28 Nisan 2008 Pazartesi

Habitación de Fermat, La


- Küpün matematiklisi çıkmış.

- Nasıl?

- Küp gibi işte, sen seversin. Bulmacalı.

- E iyi seyredelim o zaman..

3'ü erkek 1'i kadın olan 4 matematikçi, Fermat'ın davetiyesi üzerine Fermat'ın kendilerine verdiği takma isimlerle gölün kıyısında buluşurlar. Göle gelen ilk Pascal (Santi Millán) olmuştur. Daha sonra Olivia (Elena Ballesteros) ve Galois'in arabasıyla Galois (Alejo Sauras) ve Hilbert (Lluís Homar) gelir.

Birbirine yabancı bu dört kişi buluşma saatini beklerken gölün karşısındaki bir arabanın onlara far yakıp södürdüğünü görür. Önce seslerini duyurmaya çalışsalar da sonra bir sandal bularak karşıya geçerler. Arabada kimse yoktur. Farları yakıp söndüren sistem bir cep telefonuna bağlanmıştır ve bu şekilde uzaktan kontrol edilebilir.

Arabadaki yön bulma aygıtı oldukları yeri ve gitmeleri gereken yeri belirtmiştir. Bunun üzerine 4 matematikçi merakla yola çıkarlar.

Geldikleri yer hiç de bekledikleri gibi değildir. Bakımsız, boyasız bir viranedir adeta. Yine de içeri girer ve araştırmaya başlarlar. Asıl bekledikleri içinde koca bir kütüphane olan, geniş masalı güzel bir odadır. Sonunda bu odayı bulurlar da. Odayla oyalanırken bir adam çıkagelir. Bu adam Fermat'tır. Kısa bir tanışma sonrasında sofraya oturup yemek yerler. Sıra asıl bilmeceye geldiğinde Fermat'ın telefonu çalar. Telefon hastaneden gelmektedir. Kızı komada olan Fermat kötü haberden korkar ve 4'lü den ayrılır. Giderken ceketini, cep telefonunu ve davetiyesini unutmuştur.

Ev sahibi olan birinin davetiye getirmesini garipseyen 4'lü Fermat'ın da sadece kendileri gibi bir oyuncu olduğunu farkeder. Asıl ev sahibi Fermat değildir!

Bu arada Fermat'ın telefonuna mesajlar gelmeye başlar. Her mesajda çözmeleri gereken bir bilmece vardır ve 1 dakika içinde doğru cevap girilmelidir. Doğru cevabı bulamadıkları her saniye içinde bulundukları odanın duvarları hareket edecek ve oda küçülmeye başlayacaktır. Bunun bir şaka olduğunu düşünürler önce. Ama oda küçüldükçe büyük bir tehlikenin içinde olduklarını anlayacaklardır. Ve ilk soru ile maceraları başlar.

Önünüzde 3 kutu var. Bunlardan birinde naneli, diğerinde anasonlu, üçüncüsündeyse naneli-anasonlu karışık şekerler var. Ama bütün kutuların etiketleri karışmış ve yanlış işaretlenmiş. Buna göre 3 kutuda da kesin olarak ne olduğunu belirlemek için kutulardan en az kaç şeker almalısınız?


Haydi buyrun bakalım :)

Ben beğendim bu filmi. Fermat's Room (Fermat'ın Odası) olarak çevrilmiş. Luis Piedrahita ve Rodrigo Sopeña tarafından yazılmış ve yönetilmiş 2007 yapımı bir film. Gerçekten Küp (Cube) gibiydi. Ama Testere'yi (Saw) de hatırlattı bana. Tabi kanlı bir sahne yoktu burda ama sürekli bilmece, bulmaca, zaman kısıtlı vs. Seyredin siz de, eminim beğeneceksiniz..

4 yorum:

uzun bacak dedi ki...

Merhaba Çınarcım, öncelikle tekrar geçmiş olsun. Çınar baba'nın iyi olmasına çok sevindik.

Film güzele benziyor, ben de izlemek isterim. Matematik de varsa içinde izlemek hoş olacak :)) En son Lost 9'u izledim, bir de Juno'yu. 27 dresses'i bir arkadaşım verdi ama seninle izlesek daha eğlenceli olur. Haftasonu izleriz belki, ne dersin?

sessiz balik dedi ki...

filmi tanıtırken yazdığın diyalog çok hoştu doğrusu , ilgi çekici bir filme benziyor , yazdım bir kenara .
bu arada seni sobeledim.

cinar dedi ki...

@ Uzunbacakım çok sağol canım benim. Film güzeldi hakkaten, alırsınız bir ara. Lost'u seyrettik biz de. Bir halt anlamadım ben. Hep yarım hep yarım :)
27 dresses olabilir tabi de ablam gelecek ya, bir gelsin bakalım, haberleşiriz yine.

@ Sessiz Balıkçım sobe için teşekkürler. Aklıma geldiği gibi yazmaya çalıştım, umarım beğenirsin.
Sevgiler.

Sıdıka dedi ki...

Seyrettim bu filmi. Bende begendim. Ama sorular dahi matematikciler icin cok kolaymis gibi geldi bana. Birde sonu cok kopuk kalmis. Adamin neden boyle planlar yaptigini daha akici bir dilde yapsalarmis daha guzel olurmus gibi geldi. Sanki sonunda hadi bitirelim artik bu filmi demis gibi yonetmen. Ama gene de guzeldi. Sagol onerin icin.