18 Nisan 2008 Cuma

Mutluluk güncesi


Oh nihayet :)

Artık işyerimdeki güzel gelişmelerden bahsedebilirim :) Bildiğiniz gibi 1 seneyi aşkın süredir mesleğimle uzaktan yakından alakası olmayan malzemelerin sorumluluğunu üstlenmek zorunda bırakılmıştım. Bu nedenle ilaçlardan da uzaklaşmış ve sorulan sorular karşısında başımın üzerine yerleştirdiğim düşünce baloncuklarıma başlamaya başlamıştım. Tabi ne kadar bakarsam nafile. Yeni ilaçlardan falan hiç haberim olmadığı için hatırlamam gibi bir durum söz konusu olamıyordu. Cinnet geçirmek üzereydim tıbbi malzemeden. Tıbbi derken öyle eczanelerde satılan enjektör pamuk gibi basit malzemeleri algılamayın. Hastaneye giren cihazlar, kırtasiye malzemesi ve ilaç haricindeki her türlü malzemeyi algılayın. Örneğin ameliyatlarda kullanılan pensler, protez malzemeleri, çiviler, matkap uçları, diş protezleri, laboratuvar kitleri, acil hava yolu açma aparatları, alkolölçer çubukları, sondalar, göz ameliyatlarında kullanılan lensler, diş için dolgu maddesi, alçı maddesi, makas, doku saklama kabı falan filan. Yani her türlü yer için lazım olabilecek her türlü malzeme. Ömrümde duymadığım malzemeler aldım geçen sene :) Ha bana katkısı olmadı mı, oldu, bilmediğim bir sürü şey öğrendim. Ama bu arada asıl bilmem gerek şeyleri kaçırdım ve mesleğimden uzaklaştım..

Neyse sıkıntılarımı yakından biliyorsunuz zaten :) Daha önce uzun uzun bahsetmiştim. İşte 16.04.2008 tarihi itibariyle görevimi devretmiş bulunuyorum :) Gerçi devrettiğim kişi de yine meslektaşım. Sonuçta 1'er senelik dönemlerde bu aptal işi yapmak zorundayız. Yani ben en fazla 3 sene boş kalıp (boş derken kendi mesleğimi yapıp) sonra tekrar o salak işi devralacağım. Bu kısmı sıkıcı tabi. Ama en azından 3 sene boyunca yapacağım işi bildiğimden işlerim daha kısa sürede bitebilecek, en azından işime hakim olabileceğim. Şu an bıraktığım işe de hakimim o ayrı, insan zamanla alışıyor, öğreniyor vs. ama işiyle ilgili olmadığını bile bile o işi yapmak insanı acaip yoruyor ruhen..

Sonuçta tekrar ilaç krallığınına geçebildim anlayacağınız. Gerçi burda da sadece ilaç temini ile uğraşıyorum. Yine de en azından ilaçlarla eskisi gibi haşır neşir olabileceğim. Yeni ilaçlardan haberim olabilecek ki bu da kendimi yeniden eczacı gibi hissetmeme yardımcı olacak. Yani en azından bilgili bir sekreter olacağım bu görevde :) Evrak işim aynen devam çünkü.

Neyse yine de istifa edip eczane açma düşüncemi erteleyebilirim biraz..

Mutluyum anlayacağınız :) Hem de çooooooooooook :))
(Resim burdan alınmıştır)

6 yorum:

Sıdıka dedi ki...

Insanin isiyle alakali olmayan bir kisimda kalmasi gercekten zor bisey. Ilk baslarda guzel geliyor hafiften dinleniyorsun falan ama bir kac ay sonra nerdeyim ben ne yapiyorum oluyorsun.

E hayirli olsun bu durumda, ilaclarina kavustun :). Bu 3 sene icinde bolca para biriktirip tibbi malzamelere donmeden evvel eczaneni acabilirsin :)

Sevgiler

Öykücü dedi ki...

Yuppi!İstifadan vazgeçmene daha daçok sevindim.

Esra dedi ki...

harika bir haber bu! Cok sevindim senin adina. Hayirli ugurlu olsun!
:-)

Adsız dedi ki...

ben iki kere sevindim. çünkü bu mutluluk nedeniyle çınarcım bize enfes bir ziyafet çekti :) Kutlama :)

artık daha çok yazarsın belki. ben de daha çok okur mutlu olurum :)

Güneşli Günler dedi ki...

Çınar çok sevindim senin adına ya. İnsanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir şey olamaz kesinlikle. En azından ben masa başında uflayıp pufladıkça buna daha çok inanıyorum. :) Bu arada fotoğraf kursuna başlamış birisinin fotoğrafa hala resim demesine çok alındım şekerim, :) Sevgilerimle...

Tabiat Ana dedi ki...

çok sevindim çınarcım:)))
insanın mutlu olduğu bir işi yapması kadar güzeli yoktur(inan çok iyi anladım seni)
Sen arayı hemen kapatırsın:)
sevgiler...