18 Nisan 2008 Cuma

Endişe güncesi :(

Evelsi gün annemlere misafir gelmiş. Gelen misafir rahatsızlıklarından falan bahsetmiş. Bir gün elini kaldıramayacak duruma gelince hastaneye gidip efor testi yaptırmış. Sonucunda birkaç damarının tıkanık olduğu ortaya çıkmış ve şimdi onunla uğraşıyormuş.

Babam bunları duyunca gideyim ben de çektireyim bari demiş ve gitmiş. Gittiği hastanede (evet ben de bir hastanede çalışıyorum ama bizimkiler bir garip, tanıdık tunuduk herkesi yollarlardı eskiden, ama kendileri zahmet vermeyelim diye çok acil bir durum olmadıkça gelmezlerdi), kalple ilgili bir doktor yok bu arada. Test yapılmış ama sonucu kesin olarak okuyacak doktor yok. Ben bunu duyunca hemen aradım tabi babamı, bin lafla geldi bugün. Gösterdik doktora.

"Senin kalbin gitmiş" dedi doktor. "Anjio yaptırman lazım. Ben sana hemen bir hastene ismi vereyim". Bunun üzerine "Ne zaman gidelim?" diye sordu babam, durumun aciliyetinin merakında olarak. Bizim doktor bu sefer de "Bunu söyledikten 1 hafta sonra kaybettiğim hastalarım oldu" dedi..

Bence bu tip şeyler bir hastaya söylenecek şeyler değil. Doğru olabilir belki, ama sağlıkta psikolojinin çok önemli olduğuna inanıyorum ben. Doğru bile olsa pat diye söylenmemeli kötü şeyler. Ortada kötü bir şey varsa bile olumlu tarafından ele alıp yapılabilecekler söylenmeli. Ben sonuçta bu doktorun karakterini bildiğimden sözlerini çok önemsemedim. Herkese aynı şeyi, aynı kötülükte söyleme gibi bir huyu var çünkü. Ama babam bunu bilmiyor tabi. Bana çok çaktırmasa da içten içe moral bozukluğu yaşadığını biliyorum. Bu duruma çok üzüldüm. Gerçi doktorun bu kadar açıklıkla pat diye söylemesi durumun kalbin bitmiş olması kadar vahim olmasa da önemsenmesi gereken bir şey olduğunu düşünmemizi ve hemen araştırmalara başlamamıza sebep oldu. Şimdi araştırmalardayız. Acilen anjio yaptırmamız gerekiyor kötü bir sonuçla karşılaşmamak için. Aklımızda Hacettepe var ama, bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim..

14 yorum:

Esra dedi ki...

Ne bicim doktor bu boyle. Boyle sey hic kimseye soylenmez. Oncelikle bir daha sakin o doktora gitmeyin.

Benim babam 15 senedir kalp hastasi. 3 kere enfaktus gecirdi, 2 kere kalp spazmi, 1 kere de by-pass oldu, 3 damari degisti. Tum kontrollerini ve ameliyatlarini Amerikan Hastanesi'nde oldu ve cok memnunuz. Kalp konusunda Amerikan Hastanesi cok iyi-idi. Simdi doktorlarin cogu oradan ayrilmis diye duydum.

Capa da kalp konusunda iyi. Cerrahpasa'yi tavsiye etmeyecegim.

Dr. Birgul Sonmez'i cok metediyorlar birkac senedir. Sanirim Capa'da da bakiyor kendisi.

Bu arada Siyami Ersek'i kesinlikle tavsiye ETMIYORUM! Babami olduruyorlardi son krizinde. Birseyiniz yok diye eve gondermeye kalkmislar 2 enfaktusu, 1 by-passi olan babami. Toparlanip kacmis, yine Amerikan Hastanesi'ne gitmisler annemler de. Megerse yine enfaktus geciriyormus babam. Amerikan hastanesi, kapida sedyeyle karsilamis, aninda mudahale etmis.

Bu arada babamin su anda hayatta olmasini yine Amerikan Hastanesi ve doktoruna borcluyuz. Ilk krizinde resmen olumden dondurmuslerdi babami. 93 yilinda.

Sakin panik olmayin! Hepimizin kalp damarlarinda MUTLAKA tikaniklik vardir. Benim kolesterolum 600'e cikar, 350ye iner. Ben de potansiyel kalp hastasiyim. Hepimiz oyleyiz. 21. yuzyilin kacinilmaz hastaligi.Onemli olan enfaktus gecirmeden once damarlari tespit edip dikkatli olmak.
Ki sizin durumuz da bu. Henuz ortada birsey yok.

Acilen doktorunuzu degistirin. Boyle doktor olmaz.

cakiltasi dedi ki...

çok geçmiş olsun çınarım. doktor hödüklük etmiş tam anlamıyla. işinin ehli güvenilir bir doktora daha gitseniz keşke. tanıdığım hiç kimse yok ne yazık ki.
tekrardan çok geçmiş olsun. her şey yolundadır umarım. pis doktor kıl oldum ben ona şimdi.
öptüm çok

KOZA dedi ki...

Merhaba Cinar
Cok uzuldum , insallah doktor yanilmistir . Ankara'da kalp alaninda Yuksek Ihtisas Hastanesi iyi diye biliyorum. Sizin de dusundugunuz gibi
hacettepe , gazi vs. universite hastaneleri de iyi. Eger ozele gitmeyi dusunurseniz iyi bir kardiyolog olan Mustafa Kahraman var.

Doktorun acimasizligi ise ayri bir konu ; tamam soguk kanli olunur ama moral de en iyi ilaclardan biri degil mi...

Cok gecmis olsun

cinar dedi ki...

@ Esra'cım çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Aradım o hastaneyi. Alo sağlık hattı sadece randevu için 24 saat çalışıyormuş. Başka bilgi alamadım. Bugün tekrar deneyeceğim. Allah senin babacığına da sağlık versin, uzun ömürler versin.

Küçük yerde yaşamanın dezavantajları bunlar. Burda sahip olduğumuz tek kalp doktoru kendisi. Biz de çok sevdiğimizden gitmedik. Yine de bizi yönlendirdi. Bu da bir şey..

@ Çakılım çok sağolasın. Burda başka kalp doktoru olmadığından sadece sonuç göstermek için gitmemiz gerekiyordu. Operasyon ve daha ayrıntılı tetkikler için Ankara ya da İstanbul'a gideceğiz bu hafta..

@ Koza çok teşekkür ederim. Ben de iyi moralin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım sonuçlar korkulduğu gibi çıkmaz.

Güneşli Günler dedi ki...

Çınarcım çok geçmiş olsun. Ben de Ankara'da Yüksek İhtisas Hastanesi'nin çok iyi olduğun duymuştum. İstanbulda'da Florence Nigtingale kalp alanında özellikle çok iyi. İki yıl önce anneme orada anjiyo yapıldı. Hem hizmet, hem ilgi hem de tedavi konusunda çok iyiler. Tavsiye ederim. Allah acil şifalar versin babacığına.

Sıdıka dedi ki...

Bence hastalık ınsanın kendini nasıl hissettiği ile alakalı birşey. Bizde gidip check-up yaptırsak neler neler çıkar. Baban bugune kadar rahatsızlık hissetmediğine göre eminim ki birşeyi yoktur. AMa kontroller her zaman önemli, muhakkak tetkıkler yapılmalı. Böylece baban artık ne yediğne ne içtiğine dikkat edecek, kendine daha iyi bakacaktır eminim. Çok geçmiş olsun. Herşey çok güzel olacak merak etme sen...

sessiz balik dedi ki...

çınar ; geçmiş olsun Allah acil şifalar versin babana.
iyi haberlerini bekliyoruz
gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması elbette şart ama endişeye de mahal vermemek lazım çünkü kalpsözkonu olunca kaçınılması gereken en önemli şey aşırı heyecan üzüntü stres değil mi? siz ; babanın etrafında olup sakin ve moralli olarak ona en büyük yardımı yapmış olursunuz ...

Esra dedi ki...

merak ettim,ne oldu? Ne yaptiniz? Bir gelisme var mi???

cinar dedi ki...

Ahimsa, Sıdıka, Sessiz Balık hepinize de çok teşekkür ederim.

Esracım Ankara'ya gideceğiz. Ankara daha rahat olur diye karar verdiler annemle babam. Akrabalarımız falan da hep Ankara'da zaten. Teyzem'in eşi tarafından yakın bir akrabası da cerrah olarak çalışıyormuş hem Gazi'de hem de özel bir hastanede. Olay teyzemin kulağına gidince hemen bu özel hastaneyi ayarlamış zaten. Şimdilik oraya gideceğiz yani. Perşembe için randevumuz varmış. Bakalım göreceğiz.

Anjioda kateter yönteminden ziyade BT yani bilgisayarlı görüntüleme tekniği var. Ben onu araştırıyordum. Şimdi hastaneyi aradım ama mesai saatleri içinde aramadığım için bilgi veremediler. Amerikan hastanesini de aramıştım. Maalesef haftasonu olduğu için hiçbir yerden yanıt alamadım. Yarın tekrar deneyeceğim şansımı. Umarım her şey yolunda gider. Babamın bir arkadaşı da daha önce bizim g anjio yaptırmış, hastaneden de doktordan da çok memnun kalmış, ha Akay hastanesi bu arada. Söylemedim sanırım.

İlgin için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda iyi gelişmeleri haber vermek üzere burda olacağım umarım.

Hepinize sevgiler..

Esra dedi ki...

babam by-pass olmadan once anjiyo olmustu. Anestezi aliniyor tabii ki ama hic riski olmayan bir kontrol. Sakin endiselenmeyin. Onemli olan sonuclarinin ne olacagi.

Babam anjiyo oldugunda ayni anda 6 kisi daha anjiyo olmustu. Doktorumuz diger 6 kisiye tek tek "daha iyisiniz, dikkat edin, vs" gibi seyler soylemisti. Babami sona sakladi. Bize geldi ve.... acil ameliyat dedi. Gelecek ay olayim dedi babam, doktor hayir dedi, ACIL, mumkunse yarin.
2 gun icinde by-pass oldu.

Babamin durumu cok vahimdi. Eminim sizinki oyle degil. Sakin endisenmeyin. Bu, sadece bir kontrol.

Bizi de haberdar et olur mu?

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım çok çok geçmiş olsun. Umarım herşey iyi olur. Hastane konusunda Çapa'nın iyi olduğu söyleniyor. Bir de Amerikan Hastanesi kalp üzerine çok iyi. Bir de Siyami Ersek sadece kalp üzerineymiş galiba. Çok methedildiğini duymuştum.

Tekrar geçmiş olsun. En kısa zamanda iyi haberlerini paylaşırsın inşallah.

Benim Hayatim dedi ki...

Canım çok üzüldüm ve o doktora kızamadan edemiyorum. Tamam hastanın ihmal etmesini istemiyor olabilir ama bari yakınlarına anlat durumun aciliyetin. Babacığın için dua edeceğim. Yakın zaanda annemin ameliyatında benzer durumlar yaşadık. Allah yardımcınız olsun.

Bizi de haberdar et. Çok üzme kendini, serin kanlı olma zamanı şimdi.

Tabiat Ana dedi ki...

canımcım çok geçmiş olsun,
eğer hacettepeyi düşünürseniz haber ver çok yakın bir tanıdık doktorumuz vardı kalp damarda şu anda ayrılmış ama yerine başka birni bulabiliriz belki;)
Moralınızı bozmayın doktorlar boyle (bir kısmını ayrı tutuyorum) onlar için çok sıradan bir durum gibi olduğundan duygularını aldırıp böyle pat diye dangıl dungul konuşabiliyorlar.Yapabileceğimiz bişey olursa lütfen bir not bırak.
Öptüm geçmiş olsun çok çok çokkk

gülçin dedi ki...

çok geçmiş olsun çınarcım, maalesef böyle doktorlarla da karşılaşılıyor. babana acil şifalar, sizlere de kuvvet diliyorum. sevgiler.