2 Nisan 2008 Çarşamba

Paprika


Sırada bir anime var. Yaşasııııııııın! :))

Satoshi Kon yönetmiş Paprika'yı. Çok da başarılı buldum aslında. Konusu falan tam bana göre, fantastik aynı benim rüyalarımdaki gibi. Konu da zaten rüya olunca ah keşke demeden edemedim :)

Bu kadar övdükten sonra yine de Miyazaki baş ustadır. Onu da belirtmeden edemeyeceğim. Hayal gücü yüksek bu animelerden örnekler vereyim hemen, bazılarından daha önce bahsetmiştim; Laputa : Castle In The Sky (1986 yapımı olduğuna inanamıyorum!), Tonari No Totoro - My Neighbour Totoro, Hauru no ugoku shiro - Howl's Moving Castle, Sen to Chihiro no kamikakushi - Spirited Away.. Hangisini daha çok sevdin dersen ayırdetmekte zorlanırım. Ama sanırım tercihim Sen to Chihiro no kamikakushi olur sonunda..

Lafı uzattım Paprika'yı unuttum sanmayın :)



Tokita DC Mini adında bir alet icat etmiştir. DC Mini insanların rüyalarını kaydedebilmektedir. Bu sayede psikolojik rahatsızlığı olanların rüyalarını inceleyerek onlara yardımcı olunabileceğini düşünmektedirler. Dr. Chiba Atsuko, Osanai Morio, Hirumo Tokita'ya çalışmalarında yardımcı olmaktadır.



Bu arada Dedektif Kogawa Toshimi de gördüğü rüyalar nedeniyle laboratuarda kalır ve DC Mini'nin rüyaları kaydetmesi sağlanır.


Ancak bir gün DC Mini çalınır. DC Mini öyle marifetlidir ki kötü amaçlı kimselerin eline geçtiğinde felaket doğurabilir. Tek yapabildiği uyuyan insanların gördüğü rüyaları kaydetmek değil, cihaza bağlı olan tüm insanları uyanıkken bile rüyaya daldırabilmektir.

Bunun için Dr. Chiba, Hirumo ve Osanai cihazın bulduğu insanların rüyalarına girip asıl hırsızı yakalamaya çalışırlar. Paprika adındaki, koruyucu melekleri diyelim, şahıs ise onlara yardımcı olacaktır.


Bu arada gerçeklik ve rüya birbirine karışır ve olaylar iyice sarpasarar.

E daha ne diyeyim, seyredin! :)

2 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

çınarcım,
başlık bana direkt şu marketlerde satılan kırmızı biber közlenmesinden yapılan paprıkaları anımsattı:))
Oysa yemeye içmeyede pek düşkünlüğüm yoktur:P

Sıdıka dedi ki...

Cinar cok guzel bu. Hemen seyretmeliyim. Hatta tum yazdiklarini not aliyorum ben. Hepsini seyredecegim. Ustelik 23 Nisan'da. Cocuk Bayraminda oturup cocuklar gibi cizgi film seyredecegim :)