha bir de nerden çıktığını anlamadığım bir çocuk var. Filmin başından sonuna eşlik ediyor İndi'ye...



Bu filmin de diğeri gibi epey eski, 1984 yapımı olduğu düşünülürse gerçekten çok güzel be :) Bu da ilki gibi George Lucas'ın kaleminden, Steven Spielberg'in elinden çıkmış. Bayılıyorum ben bu adamlara!

İndi'ciğim de yakışıklılığının zirvesinde yine :)



Böyle işte.

Hiç yorum yok: