2 Mart 2008 Pazar

Badem ve Bee Movie

Geçtiğimiz hafta Badem "konka hipertrofisi" konu başlıklı ufak bir operasyon geçirdi. Daha önce de nefes alamadığı için burnundan ameliyat olmuştu ama maalesef ameliyat kendisine çözüm olamamıştı. Senelerce çektikten sonra sonunda konkalarını yaktırmaya karar verdik. Perşembe Cuma izinliydim o yüzden. Bol bol vaktim oldu ama hiçbir şey yapamadım :) Tamam birkaç küpe falan yaptım ama onun dışında pek de verimli geçmedi koca 4 günlük tatil.

Badem'in çok bir sıkıntısı olmadığı için bakıcı gerektirmedi (ben yani :) ). O genelde uyuduğu için bana bol bol kitap okumak, film seyretmek, evi düzenlemek düşecekti ki kendimi çoook yorgun hissettim :) Cuma günkü temizliği de Badem operasyon sonrasında uyumak ister gerekçesiyle Pazar'a erteledim. Neyse ki bugün kalkıp atkıları, bereleri kutulara yerleştirip düzenledim. Birkaç ay (!) önceden aldığımız kitapları nihayet rafına yerleştirebildim.

Tamam, bu hımbıllığın arasında azıcık film de seyrettim. Bee Movie bunlardan biri.



Yönetmenliğini Steve Hickner yapmış.



Kahramanımız şirin arı Barry Benson'ı Seinfeld dizisinden de bildiğimiz Jerry Seinfeld seslendirmiş.



Arı dostu güzeller güzeli Vanessa'yı benim çok sevdiğim bir film olan Jerry Maguire'dan, efendime söyleyeyim Birdget Jones's Diary ikilisinden, Cold Mountain'dan tanıdığımız Renee Zelleweger seslendirmiş ki kendisi bu konuda tecrübeli. Daha önce 
Shark Tale'da Angie'yi seslendirmişti. 



Barry 3'er gün süren ilkokul, lise ve üniversite eğitimini tamamlayıp da mezun olduktan sonra her arı gibi Honex'te çalışmak üzere görevlendirilecektir. Ama o farklı şeyler yapmak ister.



Bir gün polen toplamaya giden çalışanlarla birlikte hayatında ilk defa kovan dışına çıkıp gerçek dünyayı görür. Tesadüfen Vanessa'yla tanışır ve ona aşık olur. Vanessa önceleri bir arının konuşuyor olması düşüncesine delice baksa da zamanla o da Barry'nin arkadaşlığından çok keyif alır.



Barry bir gün Vanessa'yla markete gidip de bütün ömürleri boyunca üretmeye çalıştıkları değerleri ballarını raflarda görünce çok şaşırır. İnsanlar arıların ballarını çalıp para karşılığı satmaktadır! Barry bütün arılara bunu anlatır ve insan ırkına karşı dava açar. Vanessa da ona bu davasında yardımcı olacaktır ama arıların polenleşmeyi sağlaması sonucu çiçeklerin açtığını, meyve vediğini hesaba katamazlar.



Bana gelince, ben en çok antenlerini hönk diye indirip birini kulaklık diğerini mikrofon olarak kullanmasını sevdim :)

Bu arada filmde gerçek dünyadan da bildiğimiz (lafa bak) Larry King, Sting ve Ray Liotta gibi ünlülerin arı halleri de var. Kendilerinin sesiyle üstelik :)

6 yorum:

Öykücü dedi ki...

İnanmıyorum.Benim neden haberim yok bu ameliyattan??!!!

Geçmiş olsun.Konka yaktırmak da nedir? Benim de doğuştan burun içi kemiğim eğri.Ameliyat olmam lazım ama korkuyorum:)) Üstelik ya puslu sesim değişirse diye kirpi de ameliyat olmamı istemiyor:)))

Oysa gerçekten ameliyat olmam gerek.Nefes almakta zorlanıyorum.Zaten merdiven çıkarken nefes nefese kalıyorum diye doktora gittiğimde anlaşılmıştı durumum.

Ar filmini ben de çok sevdim.Çok komiti ve müzikleri müthişti.Film müzikleri cdsini alacağım ama filmin eskimesini bekliyorum.Ucuzlasın diye:))

Öptüm ikinizi de.

Sevgiler..

Sıdıka dedi ki...

Merhaba,

Oncelikle cok gecmis olsun. Umarim hersey yolundadir simdi.

Ben nasil oldu da bu filmi gormedim duymadim hayret ettim simdi. Sanirim Rattaouille'den sonra hic bir cizgi filmin o kadar guzel olabilecegine inanmadigimdan alicilarimi kapatmisim :)

Hemen seyretmeliyim...

Adsız dedi ki...

çok bakıcı gerektirmedi durumum ama gerçekten hep yanımdaydın canım benim. çok iyi baktın bana,. Çooook teşekkürler :)

Esra dedi ki...

Ah cok gecmis olsun. Umarim hersey yolundadir.
Film de cok hosa benziyor.
Bu arada sobeni cevapladim dun. :-)

cinar dedi ki...

@ Öykücüm seninle telefonda konuştuk sonra zaten. Çok önemli bir ameliyat olmadığı için kimseye söylemedik boşuna telaş ettirmeyelim diye. Annemlere falan da ameliyatın ertesi günü söyledik vallahi :)

Nefes alamamak çok kötü bir şey. Tamam burun ameliyatı da çok zor ama ameliyat kesin çözümse bence bir daha düşün. Sebepsiz yorgunluğun falan geçecek düşünsene.

Şekercim sen iste yeter ki :) Ben de çok beğenmiştim müzikleri.

Öptüm ben de.

@ Sıdıka hoşgeldin :)

Çok teşekkür ederim. Gün geçtikçe daha rahat nefes alıyor :)

Şeker bir animeydi bence. O minik fareden de çok hoşlanmıştım :)

Animeleri seviyorsan sana dizi şeklindeki animeleri de önerebilirim. En sevdiklerimden biri Full Metal Alchemist'tir. Daha önce filmaniac bölümünde bahsetmiştim. Sevgiler :)

@ Esram sugarım çok sağol.Böyle oturup çoluk çocuk seyredilebilecek bir film :)

Soben için yorumumu yazmıştım, teşekkür ederim şekerim.
Öpüyorum.

cinar dedi ki...

@ Canım kocacım :)

Tabi bakacağım sana. Çok bir şey yapamadım gerçi, sen her şeyi hallettin zaten. Hastalıkta ve sağlıkta bir ömür boyu :)