2 Nisan 2008 Çarşamba

Finding Nemo

Bugün çook öncelerden, hem de birkaç kez seyrettiğim güzel anime Finding Nemo'dan bahsedeceğim Öykücü için. Bugünlerde o da seyredecekti. Eminim çok beğenmiştir.

Kahramanlarımızdan Nemo, doğmadan annesini kaybetmiş ve babası tarafından yetiştirilmiştir. Yüzgeçlerinden biri doğuştan küçüktür ve bu, babasının onun üzerine daha fazla titremesine neden olur. Okula giderken, arkadaşlarıyla gezerken hep belli bir mesafeye kadar yüzme özgürlüğü vardır.

Ama birgün Nemo gitmesi gerekenden fazla uzak bir yere gider ve insanlar tarafından yakalanır. Bunu gören kahramanımız sevimli baba balık Marlin Nemo'nun peşinden giderek onu kurtarmaya çalışır.

Marlin bu serüveni sırasında Dory adında bir balıkla karşılaşır. Dory "balık hafızalı", şeker bir balıktır. Bu serüvende Marlin Dory'ye arkadaş olacağı gibi, Dory de Marlin'e çok iyi bir arkadaş olacaktır.




Birlikte tehlikeli balıklardan kaçıp dost balıklarla karşılaşacak, şu meşhur Gulf Stream olarak bilinen sıcak su akıntısına takılıp deniz kaplumbağalarıyla yolculuk edeceklerdir.





Bu arada Nemo ise bir diş hekiminin akvaryumuna gitmiştir. O da akvaryumdaki arkadaş balıklar yardımıyla akvaryumdan ve tabi diş hekiminin cadı yeğeninden kurtulmak için çabalar.

Peki sonunda Nemo ve Marlin kavuşabilecek midir?

Öykücüm ne dersin? :)

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Hmm, ne güzel balık. Olsa da yesek, şöyle rakının yanında :))

Sıdıka dedi ki...

Benim favori filmimdir bu. Her grip olusumda elimde mendil oturur hep bunu seyrederim. Uzun zamandir seyretmemisim demek ki hasta olmamisim. Bugunlerde bir seans yapayim kendime. Illa hasta olmayi beklemiyim degil mi?

kedi dedi ki...

Nemo mu?Binlerce kez izledik,bin kere daha izlesem sıkılmam:)
Seninle aynı fimleri izlemiş olmak beni çok heyecanladırıp mutlu ediyor.Neden :O

cinar dedi ki...

@ Cık cık cık Badem, Nemo sevimli bir balık, yenecek cinsten değil canıncım. Rakının yanına başka balıklar gider ama bak. Yapalım en kısa zamanda :)

@ Sıdıka, ben de seyretmekten hiç sıkılmam. Bir de Monsters Inc. var o şekilde diyeceğim ama hafif yalan olacak :) Çünkü nerdeyse bütün animeler benim için harikulade şeyler :) Hiçbirinde sıkıldığımı söyleyemem.. Hasta olmaman iyi bir şey bu arada. Ama çizgileri seyretmek için hasta olmayı bekleme bence. Onlar her daim güzel :)

@ Biyocan :)
Kızlar da var sende tabi benden fazla seyretmişsindir :) Benzer şeyleri seyredip benzer şeyleri hissetmek güzel hihi :)

Öykücü dedi ki...

:)Çınarım sorma ya kitaba daldım seyredemedim hala.Kocamın bir dahaki seyahatine belki:)) A dur bakalım yapabilirsem bu akşam seyredeyim.

Teşekkür ederim canım:))

Öptümmmm.

cinar dedi ki...

Öykücüm bir ara Monsters Inc.'i de anlatırım senin için. Onu da dene mutlaka. Süper bir şey yani. Ben rahat bir 5 kere seyretmişimdir yani. Çevremde seyretmeyen de kalmadı benim yüzümden hehe :)
Şu bilibisi ya da (ya da benzeri) alsanız da rahatlasam ben de. Hem Tabiatçımla Lost hakkında da paslaşırsınız ara sıra :) Ben öndeyim yok sen öndesin, söyliyim mi falan diye gıcık edersiniz birbirinizi, biz Uzunbacakla öyle yapıyorduk birlikte seyredemediğimiz zamanlarda hehe :))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Üst üste animasyon yapmışsın, gönlümü fethetmişsin.:) Gerçekten harika bir film. Paprika'yı henüz görmedim ama animasyon olsun çamurdan olsun.:)

Sevgiyle...

semiramis dedi ki...

bi filmi 5 kere falan seyredince çok mu seyretmiş oluyosunuz yaani??
bi çocuğunuz olsun tüm az-çok-yeter kavramlarınız alt üst olacak. ben nemoyu en az 100 kere izledim. ve her seyredişimde daha da çok sevdim, seviyorum, sevmeye de devam edeceğim. Monster filmini izlemedim çocuğumu korku kavramı ile tanıştırmayayım diye ama sağolsun kapıcının çocuğu yüzünden birden öğreniverdi. artık izleyebiliriz sanırım diye bu satırları yazarken benim ki "anne ben kaplumbağadan korkmam hiç" dedi, ne hakkında yazdığımı sezmiş gibi.

cinar dedi ki...

@ İnce Gülüm demek sen de bendensin :) O zaman Full Metal Alchemistleri sana da şiddetle öneririm.. Sevgilerimle :)

@ Semiramis ben sadece kendi zevkim için oturdum seyrettim ama :) Çoluk çocuğa karışsak televizyon başından hiç kalkmayacağız bu gidişle :)
Monsters korku dolu bir anime değil bu arada. Tam tersi kapalı kapıların ardından çıkabilecek (!) yaratıkların çok şeker olduğunu gösteriyor :) Boooo :)

Adsız dedi ki...

Hüngür hüngür ağlamıştım Nemo'da. Animasyon olsa da benim için kültdür! İlla God Father tütünde olmasına gerek yok. İçinde sevgi aile arkadaşlık var.Daha ne olsun.

Tabiat Ana dedi ki...

çınarcım,
biz henüz nemonun filmiyle tanışmadık ama cesur balık Pay ve onun güzeller güzeli arkadaşı Cordelya favorimiz:)
Eminim Nemoyu seyredersek onuda beğeniriz.(hemen almalıyım)Kitaplardan tanışıyoruz ama şöyle oturup izlemek daha zevkli olur herhalde:)
Losta başladım sadece 3 bölüm seyredebildim.Ayol kadında mahkum çıktı en çok ona şaşırdım.İşte böyle........
öptüm seni sevgiler..

cinar dedi ki...

@ hihihi :) Edi niye ağladın ki? Mutlu son o :) Ama çook güzel değil mi?

@ Tabiatçım Shark Tale'den bahsediyorsun sanmıştım ama ı ıh. Kim bu Pay ve Cordelya? Bak bilmiyorum ben bunları. Seyretmeliyim o zaman :)
Lost'ta daha görüp de şaşıracağın neler neler var şekercim :) Ama hakikaten bağımlılık yapıyor değil mi? Hadi gazanız mübarek olsun bacım :)

Tabiat Ana dedi ki...

Çınarım,
bahsettiğim film "The Reef" küçük payın anne ve babasına verdiği söz üzerine reef e gidip inci teyzesiyle yaşaması bu sırada cordelyaya aşık olması ve kötü balık Troyun onlara rahat vermemesini konu alan bence çok güzel bir film.Seyretmediysen tavsiye ederim.(ayol ayıp olmamıştır inşallah senin gibi bir film izleyicisine film tavsiyesi;) )
Doğa ve ben Payın anne ve babasından ayrılışını nerdeyse ağlamak üzere izlemiştik ama filmin geri kalanı eğlenceli.
Özgü namal,m.a.erbil ve ali poyrazoğlunun dublajı ile güzel bir filmdir:))
Losta gelince saol canıım bakalım attık bir adım;)

cinar dedi ki...

Aha! Seyretmedim bunu :) Yok canım ayıp ne demek, zevkle dinlerim ve seyrederim önerilen filmleri :) Ayrıca da teşekkür ederim. Bugün Kiki'yi seyretmek istiyorum bakalım. Miyazaki ustadan yine..

cinar dedi ki...

Aha! Seyretmedim bunu :) Yok canım ayıp ne demek, zevkle dinlerim ve seyrederim önerilen filmleri :) Ayrıca da teşekkür ederim. Bugün Kiki'yi seyretmek istiyorum bakalım. Miyazaki ustadan yine..

Ben de öptüm canımcım.