31 Ağustos 2008 Pazar

Speed Racer, 2008 (6,5)



Andy ve Larry Wachowski kardeşlerin yeni filmini seyrettik haftasonu. Matrix’ten ötürü büyük bir hayranlığım var kendilerine. Sonrasında V For Vendetta gibi harika bir film daha yapmışlardı.

Speed Racer biraz daha anime kıvamında. Bu açıdan kendimi zaman zaman Bee Movie’nin bal yapım fabrikasında zannettim :) Renkler süperdi bir kere. Her yer cıvıl cıvıl, rengarenk ve eğlenceliydi.



Kahramanımız Speed Racer (çocukluğu Nicholas Elia, gençliği Emily Hirsch) Racer ailesinin en küçük ferdidir. Babası Pops (John Goodman) hiçbir firma ile anlaşmayarak yıllarca kendi arabalarını kendisi üretip yarışlara katılmıştır. Büyük oğlu Rex (Scott Porter) son zamanların gözde yarışçısıdır. Speed abisine hayrandır ve sürekli olarak onunla yarışlara gitmek ister.



Rex yarışlarda kendini kanıtladıkça firmalardan teklif almaya başlar. Babası karşı gelse de bir gün evi terk ederek Racer ailesinden ayrılır.

Bundan sonra Rex’in haberlerini televizyondan almaya başlayan Racer’lar bir gün Rex’in ölüm haberini de alırlar. Hilekarların yarışı Costa Rica’daki buz pistinde kaza yapmış ve yanarak ölmüştür.





Yıllar sonra Speed de yarışlarda ismini duyurmaya başlamıştır. Ona da sürekli teklifler gelmektedir. Ama o ailesine çok bağlıdır. Kız arkadaşı Trixie (Christina Ricci), annesi (Susan Sarandon), kardeşi Spritle (Paulie Litt) ve babası için çalışan Sparky (Kick Gury) ile iyi bir takım oluşturduklarını düşünerek hepsini reddeder.



Bir gün evlerine Royaltan endüstrisinin sahibi Arnold Royaltan (Roger Allam) gelir. Çok güzel bir teklifi vardır. Karar vermeden önce Racer’ları kendi ailesiyle tanıştırmak ister. Racer’lar Royaltan’a gitiklerinde çok etkileyici bir ortamla karşılaşırlar. Yine de Speed teklifi geri çevirir. Bunun üzerine Royaltan çirkefleşir ve yarışlarda yaşanan hilelerden bahseder.



Speed’in eline Royaltan’ı alt etmek için bir fırsat geçecektir. Abisinin ölümünden 2 yıl sonra ortaya çıkan Racer X (Matthew Fox) da ona yardım edecektir. Birlikte yarışarak Royaltan’a ve onun gibilere hak ettikleri cezayı verebilecekler mi? Racer X nereden çıktı? Speed efsane yarışta rekor kırabilecek mi?



İşte bütün bu sorulara filmi seyrederek cevap bulabileceksiniz. Filmde bol bol heyecan ve hız da bulacaksınız.

Bu film de yeni. Zaten bu aralar hep yeni film seyrettik (birazdan bahsedeceğim Shawshank Redemption hariç). Bu film de 2008 yapımı. Bence eğlenceli ve güzeldi ama IMDB puanı çok iç açıcı değil : 6,5.



Speed Racer karakterini canlandıran Emily Hirsch’i In To The Wild filminden biliyoruz. Biliyoruz dediğime bakmayın aslında seyretmedim henüz :) Ama methini çok duydum :) En kısa zamanda da seyredeceğim umarım. Onun dışında The Girl Next Door’da oynamış bildiğimiz filmlerden. Sabrina ve ER gibi severek seyrettiğim dizilerde bir iki bölümde rol almış.



Christina Ricci’yi ilk kez Trixie rolünde bu kadar renkli görüyoruz yanlış hatırlamıyorsam. Ben çok da yakıştırdım doğrusu. Christina Ricci deyince benim aklıma gelen ilk film Adams Family oluyor. Siyah-beyazlar içinde bir Christina yani. Sonrasında Casper’da yine soluk tenli bir kızı canlandırmıştı. Johnny Depp’le de Sleepy Hollow ve The Man Who Cried gibi filmleri var.



John Goodman’ı hep komedi filmlerinde seyrettik hatırladığım kadarıyla. The Flinstones, Coyote Ugly, The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou? Bildiğimiz filmleri. Bu arada çok iyi seslendirme çalışmaları da var. Bayıla bayıla seyrettiğim Monsters Inc.’te yeşil canavarımız Sullivan, Cars’ta Sullivan Truck bunlardan birkaçı.

Susan Sarandon’dan en son yazdığım Enchanted’da bahsetmiştim. Matthew Fox’tan da Vantage Point’te bahsetmiştim daha önce.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Film çok eğlenceliydi. Özellikle küçük kardeş ve tabii ki maymun süperdi :)

ABİ dedi ki...

Wachowski kardeslerin Matrix gibi büyük bütçeli bir filmi alabilmelerinin tek nedeni 1996 yapımı küçücük bütçeli ve neredeyse bir odanın içinde geçiyor diyebileceğimiz bir filmde yarattıkları harikalardır..

İzlemeyen BOUND'u muhakkak izlesin derim ben..

cinar dedi ki...

@ Evet canım, beğendim ben de, devamını bekliyorum :)

@ Abi merakımı acaip derecede hareketlendirmiş bulunuyorsun. Bugün bir anime dizi seyredeceğiz ama hali hazırda sahipsek yarın ilk olarak Bound seyretmeyi düşünüyorum :) Öneri için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bende beğendim gerçekten yazman da iyi olmuş şeker bu arada mail attım sana bakarsın sevgiler