28 Ağustos 2007 Salı

Yemek telaşı ve babaannem..

Dün babaannem, bademin anneannesi ve onun kuzeni (o da anneannelerle yaklaşık yaşlarda) ve tabi annemle babam yemeğe geldiler.

Anneannemiz ve kuzeni misafirlikten geldikleri için (gerçi anneanne her gelişinde aynı şey olur) karınları tokmuş ama yine de sofraya oturttuk. Ne de olsa adı yemeğe gelen misafirlerdi. Tok ağırlamak da zor oluyor, atalarımız boşuna dememiş..

Babaannemse ben diyeyim 4 siz deyin 5 kere gelmiştir Ereğli'ye. Biz iki senedir evliyiz, ilk defa evimize geliyor. Pazar günü köyden geldi annemlere. Dişlerini de çektirmiş garibim. Daha takamamışlar protezi. Öyle dişsiz dişsiz geziyor. Ne yer ne içer ben bir telaş yaptım tabi. Kadıncağızın dişi yok, ezemez, koparamaz, neredeyse çiğneyemez. Sadece yutar.. Hemen çorbaya giriştim. Yumuşak olur diye mantı pişirdim. Zeytinyağlı dolma falan araklamıştım daha önce annemden. Haftasonu denemek için alıp da fırınladığım kırmızı biber patlatması (artık gerçek ismi her neyse) vardı sarımsaklı-sirkeli. Onu çıkardım sofraya. Börek ısıttım. Kocaman da bir salata yaptım. Doğru dürüst yiyen olmadı zaten her şey masada kaldı..

3 yaşlı insanı aynı anda misafir etmek çok zormuş bunu anladım. Üçünün de kulakları ağır işitiyor, özellikle babaannemin. Her söylediğinizi ona iki belki üç kere tekrar etmeniz gerekiyor. Bir yandan diğer misafirlerin sohbetleri devam ediyor. Her şeye de bir yorumları oluyor sağolsunlar. Böyle iki üç çocuklu misafirde kafanız şişer ve zorlanırsınız ya, işte çocuk ya da yaşlı hiç farketmiyormuş meğer..

Babaannemi zorla ikna ettik dün gece bizde kaldı. İlkten çok hevesliydi, babamların gitme saati gelince tereddütte kaldı. Gitsem mi gitmesem mi :)) Sıkılırsın dediler önce, biz inat ettik. Bir daha ne zaman gelip de kalacaksın diye. Kırk yılda bir geldikleri için.. Korktu kadıncağız heralde. Hem yük olmaktan hem de ne bileyim yalnız kalmaktan mı?

Neyse açtık televizyonu. Önce Terminator 2'ye baktık. Hoşuna gitmedi ve biraz korktu sanırım. Sonra yaşına ve tavrına daha uygun bularak Zeki Alasya - Metin Akpınar'lı bir film bulup onu açtım. Seyrederken uyuyakaldı tontim..

Sabah da erkenden kalkmış babaanneciğim. Biraz da rahatsızlanmış.. Bugün doktora getireceğiz.

Getireceğiz diyince, Ereğlililer götürmek fiili yerine getirmek fiilini kullanırlar. Ben yukarıda o amaçla kullanmadım belirteyim hemen :) Ben zaten hastanede olduğumdan, malum iş yerim, buraya getireceğiz anlamında kullandım..

Jeffrey Archer'ın Onur Meselesi'nden sonra bahsedeceğim.

7 yorum:

Öykücü dedi ki...

Babaanne domatesin kabuklarını soymayan babaanne mi Çınar:))

Yazılarını okuyunca seni çok daha fazla özlüyorum.Sofran annenin bize yaptığı kısırı falan hatırlattı bana.

cinar dedi ki...

Canım Öykücüm,
Ben de seni özlüyorum.. Şu yorumlarını okuyucularına açsan da ben de güzel güzel şeyler yazsam sana..

Bu arada kısırları artık Badem yapıyor, biz de parmaklarımızla birlikte yiyoruz. Bekleriz valla.. 10 senedir falan bekliyoruz işte :)

cakiltasi dedi ki...

çınarcım,
yaşlılar komik bir o kadar da tahammül sınırlarını zorluyorlar.
babaanem var benim de 90 yaşına yakın. kullakları çok zor işitiyor ve her şeyi de öğrenmek istiyor. söylediğim zaman da anlamıyor halimiz çok komik görsen. bazen ben sinirleniveriyorum yahu babaanne duyma boşver seninle alakalı değil diye. bu sefer benden saklıyorsunuz zaten diyor.
bu cuma bana bırakacaklar 9 gün ben bakacağım bakalım neler yapıcaz :)

cinar dedi ki...

Sevgili çakılcığım,
Valla gülsem mi üzülsem mi haline bilemedim. 9 gün çok be :( Bizde bir gün kaldı kadıncağız ahanda bugün doktora getirdik. şimdik acilde serum yiyor zavallım. Üşütmüş. Valla biz üşütmedik. Banyo yapıp da çıkmış annemlerden. Bakacağız artık.

Evet evet her şeyi öğrenmek istiyorlar, en zor olan da o zaten :)

Sevgiler şekercim, ha bir de şimdiden kolay gelsin.. :)

cakiltasi dedi ki...

çınarcım çok geçmiş olsun.

bakalım eğlenceli bir hafta beni bekliyor. sağol dileklerin için.

bir de söz dinlememelerini mi eklesek :)

yaşlanınca eğer yaşlanırsam tabii kimbilir ben nasıl biri olacağım arkadaşlarımın çeşitli teorileri var ama bekleyip göreceğiz:)

cinar dedi ki...

çok sağolasın çakılcım. üşütmeden biraz fazlası varmış meğer. tansiyon, artimi, kolesterol derken her türlü ilaç grubuna başladık sanırım! :(

cakiltasi dedi ki...

Tekrardan çok geçmiş olsun Çınarcım. Yaşın ilerlemesinin bir sevimsiz tarafı da bu. Sevdiklerinin de yaşları ilerliyor. Doktora gitme sıklığı artıyor.