18 Ağustos 2009 Salı

The Boat That Rocked, 2009 (7,6)



İşte son zamanlarda seyrettiğim en keyifli film :))

İçinde güzel müzik olup da sevmediğim bir film karşıma çıkmadı zaten henüz.



Film kısaca; özgürce müzik yayını yapmaya çalışan korsan radyo hakkında. Bütün dj ler Quentin'in (Bill Nighy) kaptanlık yaptığı bir gemiden yayın yapmaktadır. Böylece hiçbir yerin kuralına göre oynamak zorunda kalmazlar.



The Count (Philip Seymour Hoffman): özellikle genç kızların hayran olduğu küfüzbaz dj,



Doctor Dave (Nick Frost): tatlı dilli dj,



Gavin (Rhys Ifans) : değişik ses tonu ve hitap şekliyle daha çok sosyeteye hitap eden dj,



Angus (Rhys Darby): kafadan çatlak dj :)

Thick Kevin (Tom Brooke) : lakabındaki kadar budala dj (misal, sessiz sinema oynarken onun şansına İsa çıkıyor. Bunu anlatmaya çalışırken sakallı ve iyi yürekli adam diyebiliyor sadece. Neden Tanrının oğlu demedin dediklerindeyse "aa öyle miymiş? diye cevap veriyor)



Midnight Mark (Tom Wisdom) : hiç konuşmadan sadece müzik çalan gizemli dj,

Simple Simon Swafford (Chris O'Dowd) : saf ve iyi yürekli dj,

"On-The-Hour" John (Will Adamsdale)

Bob (Ralph Brown) : herkesin uyuduğu vakitlerde iş başında olan dj,



Felicity (Katherine Parkinson) ise bu tatlı gruba yemek yapmakta olan bir lezbiyendir.



Bir gün Carl, gemide daha sonra Young (genç) lakabını alacaktır, annesi tarafından bu gemiye yollanır. Vaftiz babası Quentin sayesinde o da mürettebata katılmış olur.

Ama birçok seveni olduğu kadar onlara sinir olanlar da vardır. Onlar özgürce istedikleri şarkıları istedikleri zamanda çalmaya devam ederken Dominic Twatt de (Jack Davenport) açıklarını yakalamaya çalışır.

Filmdeki müziklere bayıldım ben. Çoğu yine eski günlerimi anımsattı bana. Çok keyiflendim o yüzden yine. Bir de işlerine bayıldım. Müzik dinlemek çok güzel bir şey. Sevdiğin ve beğendiğin müzikleri insanlara tam da istedikleri zamanda ulaştırabilmek ve bunun keyfine varabilmek süper bir şey olsa gerek. Ben şahsen çok imrendim. Hani bazı şarkılar ve bazı anlar vardır. Bir şarkıyı çok seversiniz hatta bir başkasını hiç sevmezsiniz ama an gelir onu duymaya ihtiyacınız olur. İşte o zaman Radio Rock'ı açıp bu muhteşem dj lerle birlikte müziğin tadına varırsınız. İşte bu öyle bir film.

Kısacası müzik seven herkese tavsiye ediyorum ben. Geçmişinizi hatırlatacak şarkıları da bulursanız eminim siz de çok beğeneceksiniz.

Hamiş : Ah ah! Şu güzel müzikleri eskisi gibi fona koyabilmeyi ne çok isterdim. Yine ufak bir bukle şeklinde dinleyeceksiniz maalesef. Film müziklerinden Duffy söyleyecek : Stay With Me Baby.

5 yorum:

Güneşli Günler dedi ki...

Bloğumda senin için bir sürpriz var. :)

ABİ dedi ki...

neden müzik koyamıyorsun eskisi gibi? sorun varsa yardımcı olayım...

cinar dedi ki...

@ Filmlerden bahsetmişsin, hepsini de seyretmiştim daha önce :))

* Abi *
imeem.com dan yukluyordum eskiden. simdi onu yapamiyorum. sarkilari uzun gibi gosterse de bloga eklemeye calisinca 30 saniyelik demolar haline getiriyor. baska bir yolu var mi ki? vallahi çok müteşekkir kalırım.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çınar'Im,
Bu filim gürültülü gibi geldi, okurken bile gürültüsüne takıldım kaldım.
Bende bir ödülün var, alısan sevinirim...
Sevgiler...

ABİ dedi ki...

Var tabi.. Üstelikte çok kolay.. ama bi defa alışman lazım. Şimdi şöyle anlatayım...
Önce www.fileden.com adresine gir ve kayıt ol... sonra orada upload bölümü var... oradan yükle hangi şarkıları koymak istersen. Yanlız bence yüklemeden önce şarkının özelliklerinden detaylarını adını madını değiştir. Çünkü herifler silebiliyorlar. Şarkı çok meşhur bir şarkıysa copyright hikayesine... neyse yükleme bittiğinde bir sayfa çıkçak... ona ok de geç.. sonra yeni sayfada göreceksin yüklenmiş şeklini... sol tarafta klasik görünüme git ya da (old browser) filan gibi bişi yazıyodu... ona tıkla... bu sefer yüklediğin şarkı/lar satırlar halinde görülecek. herhangi birinin üzerinde sağ klik.. kısayolu kopyala...

http://www.widgetbox.com/widget/mp3

sonra buraya git. sağ üstte get widgetın altındaki mp3 url yerine kopyaladığın satırı yapıştır. eğer otomatik çalmasını istiyorsan sitende autoyu da check et. sonra get widget de... sana verdiği zımbırtıyı kopyala git sitende ister bir yazının altına ister sitenin kendisine artık nereye istiyorsan paste yap... bu kadar...
eğer yapamadığın bir şey olursa "halukthebalik@hotmail.com" msn den online yardım ederim...
sevgiler.