15 Nisan 2008 Salı

55'lik sobe

Sevgili Tabiat Ana'cım beni sobelemiş. İstanbul'da olmadığım için hemen cevaplayamadım sobesini (öööösür dilerim Tabiatçım). 4 küçük karalama yaptım. Umarım beğenirsin.

Canı çok sıkkındı o gün. Oysa doğumgünüydü, mutlu olması gerekirdi. Ama sabahtan beri ne annesi aramıştı ne sevgilisi. İşten çıkmak istemedi önce canı. İstemeye istemeye eve gitti sonra. Kapıyı açtığında çok sessiz geldi evi birden. Kedisi ortalarda yoktu. Seslendi önce. Çıkmadı kedi. Sonra birden "İyki doğdun" şarkısını söylemeye başladı sevgilisi ve arkadaşları. Ona süpriz yapmışlardı.

Günlerden Perşembeydi yağmur başladığında. Ne çok severdi önceleri yağmuru. Camın kenarına geçip kahvesini yanına alır, cama çarpan damlaları yakalamaya çalışırdı eliyle ve gözüyle. Şimdiyse sadece acı anılarını hatırlatıyordu ona. Perdeleri çekti ve camı en az gördüğü koltuğa oturdu. Yine sessiz hıçkırıklara boğuldu ve yüreğinin derinliklerine akıttı gözyaşlarını. Sevdiğini tam da böyle yağmurlu bir günde kaybetmişti.

Büyük nehirde yol aldım önce. Yeni yeni açmaya başlayan papatyaları görünce içim mutlulukla doldu. O kadar sevindim, o kadar sevindim ki içim ısındı sonunda ve buhar oldum birden. Nehirden uzaklaşmaya başladım yavaş yavaş. Ağaçlardan tepeye doğru tırmandım. Yeşil yapraklara tutunmaya çalıştım ama olmadı, koptum. Bulutlara yaklaşmaya başladıkça ağaçlar nokta oldular. Sonra yeniden yağdım ağaçların üzerine..


"O bir kedi" dedi çocuklardan küçük olanı. "Hayır, görmüyor musun o bir tavşan" diye itiraz etti büyük olan. Küçüğün kafası karışmıştı. Bal gibi kediydi işte. Upuzun kuyruğu vardı. Tavşanların öyle kuyruğu olmazdı ki. Uzun olan kulakları değil miydi? Abisi yanlış biliyor olmalıydı. Tam soracakken annesi geldi. Gülümsedi minik yavrularına. Çocukken o da böyle hayaller kurmuştu.. (aslında "kurmuş muydu?" idi sonu. Ama 56 kelimeye asılınca değişti :) )

5 yorum:

Esra dedi ki...

hepsi cok guzel olmus. Ellerine saglik. :-)

Öykücü dedi ki...

Hepsinin birbirinden farklı olması çok etkileyici.Hayalgücünü yerim:))

Öptümm.

cinar dedi ki...

Teşekkür ederim sugarım :)

Tabiat Ana dedi ki...

eee benim yorumum nerde:(((
dün sabah bırakmıştım yada ben öyle zannetmiştim:(
Çınarcım hikayeler çok güzel olmuş ellerine sağlık:)
İyiki seni sobelemişim;)
öptüm sevgiler..

cinar dedi ki...

@ Öykücüm teşekkür ederim :) Bir fırsatım olsa da aklımdakileri yazabilsem.

@ Tabiatçım vallagi gelmedi bundan başka yorumun :( üzüldüm şimdi..

Teşekkür ederim canımcım :)