18 Eylül 2008 Perşembe

Akşam menüsü :)

Dün Uzunbacaklar bizdeydi. Birlikte yemek yiyip Yaprak Dökümü günü yapacaktık Uzunbacakla. Yaptık da. Şimdi böyle yazınca sanki planlarımız bozulmuşmuş gibi oldu sanırım :)

Güzel yemeklerimiz vardı. Öneri olsun diye tariflerini yazayım dedim.

Menümüz şu şekildeydi :

Mantar sote
Sarımsaklı ve baharatlı bonfile
Kırmızı biberli makarna
Kırmızı biber turşusu
Zeytinyağlı taze fasulye
Salata



Mantar sote :
Soğanları elma gibi doğrayarak kızgın tavaya attım. Onlar tamane kızarmadan yeşil biberleri doğrayıp onları da içine atıp ikisini bir kavurdum. Daha sonra büyüklüğüne göre 2’ye ya da 4’e böldüğüm mantarları da koyarak suyunu çekene kadar kavurdum. En son olarak da küp küp doğradığım domatesleri, baharatları (ben tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ekledim) ve kremayı ilave edip azıcık daha pişirdim ve sıcakken servis tabağına aldım. Tadı oldukça güzeldi.

Bonfileyi her zamanki gibi yağ-kekik-kırmızı pul biber üçlüsüyle buluşturarak vaktim olduğundan 1 gece buzdolabında bekletip zamanı geldiğinde tavaya hiç yağ koymadan kızartarak servis ettim.

Makarnayıysa haşlayıp süzdükten sonra, makarna süzgeçte bekler iken, tencereye daha önceden fırında 40 dakika kadar tutup kabuklarını soyduğum kırmızı biberler ile sarımsağı koyarak azıcık yağda döndürdüm. Daha sonra makarnayı ekleyip azıcık daha döndürdüm ve onu da sıcakken servis tabağına aldım.

Fasulye bildiğiniz fasulye işte :) Soğan, biber, fasulye, sarımsak, domates, tuz, şeker yedilisiyle her zaman yaptığım fasulye. Onu da sabahtan yapıp buzdolabına koymuştum soğuk soğuk yiyelim diye.

Kırmızı biber turşusu için internetten tarif aldım. Sonra da ölçülere pek de uymayarak bir şeyler yapmaya çalıştım.

Salatamız güzeldi. Fotoğrafı da çok artistlik oldu aslında, Badem çekmişti, akşam eklemeye çalışacağım. Diğerlerinin tam fotoğrafı yok maalesef. Makineyi eşimin elinde görünce hepsini tek tek çekmiştir diye düşünerek işe girişmedim ben. Salatayı beğenip onu çekmiş sadece :) Sonradan gördüm.



Salata için malzemelerimiz şunlardı:

1 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
2 adet salatalık
1 adet kırmızı biber (çiğ olarak)
süslemek için biraz marul
maydanoz
ceviz

kesilebilecek bütün malzemeleri küp küp doğrayıp derin bir kasede karıştırdım. Sonra salata kabına marulları yerleştirip hazırladığım salatayı ortasına döktüm. Üzerine de zeytinyağı, limon, nar ekşişi ve tuzla yaptığımız salata sosundan döktük. Oldukça lezzetliydi. Deneyebilirsiniz siz de.

Afiyet olsun! :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Hmm, her bir yemek ayrı bir nefisti. Görünce bunları tekrar yemiş gibi oldum. Ellerine sağlık, yemeklere ellerinle kattığın lezzet ve sevgi daim olsun.

7.oda dedi ki...

kabiliyet lazım kabiliyet :)

cinar dedi ki...

@ Teşekkür ederim canım, çok naziksin.

@ 7. oda sende cevherler vardır eminim :)

cinar dedi ki...

sende de diyecektim olmadı :) Etkileyici anlatım tarzınla bir yemek tarifi almak isterdim senden doğrusu :)

ABİ dedi ki...

ellerinize sağlık ve de afiyet olsun.. da..
yemek vakti geliyo..
acıktım valla..
bizde de bu akşam benzer bir menü var tesadüf..
salatanın resmini görünce bakiim içine nar ekşisi koymuş mu dedim.. ve 10 puan..
bu işlerden ben de bayağı anlarım üzerinize afiyet..
bir gün tüm bloggerların birlikte eşlerimiz ve çocuklarımız ile yapacağı bir tatildeki bööle kaabiliyetli bir ekipten çıkacak yemekleri şu anda düşünmek bile istemiorum.. çok açııımm..

Tabiat Ana dedi ki...

uff ya sabahtan acıktırdın beni.ellerine sağlık kuzuu:))

Adsız dedi ki...

He biraz öyle oldu ilk okurken ama plan başrılı ile sonlanmış cici. Seninde takımlar sade en güzeli afiyet olsun uzunbacağa selam :)

uzun bacak dedi ki...

Gerçekten enfesti. Zaten doyduğumuz halde tekrar tabakları doldurmamızdan belli olmuştur. Mantar soteye özellikle bayıldım. Yarın ben de yapacağım. Umarım güzel olur.

Yine geliriz, bu güzel yemekler oldukça :)))

7.oda dedi ki...

yok walla benim mutfak kabiliyetim.. olsa ballandıra ballandıra anlatmaz mıydım :))

sadece kısır ım ile ünlüyümdür :)

kabiliyet olsa koca boşar mıydı kızım :)

Vladimir dedi ki...

Harika olmuş, ziyafet resmen. Üstelik şapşahane bir salata bu, cevizi neyin de var. Benim içimdeki gizli aşçıyı çıkaratacaksınız ortaya bu yazılarla. İlk fırsatta benim de süskabaklı lazanya tarifimi yazasım geldi.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Afiyet olsun, yaprak dökümünüde izledinizse keyfe diyecek yoktur sanırım.
Aşağıdaki tatilde harika, bu yazı çok iyi geçirdin, hakkındır.
Sevgiler...

cinar dedi ki...

@ Sevgili Abi, oo nar ekşisini çok severiz biz, hele kısırda :) Ceviz de çok yakışıyor salataya bu arada.Vallahi ne iyi olur bol yemekli bir blogger buluşması. Koşa koşa gelirim ben :))

@ Tabiatçım gel kuzucum, sana da yaparım :)

@ Sevgili Craft Woman, sadelikten yanayım evet :) Teşekkür ederim.

@ Uzunbacakcım gelin şekercim, dostlarımız için her zaman zevkle sofra hazırlarız biz de :)

@ Sevgili 7. Oda, kısır dediğin az bir şey midir yahu? Eşim de çok güzel yapar, of canım da kısır istedi şimdi ha :) Şu bloggerlerın yemek buluşması olursa senden de kısır bekleriz ama haberin olsun :)

@ Sevgili Vladimir, içindeki aşçının ortaya çıkması için ne yapmamız lazımsa söyle lütfen. Zira heyecanla bekliyorum ben. Neydi o kabaklı lazanya mı? hmm ağzımın suyu aktı resmen :)

@ Sevgili Yaşamın Kıyısında, çok çok teşekkür ederim. Evet Yaprak Dökümünü sonuna kadar seyrettik vallahi, gerçi bir ara dedikoduya sarmıştık ama :))

Hepinize sevgiler :)

7.oda dedi ki...

tamamdır .. kısırlar benden :)