23 Mart 2008 Pazar

The Flock

Dün Badem bize kısır yaptı. Seneler evvel kapı komşuları kısır yapıp yedikçe o hep daha fazlasını istermiş. Ama her seferinde bize kısır yapar mısın demeye utandığı için sonunda kendisi öğrenmeye karar vermiş. Yani sanırım lise yıllarından beri harika kısır yapıyor :)

Kısırın yanına ne yiyelim sorusu vardır ya, bizde kısırın yanına ne seyredelim sorusu vardır :))


İşte yine böyle bir günde benim düşünmeme gerek kalmadan Badem Flock'u seyredelim dedi. Hiç tanıdık gelmedi bana bu isim. Meğer rişar jerin filiymiş.
Seyretmeye başlayınca daha önce fragmanını gördüğümü hatırladım.



Errol Babbage (Richard Gere) Halk Güvenliğinde cinsel suçlarla ilgilenen bir ajandır. 2 hafta içinde işten ayrılacağından yerine geçmek için Allison Lowry (Claire Danes) de işe başlar. Errol'ın görevi hem Allison'a işi öğretmek hem de günlerdir kayıp olan Harriet(Kristina Sisco) adlı kızı bulmaktır.


Errol Harriet'ın, daha önce cinsel suçlar nedeniyle listeye alınan isimlerden biri tarafından kaçırıldığını düşünür. Bu yüzden tek tek onlarla görüşmeye başlar. Bu sırada Allison'ı da yanında götürerek onları tanımasını sağlar. Viole Frye (KaDee Strickland) kurbanlardan biri olduğunu söyler. Edmund (Russell Sams) suçu olmadığını söyler. Ama zaman içinde buldukları yeni bilgilerle tahminlerinde yanılmadıklarını göreceklerdir. Suçlu gerçekten de listedekilerden biridir.

Filmde Edmund'un sevgilisi olarak bir iki dakikalığına gördüğümüz kızı Avril Lavigne'e çok benzetmiş ama emin olamamıştım. Gerçekten de oymuş. İlk film denemesi heralde diye düşünürken daha önce Fast Food Nation ve Over The Hedge gibi filmlerde de rol aldığını görünce şaşırdım doğrusu. Üstelik bir sürü dizide de kısa kısa rolleri olmuş.

Filme gelince ben beğenmedim. Sıkıcı buldum üstelik. Ne korkunç, ne gerilim ne romantik ne polisiyeydi bana göre. Öylesine bir filmdi yani. Kesinlikle tavsiye etmem ama Claire Danes'in oyunculuğu her zamanki gibi güzeldi, hakkını yememek lazım.




Claire Danes daha önce bir sürü filmde rol almışsa da benim için onu tanıdığım film Romeo & Juliet olmuştur. Daha sonra U-Turn, Les Misêrables ve Terminatör 3 filmlerinde de seyrettik. En son olarak da çok severek seyrettiğim Stardust'ta bahsetmiştim kendisinden.

2 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

bizdeki soruysa:Kısırın yanında ne içmek lazım
Cevap:Çay
sevgilerimle...

cinar dedi ki...

Tabiatçım içecek konusu da önemli ama bizde genelde sormuyoruz çünkü ikimizin tercihi de hep çaydan yana oluyor :)
Benden de kocaman sevgiler :)