15 Ağustos 2007 Çarşamba

Kuzeyde Bir Yer

Eski dizilerden bahsedince iştahım kabardı ve düşünmeye başladım. Daha önce Real Fiesta-Hakiki Muhabbet'te de bayıla bayıla okuduğum eski diziler hakkında yazmak istedim ben de. Real Fiesta da bahsedilenlerin çoğunu seyretmişim şaka maka. Sanırım eskiden şimdikinden de fenaymışım televizyon konusunda. Sabahları saati falan kurup da dizi ya da çizgi film seyretmeye kalktığım günleri çok iyi hatırlıyorum :)


Benim bahsedeceğim diziler yine cnbc-e den olacak. Yalnız bir de TRT'nin o eski zamanlarında yayınladığı harika bir dizi vardı. Ekşi sözlükte de bakınca gerçekten de reklamı falan olmamasına rağmen çok izleyicisi olduğunu farkettim "Kuzeyde Bir Yer"in. Sanırım ortaokulda falandım o zamanlar. Dizi bitip de aradan seneler geçtikten sonra dizinin hasretiyle yanıp tutuşurken özellikle TRT'ye bir sürü elektronik posta attım ama girişimlerimden bir sonuç alamadım maalesef. Şimdi dvd lerini arıyorum :))


Diziye gelince, her şey net bir şekilde aklımda değil tabi ama hatırladığım kadarıyla Joel adında çok şeker bir doktor vardı (Rob Morrow),






sonra hep sevgili olmalarını istediğim Maggie vardı (Janine Turner),


radyoda çalışan ve dizideki favorilerimden biri olan yakışıklı Chris (John Corbett)







ve tabi olmazsa olmazlardan bir kızılderili olan Ed (Darren E. Burrows). Bir sürü başka karakter de vardı ama resimlerine bakmama rağmen onları çok hatırlayamadım.


Bunlar isminden de anlaşılacağı gibi kuzeyde bir yerde yaşarlardı. Mevsim sürekli kıştı. Hep kalın kalın kıyafetler giyerlerdi. Mevsim kıştan döndüğünde bile soğuktan atkı-bereyle falan dolaşırlardı. Çok güzel muhabbetleri vardı. Hele ki Chris'in radyo sohbetlerine bayılırdım.

Ah bir bulsam da tekrar seyretsem. Ballandıra ballandıra anlatırım size emin olun :)) Badem burda sana iş düşüyor. Hadi bakalım pış pış! :)

3 yorum:

cakiltasi dedi ki...

kuzeyde bir yer mi dedin: ))
eskici bir tipim eski çizgi filmleri araştırırken kendimi relafiesta da buluverdim. oradaki dizileri ben de hemen hemen seyretmişim.
kuzeyde bir yer hiç kaçırmadıklarım arasındaydı. dizi kahramanlarına da aşıktım :)
bittiği zaman kendimi öyle bir boşlukta buldum ki sorma gitsin.
bu arada artık ben de senin takipçinim.

cinar dedi ki...

oo çakıl hoş geldin sefa getirdin :)
sugibiye yaptığın yorumdan buldum seni. hani şu benim paranoyakça yaptığım yorumun olduğu yazıdaki yorumundan ve hemen sevdiklerim arasına aldım.
iyi ki geldin :)

Adsız dedi ki...

tnt'de veriyolar bu diziyi hafta içi hergün 10:00 da bide akşam 18:45 de tekrarı war bakın isterseniz. bn izliorum saati kurup kalkıyorum izliorum çok güzel sıcacık bi dizi::D:D
özellikle ed hastasıyım çok iyi bi çocuk:D