10 Mart 2008 Pazartesi

No Country For Old Men :) (Anladın sen onu! :))

Evelsi gün oturduk Coen kardeşlerin yaptığı No Country For Old Men’i seyrettik. Aslında bu benim ikinci denememdi. İlkinin yarısında uyuyakaldıüım için deneme diyorum :) Eşim oturup bir güzel seyretmişti. Şimdi ödül falan da aldı ya, ben de merak içindeydim tabi. Eşim ikinci kere seyretmek istediği için bir daha denedik işte :) Bu sefer başardım ve sonuna kadar seyrettim.

Bence biraz ağır bir filmdi. Konu aslında biraz klasik. Uyuşturucu, para, kötü adamlar, kaçmaya çalışan adam ve devreye giren iyi yürekli bir polis. Uyuşturucu her şekilde başa bela olduğundan sürekli bu konuda film çekip duruyorlar :) Yani kullansan da satıcı olsan da para peşinde koşsan da sonunda zararlı çıkıyorsun. Vallahi biz seyrede seyrede anladık da şu Amerikalılar anlayamadılar bir türlü :)

Şaka bir yana Javier Bardem’in ödül almasına şaşmamalı. Gerçekten çok iyi bir performans sergilemiş. Rolüne öyle bir bürünmüş ki daha önce gördüğüm resimleriyle kıyaslayınca resmen tanıyamadım! Okuduğum dergilerden birinde J. Bardem’i sevmek için 10 neden diye bir yazı vardı. Vücudu da bu yazıdaki nedenlerden biriydi. Tabi uzun saçları, üzerinden çıkarmadığı o siyah kıyafetleriyle No Country For Old Men’da bunu anlamak biraz zordu!

Kısaca konuya değinmek gerekirse :

Llewelyn (Josh Brolin) geyik avlarken ıssız arazide birkaç kamyonet bulur. Komyonetlerin yanına gittiğinde 5-6 adamın öldürüldüğünü görür, araçlardan biri de ağzına kadar uyuşturucu ile doludur. Llewelyn bu katliamı yapan adamın kaçmış olacağını düşünerek iz sürmeye başlar ve uzakta bir adam daha görür. Onun yanına gittiğinde o adamın da öldüğünü ancak yanında bir çanta dolusu para taşıdığını fark eder. Llewelyn parayı alır ve eve gider.




İlk gördüğü kamyonetlerin birindeki adamlardan biri henüz ölmemiştir ve ondan su iştemiştir. Llewelyn’in yanında su olmasa da eve gidip de yattığında aklına bu adam gelir ve bidona su doldurarak tekrar araziye gider. Ancak o gittiği sırada paranın peşinde olan başka adamlar da araziye gelir ve Lwelyn’i görürler. Llewelyn onlardan kaçmayı başarsa da peşine hem Meksikalılar hem Amerikalılar düşmüştür artık. Üstelik bunlardan biri de Anton Chigurh'dir (J. Bardem). Elindeki müthiş silahla önüne çıkan herkesi öldürmektedir.





Llewelyn izini kaybettirdiğini düşünse de yanılır çünkü para çantasının içinde bir verici vardır ve satıcı bütün taraflara alıcı vermiş ve herkesi çantanın dolayısıyla Llewelyn’in peşine düşürmüştür.

Bu arada polis memuru Ed Tom da (Tommy Lee Jones) yardım edebilmek için Llewelyn’i aramaktadır ama bulduğunda çok geç olur..

Filmde çok fazla konuşma yoktu, konu da ağırdı dediğim gibi. O yüzden ağır bir filmdi bana göre. Ama oyunculuklar açısından seyredilmeli.

3 yorum:

Öykücü dedi ki...

Bu filmi çok merak ediyordum.İyi ki okumuşum yazını çok beklenti içine girmeden seyredeceğim.

Öptümm..

Öykücü dedi ki...

Man değil men kuzum.(yayınlama düzelt)

Öptüm.

cinar dedi ki...

Film ödül aldı yahu, belki de beğenirsin :) Ama az beklentiyle seyredersen ve beklentilerinin üzerinde olduğunu görürsen daha çok hoşuna gider tabi :)

Düzelttim sayın editörüm. Teşekkür ederim :)