2 Ağustos 2008 Cumartesi

Bezelye Püreli Tavuk


Geçenlerde yine koltuğa yayılmış televizyon seyrediyorum. Seyredecek bir şey de yok aslında da, ben yayılmış kanaldan kanala geçiyorum. Derken bir yemek programına rastladım...

Bir usta, yanında en becerksizinden iki öğrenciyle değişik yemekler yapıyor. Öğrenciler öyle böyle değil ama. En az 30 yaşındalar ikisi de, usta "yemeğe tuz katın" dediğinde kız gevşek gevşek "ne kadar hocaaaaaaaam?" diye soruyor. Bütün olumsuzluklara rağmen oturdum seyrettim. Çünkü damak zevkime uygun olduğunu düşündüğüm yemekler yaptılar. Bunlardan biri de bezelye püreli tavuktu. Ağzımın suları aka aka seyrettim.

Aradan birkaç hafta geçti. Ben hala bezelye püreli tavuk hayaliyle yaşıyorum. Sonunda dayanamadım, aklımda kalan malzemeleri alıp mutfağa geçtim.

1 adet tavuk göğsü (ben bunu 8 parçaya falan böldüm)
yarım paket konserve bezelye (tazesini yapmaya üşendim)
200 ml süt
kaşar peyniri rendesi
karabiber, tuz
1 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak

Püreyi hazırlamaya geçmeden önce tavukları kesip (iri parçalar halinde) zeytinyağı, karabiber karışımıyla bir kaba koydum.

Bir tencereye küp küp kestiğim soğanları ve sarımsakları koyarak biraz kavurdum. Üzerine bezelyeyi de ekleyerek sütü kattım ve karıştırdım. Kıvamlanınca alıp el blenderından geçirdim. Kaşar peynirini katarak bir daha el blenderıyla karıştırıp bir kenara aldım.

Tavukları yağsız tavada kızarttım.

Hazırladığım püreden tabağa bir kaşık koydum. Üzerine bir parça tavuk, üzerine püre, tavuk, püre şeklinde katlı otopark gibi yemeği hazırladım. süslemek için de dereotu kullandım.

Tadına gelince, televizyonda öğrencilerin ayıla bayıla söylediği kadar enfes bulmadım. Badem ilk kez tatmasına rağmen "ben benzelye püresini pek sevmiyorum" dedi :) Ben sütü yukarıdaki ölçüden biraz fazla kattığım için püre çok kıvamlı olmadı ve tabağa dağıldı. Sonuç itibariyle fena bir yemek değildi bence. Püreye biraz daha ek malzeme katarak tatlandırılıp bir daha denenebilir :)

3 yorum:

Öykücü dedi ki...

Kulağa çok lezzetli geliyor ama.Ben de yapsam dedim hatta.Ama sen sevmediysen ilk denemeyi ev ahalisine yapayım,kocama pürede bezelye olduğunu söylemeyeyim:)))

Çok öptüm.

cinar dedi ki...

Damak zevki aslında. Programdaki öğrenciler belki de gerçekten çok sevdiler ne bileyim :)

Sunthing Special dedi ki...

Merhabaa,
Püreyi tavuğu geçtim de ben bu tabağa ba-yıl-dımmmmmmmm :))
Nerden almıştın acaba?