25 Mart 2008 Salı

Se Jie

Geçenlerde Se Jie'yi seyrettik. İngilizce'ye Lust, Caution Türkçe'yeyse Dikkat, Şehvet isimleriyle çevrilmiş. Filmde tanıdık bir yüz var. Birazdan bahsedeceğim ama önce konuya gelelim.

Wong Chia Chi (Wei Tang) üniversiteye gidince Kuang Yu Min (Lee-Hom Wang) ile tanışır. Kuang okulda oynanacak tiyatro oyunu için aday bulmaya çalışmaktadır. Bu şekilde Wong başrolü alır. Bu arada İkinci Dünya Savaşı başlamıştır ve Kuang vatanseverlik adına, Çin'e ihanet ettiğini düşündüğü politikacılardan Bay Lee'yi (Tony Leung Chiu Wai) öldürmek için bir topluluk kurar. Wong da bu gruba dahildir ve görevi Bay Lee'nin metresi olup uygun anda öldürülmesini sağlamaktır.

Bunun için Wong ve gruptan biri karı-koca rolünü üstlenerek kendilerine Bay ve Bayan Mak ismini verirler. Bu şekilde Wong, Bayan Lee (Joan Chen) ile tanışır ve onun oyun grubuna dahil olarak sürekli eve girip çıkmaya başlar. Bu esnada kısa kısa da olsa Bay Lee'yi görmektedir ama henüz amacına ulaşamamıştır. Adamla yakınlaşacakları esnada grup arkadaşları Wong'a bakire olmaması gerektiğini hatırlatır ve içlerinden biri bu "ulvi" görevi üstlenir. Wong hazır olduğunda Bay ve Bayan Lee Hong Kong'dan ayrılmaya karar verdiklerini söyler ve giderler. Her şey boşa gitmiştir.


Wong bu kötü haberden sonra her şeyden elini eteğini çeker ve o da Hong Kong'dan ayrılıp daha önce yarım bıraktığı öğrenimini tamamlamak için halasının yanına gider. Orda yeniden Kuang'la karşılaşır ve hala aynı şeyin peşinde olduklarını öğrenir. Wong tekrar Bayan Mak rolüne bürünür ve Bay Lee'yle görüşmeye başlar. Bu sefer her şey istenildiği gibi gider ama zaman geçtikçe Wong Bay Lee'den etkilenmeye başlar.

Plan yapılıp adamı istenilen yere çektiğinde bunu yapamayacağını anlar ve ona kaçmasını söyler. Bay Lee onu öldürmeye çalışanlardan kurtulur ve daha sonra onlardan intikamını alır.

Film bence güzeldi. Eşim özellikle Çin, Japon, Kore işte ben pek ayırdedemiyorum ama o tip filmleri sever. Onun sayesinde değişik bir sürü film seyretmişliğim vardır. Infernal Affairs'i belki bilmezsiniz ama eminim The Departed'ı birçoğunuz biliyorsunuzdur. Hani şu Leonardo DiCaprio'nun oynadığı film. Bizde her türlü dizi araktır ya, Amerikalılar da işte iyi filmleri alıp tekrar çekerler aslında, Infernal Affairs gibi, Ringu gibi. Departed da Infernal Affairs'ın Amerikancası aslında. Ring'in Ringu'nun Amerikancası olması gibi :)

Bu filmde Bay Lee rolünde oynayan Tony Leung'u ben asıl Infernal Affairs'te tanımıştım. Daha sonra yine çok güzel bir film olan Hero'da seyrettik kendisini. Çok başarılı bana göre.

İşte Wei Tang'in filmin galasındaki şeker hali :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper bir filmdi Yeşom malum kaçak yoldan izlediğimiz için :( ayıp dimi bana ne yapayım ama :(

Sıdıka dedi ki...

Cinar, film guzele benziyor. Fakat merak ettigim konu su. Film ingilizce mi yoksa can cin con mu? Cince falansa beni cok yoruyor nedense seyredemiyorum :)

Vladimir dedi ki...

izlemek istediğim bir filmdi ama şu sıra izmirde film bulamıyorum malesef. inşallah en kısa zamanda. eneteresan bir konusu varmış.

cinar dedi ki...

@ Edicim evet güzeldi bence de :)

@ Sıdıka, hiç hatırlamıyorum desem? :) Alt yazıyla geçiştirdiğimiz için hiç farkında değilim. Çan çin çon olsaydı da farketmezdim ama, çünkü seviyorum ben o dili :) Duymayı en azından :)) Bilgi edindiğim zaman hemen haber vereceğim sana.

@ Vladimir film bence güzeldi. İstersen burdan film desteği yollayabilirim İzmir'e :)