30 Mart 2008 Pazar

Pazar menüsü

Eşim 5 gündür hasta olduğu için doğru dürüst film seyredemedik. Ben dün Blueberry Nights'ı seyrettim. Ben diyorum çünkü eşimle daha önce aynı filmi seyretme teşebbüsümüz olmuştu. Daha doğrusu eşim seyretmiş, benimkiyse teşebbüs olarak kalmıştı uyuklamam nedeniyle :)
Dün neredeyse baştan başlayıp tekrar seyrettim. Onu anlatacağım ama ondan önce yaptığım patates yemeğinden bahsedeceğim.

Aslında buna benzer bir yemeği daha önceleri yapıyordum ama bunu biraz daha değiştirerek yaptım.

Gerekli malzemeler:

3 orta boy patates
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
4-5 diş sarımsak
tuz
karabiber
kızmızı biber
kekik

Patatesleri küp küp doğradım ve içine bir çay bardağı su koyarak derin tavaya aldım. Onlar suyunu çekene kadar ayrı bir kaba soğanları, sarımsakları iri iri doğradım. Domatesleri de küp küp doğrayıp baharatları bu kaba da kattım. Patatesler suyu çekince içine biraz zeytin yağı koyarak kaptaki malzemelerin hepsini ekledim ve kavurdum. Aslında bu kadarı benim için yeterliydi ama eşim bu fikirden pek hoşlanmadığından sırf onun seveceği tarz bir yemek olması için pişen yemeği önce bir fırın borcamına alıp üzerine kaşar peyniri rendeledim ve fırına verdim. Kaşarlar kızarınca da alıp servis ettim.

Tadı gerçekten enfes olmuştu. Bu yemeğin yanına et iyi gider diye düşündüm. Hatta içine kuşbaşı et konarak başlı başına bir yemek olarak da sunulabilir yanında bol salatayla. Benim daha önce benzer dediğim tarifin içinde buna ilave olrak tavuk ve beşamel sos oluyor. O da çok güzel ama ben değiştirdiğim şekliyle tercih ederim. Patates ve soğan birbirine çok yakışıyor bence. Soğan tatlımsı bir tat veriyor yemeğe. Mantar severseniz mantar da katabilirsiniz bu arada.

Maalesef resim çekmeye vaktim olmadı. Çok acıkmıştık ve hemen hüplettik doğrusu :)) Bir dahaki sefere artık..

Cumartesi günü pazarda dolaşırken canım birden mücver istedi. Ama şimdiye kadar hiç yapmadım. Üstelik annem de yapmadığı için göz aşinalığım falan yok. Açtım interneti (Allahım bu ne lütuf) mücver tarifi aradım. Bulduklarımdan faydalanıp bir şeyler yaptım ama kıvamının nasıl olması gerektiğini bilmiyorum ya, unu kattım da kattım. E çok güzel olmadı tabi. Patatesli yemeğin yanında yeriz diye düşünerek büyük bir hevesle yapmıştım. Fena değildi de yani eşimin teyzesinin yaptığı kadar şahane de değildi. Tekrar deneyeceğim. Tabi bu arada evdekiler ziyan olmadı yanlış anlaşılmasın. İş yerime getirdim sabah kahvaltısı olarak. Öğlen de yiyip hem sağlıklı besleneceğim hem israf etmemiş olacağım :)

6 yorum:

Öykücü dedi ki...

Tariflerin müthiş oluyor çınarım.Daha sık yazmalısın.

Patatesli yemek aklıma yattı ama ben soğansız yapacağım.Soğanlı yapınca kaşarla hoş olmaz gibi geldi bana.Ben aynı yemeği soğanlı,etli,kimyonlu,domatesli yapıyorum.Tencerede yapıyorum ama fırınlamıyorum.

Mücveri ben çok severim ve artık yağda kızartmadan yapıyorum.Harcı hazırlıyorum yağlanmış borcama döküyorum fırınlıyorum sonrada börek gibi kesiyorum.Daha sağlıklı oluyor.

Öptümmm...

cinar dedi ki...

Öykücüm soğan soğan gibi olmuyor ki. Annem sadece soğan, patates ve baharatla yapar bunu. köftenin yanına vs. ben onu da çok severim. soğan sadece lezzet katıyor inan. bak mücverimi sevmedim mesela, onun tarifini veremeyeceğim :) ama bu hakikaten enfes oldu. bir ara kuşbaşı etle de deneyeceğim.

Mücveri fırında denemiştim aslında. Bak bu ikinci denememmiş ha, şimdi hatırladım :) ama o fırında olduğu için farklı da sayılabilir. Ama o zaman da unu az katmıştım ve fazla cıvık olmuştu. Ama tadı çok güzeldi onun da. O da etin yanına harika olur diye düşünüyorum :)

Bakalım yaptıkça yazarım. Bu aralar aklımda ıspanaklı birşeyler var bir de.. Uzunbacaklar için deneyeceğim bu haftaiçi. Yazarım onu da.

Öpüyorum cicim :)

Esra dedi ki...

Gercekten cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik.
Mucveri ben firinda yapiyorum. Kizartma isi bana gore degil. :-) Anneannemden ogrendigim bir tarif, hem pratik hem de lezzetli. IStersen vereyim tarifi?

cinar dedi ki...

Kızartma zaten zararlı aslında. Anane tarifini tabi ki isterim Esram sugarım :)

Sıdıka dedi ki...

Ilk olarak gecmis olsun Cinar. Biraz gec oldu kusura bakma.

Patates en sevdigims eylerden biridir. Sey diyorum cunku bir sinifa koyamiyorum kendisini. Keske bu kadar karbonhidratli olmasaydi da hep yiyebilseydik. Bu tarif cok pratige benziyor. Hemen denemek lazim.

Sevgiler

cinar dedi ki...

Sıdıka di mi ama? Ben de çok seviyorum patatesi :) bir tek sulu yemeği var ya kıymalı falan. yok etli miydi? yemediğimden tam bilmiyorum bile :) işte onu sevmiyorum..eskiden zorla yerdim ama patateslerin hepsini suyunda ezip salcali patates püresi haline getirip öyle yerdim. artık özgürüm ve o yemeği yapmıyorum :))

Denediğinde patates sever olarak bunu da seveceğini düşünüyorum. Afiyet olsun şimdiden..