7 Nisan 2008 Pazartesi

Majo No Takkyubin (Kiki's Delivery Service)


:)

Ustanın bir animesini daha seyretmiş bulnuyorum :) Majo No Takkyubin. Kiki's Delivery Service olarak İngilizceye, Küçük Cadı Kiki olarak Türkçe'mize çevrilmiş şeker mi şeker bir anime bu da. Ne süper adamdır şu Miyazaki..

Kahramanımız Kiki 13 yaşında bir cadıdır. Ailesiyle büyük bir evde yaşar. Tam cadı olabilmesi için evinden ayrılarak hiç bilmediği bir şehre gitmesi ve orda 1 sene geçirerek eğitimini tamamlaması gerekmektedir.



Bir gün yine babasının radyosunu kaçırıp vadiye çıkar ve gökyüzünü seyrederken hava durumunu dinler. Havanın güzel olduğunu duyunca birden o gün evinden ayrılmaya karar verir.



Annesinin hediye attığı süpürgeye atlar ve şirin kedisi Jiji ile birlikte macerasına başlar.



Deniz kenarında küçük bir şehirde karar kıldığında aslında biraz da korkmaktadır. Ama her şey yolunda gider ve daha ilk gün tesadüfen karşılaştığı bir fırıncı kadınla iyi anlaşarak üst kattaki boş odada kalabileceğini öğrenir. Kiki kadına günlük işlerinde yardım eder kadın da bunun karşılığında ona kalabileceği oda ve yiyecek verir.

Kiki'nin iş olarak ne yapacağını düşünmesine bile gerek kalmamıştır çünkü daha ilk gün süpürgesiyle uçarak dükkanda unutulan bir emziği sahibine yetiştirir. Kiki artık eve servis işlerine bakacak ve bu sayede para kazanabilecektir.



Yeni işiyle birlikte yeni insanlar da tanır. Ormandaki kız (adı kimbilir neydi), Tombo Kiki'nin yeni arkadaşlarıdır. Derken bir gün Kiki Jiji'yi sadece miyavlarken duyduğunu farkeder. Artık uçamamaktadır da. Kiki güçlerini kaybetmeye başlamıştır. İşine ara verip kendini eve kapattığı günlerden birinde ormandaki kız onu ziyarete gelir ve durumunu öğrenince ona ormana gidip dinlenmesini ve birlikte vakit geçirmelerini teklif eder.


Kiki döndüğünde hala uçamaz ama arkadaşı Tombo'nun başının dertte olduğunu görünce elinden geleni yapmaya çalışacaktır.



Çok şeker bir animeydi her zamanki gibi. 89 yapımı olduğunu duymak beni şaşırtmıyor artık. Ustamsın, kahramanımsın Miyazakiiiiiiiiiiiiiii :)

3 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yine anime etmişsin ortalığı.:) Heidi'yi çağrıştırdı bana bu kız. Bir de o arkadaki ekmekleri görünce.

Aşağıdaki yazıda da höyyyt demişsin ya, korktum.:) Sinirlenme be gülüm. Aaaa... sen bir daha öyle bayık filmleri seyretme bari.:)

Sevgiyle.

cinar dedi ki...

Miyazaki Heidi'nin babası ya zaten, ordan çağrışım yapmıştır İnce Gülüm :) Çok eğlenceli valla, bunu da seyredin ailecek :)

Yok sinirlenmedim aslında :) O kafamın karışıklığını belirtebilmek için ağzımdan çıkan bir kelimemsi bir şeydi :)

Benden de sana kocaman sevgiler..

Berrin dedi ki...

ne guzelmıs ya :) tam benlık bu anıme, muzıkte harıkaydı..bugun cocuklugum ustunde zaten isabet oldu..:)