2 Mayıs 2008 Cuma

Sevgi dolu bir insan olmak

Geçenlerde bir arkadaşımızın doğumgünü vardı. Aslında arkadaş olan erkek ve eşimin iş yerinden arkadaşı. Kazakistan'dan şeker mi şeker bir kızla evlendi. Kızcağız da yeni yeni Türkçe öğreniyor ve dolayısıyla çok şeker konuşuyor :)

Arkadaşlardan biri çerçeve hediye almış bu şeker arkadaşa. İçine de daha önce çektikleri bir fotoğrafını koymuşlar. Fotoğrafta da her zamanki gibi kocaman gülüyor Aika. Fotoğrafı görünce önce bir şaşırdı, olamaz gibilerinden inlemeler çıkardı. Aslında o fotoğrafı hiç sevmediğini çünkü çok çirkin çıktığını düşündüğünü söyledi. Oysa fotoğraf hakikaten çok cici.

O çat pat Türkçe'siyle o kadar iyi ifade etti ki kendini. Ben aslında bu fotoğrafı sevmiyordum ama siz çok beğenmişsiniz, beni çok güzel bulmuşsunuz bu fotoğrafta ki, hediye olarak bana veriyorsunuz. Bunun için çok mutluyum ve artık ben de bu fotoğrafı çok seviyorum dedi. Biz hepimiz dumur tabi. Hatta çoğu kişi kendi Türkçeleriyle bile bu kadar güzel cümleler kurup da kendilerini ifade etmeyi beceremeyeceklerini itiraf etti :))

Bu güzel yürekli insan için yazmak istedim ben de.

Hamiş : Bu yazıyı okurken dinlemeniz için Düş Sokağı Sakinleri'nin o çok sevdiğim şarkısını, koyuyorum desem olmaz, yüklüyorum desem yüklemiyorum, çalıyorum desem ben çalmıyorum, ben ne diyeceğim bu durumda? Buyrun dinleyin işte, Al Beni Yar..

3 yorum:

Öykücü dedi ki...

Çok tatlı bir kızmış gerçekten.Çok da akıllı.Tam hakim olmadığı bir lisanda bu denli vurucu konuşabilmek her babayiğidin harcı değil.Yeni maceralarını bekliyoruz.

Öptüm.

sessiz balik dedi ki...

çok sevdiğim bir grup DSS ; hele de "gitmem gerek bu şehirden "
dinledikçe artık aklıma çınar da gelecek. çınarcım biz 1,5 yıl önce evlendik , ve yorumundaki iyi dileklerin için de çok teşekkür ederim.
ben de tanıdıklarıma hediye olarak fotoğraf çerçevesi almayı seven birisiyim ama içine fotoğraf yerleştirmeyi henüz başaramadım :)

cinar dedi ki...

@ Öyküm akıllı kız gerçekten, şimdi hamile. Eminim daha çok maceramız olacak :)

@ Sessiz Balık'çım ben de artık seni hatırlayacağım her DDS dinleyişimde :) Ben de seviyorum çerçeveleri. Balayında bile koştur koştur çerçeve alışverişi yapmıştım ya :) Ama sedefliydi, çok güzeldi puhahah :))