27 Eylül 2007 Perşembe

Amirin ahlaklısı makbuldur..

Yok yok! Bu şekilde olmaz.. Şu istifa işini ciddi ciddi düşünmeye başladım ben. Bir çıkış yolu arıyorum sürekli ama savaşımı yaparken asıl adamdan destek alamayınca hep sonuçsuz kalıyor çabalarım..

Eskiden 5 olan depo sayısını 4'e indirmişler. Bu da a, b, c olmayan her şeyin d sayılmasını dolayısıyla bana yüklenecek ek işler geleceğini anlatıyor bana ve mesai arkadaşlarıma. Anlatamıyoruz! Saymaya d'den başlarsanız göreceksiniz ki aslında bu d'ye de girmiyor. Hadi d'den başlayalım birlikte. Bu malzeme d, a, b değil. Öyleyse c'dir. Böyle bir mantık yok ki. Elmayı armut deposuna sokmaya çalışıyorlar. Bu şekilde dünyanın malzemesi yetkime veriliyor. Bu kadar yük altında sadece 1 insanı ezmek hangi iş ahlakına uyuyor peki? Uyup uymaması sorun değil ki. Sen eşşeksin işte. Eşşek kadar yükü tek başına sırtında taşıyabilirsin.

Vallahi yok. Ben buraya marangoz sıfatıyla alınmışsam marangozluk yapmalıyım. Hastanede çalışıyorum diye hastabakıcılık yaptırılmamalı bana. Ama şu an yapılan bu işte. Ya eczacıyım ben. İşe girerken bunu bilerek aldınız beni. Kapı gibi diplomamı verdim size. Eczacı sıfatımı da verdiniz. Ama şu an yaptırdığınız amelelik ya. Hani ilaç nerde? Görmüyorum ki ben ilaç falan. Eczacı meczacı fasa fiso diyorlar bana. Sen sağlık personelisin. Tıpkı doktorun ve hemşirenin de sayıldığı gibi. Bu işi sen yapacaksın.

Aynı sayılıyorsak doktor yapsın o zaman bu işi. Ya da hemşire. Olmaz! Adam yok.

Koskoca hastane. 450 yataklı. 100 küsür hemşire var. 60-70 doktor var.

Eczacı sayısıysa 6.

Hemşire yetersiz, doktor yetersiz. Ama eczacı sayısı çok. Saymakla bitmez. Tamı tamına 6! Altı.. 1-2-3-4-5-6. Altmışın onda biri. Yüzyirminin yirmide biri. Ama çok işte..

Bu nasıl bir anlayıştır ya?

7 yorum:

Öykücü dedi ki...

Bunları okudukça öyle çok sıkılıyor ve sinirleniyorum ki Çınar.Tüm okur kitlen içinde benim kadar sinirlenen yoktur inan.

(Damdan düşenin halinden damdan düşer anlar.)

Boşver bence.Senin nasıl olsa son dönemlerin.Kimse iş kendisine bulaşmadıkça çözüm aramıyor madem bırak seneye onlar kapışsın,boğuşsun.Bırak amir dediğin tip uğraşsın seneye.Ya da uğraşmasın ama sen kendinle ilgili olandan ötesine karışma.Kaç ay kaldı şunun şurasında.Nasıl olsa ipin ucu bir yerlerden onlara da bulaşır o zaman vursunlar kafalarını duvara.

Yazık sana ya.Bırak onlar istifa etsin.Eczacılık yapacam falan diye uğraşma, eczacılık dediğini kim yapıyor ki?

Çok öptüm.

Esra dedi ki...

Zor is memnun olmadigin yerde calismak. :-(
Umarim en kisa zamanda daha mutlu olacagin bir is bulursun...
Saglik sektorunde sanirim kimse yaptigi isten memnun degil...

cinar dedi ki...

Öykücü, evet benim gibi şeyler yaşayan tabi ki daha rahat anlar beni. Umarım geçecek bu rahatsız edici durum..Öptüm ben de.

Esra sonunda topluca bir yazı yazdık. Bakalım, umudumuz var şimdi.. Her şey güzelleşebilir. İnanırsak olur belki de, kimbilir :) Sevgiler.

gülçin dedi ki...

sevgili çınar,
öncelikle ziyaretin ve nazik yorumun için teşekkürler. ben de arada senin kitaplarına filmlerine bakıyorum ama şimdiye kadar nedense bir şey yazmamışım. artık yazarım hehehe.

sonralıkla, işle ilgili sıkıntıların ne kadar boğucu olduğunu bilen biri olarak sana sabır diliyorum. dilerim başvurunuz dikkate alınır da birşeyler olumlu yönde değişir/gelişir. o zamana kadar şakaya vuralım istersen, bu akşam işten dönerken aynı işyerinden bir arkadaşa rastladım, "nasılsın" dedi, "ne olsun işte çalışıyoruz K. ile" dedim. "ah" dedi "senin de şansına nerde uyuz nerde garip adam varsa onlarla çalışıyorsun".. iyi günümdeyim ya benden cevap: "amaaan akif, ne yapacaksın iş bu, ne kadar iyi olabilir ki? zaten iyi bi şey olsaydı bize üste para vermezlerdi". ayrılana kadar güldü bu lafa. bense iş tatmini, motivasyon, geçip giden hayatımız, tercihlerimiz üzerine hiiiiç düşünmemiş gibi yaptım, yanında yürüdüm.

sevgiler.

gülçin dedi ki...

ben buraya dün akşam bir yorum bırakmıştım, yok olmuş çınar ya :( sen almış olamazsın değil mi :)

cinar dedi ki...

Sevgili Gülçin,
Ben de teşekkür ederim ziyaret ve yorumlar için. Aslında çok haklısın. Ben de tuttum üzerine para alıyoruz fikrini :)
yorumun bende evet :) Sabah aldım ve yayınladım :)
Sevgiler,

cakiltasi dedi ki...

çınarcım,
ne kadar zor gelse de sabret:( istifa çözüm değil ne yazık ki. bu zaten geçici bir süreç değil mi?