29 Ocak 2009 Perşembe

Cornflakesli Fırın Tavuk

Önce malzemelerimizi sıralayalım. Ya da pardon pardon, önce teşekkürlerimizi sıralayalım. Bu tarifi verdiği için ablama, bu tarifi ablama verdiği için bıdı bıdı bıdı :))

Dilediğiniz kadar tavuk (ben ilk denemede tavuk pirzola, ikinci denemede göğüs eti kullandım, ikisi de gayet lezzetli oldu)

Tavukların üzerini kapamaya yetecek miktarda patates (8 pirzolaya / 2 adet göğüs etine 2-3 patates kafi geliyor)

Cornflakes
2 paket krema
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Malzemeler oldukça az gördüğünüz gibi.



Ben göğüs etiyle yaptığım denemede 2 göğüs etinden 8 parça çıkardım yine. Kalın olanları enlemesine ikiye böldüm kolay pişsin diye. Daha sonra paratesleri çok kalın olmayan dilimler halinde yuvarlak yuvarlak kestim (yaklaşık yarım santimlik). Tavukları tuz, karabiber, zeytinyağı üçlüsüyle iyice harmanladım.



Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra tavukları tepsiye dizdim.





Daha sonra üzerlerini kaplayacak şekilde patatesleri tavukların üzerine dizdim.



Sonra onların da üzerlerini kaplayacak şekilde cornflakes ekledim.



En son olarak da hepsinin üzerine 1,5 paket kremayı boca ettim. Sonra da bir güzel fırınladım. 250 derecede yarım saat kadar piştikten sonra fırının kapağını açarak kalan kremayı da ekledim ve tekrar fırına verdim.



Sonunda karabiber kokulu enfes bir yemek çıktı ortaya. Ben ilk denememde de ikinci denememde de yanına şehriye pilavı yaptım.





Dakyüzle Osi geldiğinde yanına bol salata ve kırmızı biber turşusu da ekleyerek masamızı renklendirdik. Tabi ki Melen Muskat şarabımızla birlikte :)

Afiyet olsun!

Hamiş : Dinlenemiz için çok sevdiğim yine Lhasa'yı uygun buluyorum. Yemek deyince aklıma Lhasa geliyor hep :) Romantik ya da değil, akşam yemeklerine çok yakıştırıyorum sesini de tarzını da :) Keyifli dinlemeler..

9 yorum:

TuBiKKo dedi ki...

çınarım ben bunu yaparım yapmasına da bizim kobacan yer mi ondan şüpheliyim aslına bakarsan.beyefendi yeni tatlara pek açık değil ama olsun ben severim :) ellerine sağlık arkadaşceğiziiimmm :)

cinar dedi ki...

Vallahi ben iki erkek ile bir bayan üzerinde denedim ve üçünden de çok güzel tepkiler aldım :) Bence beğenebilir kobacanın da. Afiyet olsun şeker Tubikkom :)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Denemeye değer mi? sanırım değer.
Yeni tatlar her zaman iyidir.
Issız adam tek kelimeyle çok güzeldi, bende çok sevdim ve Çağan Irmak son yılların en iyi yönetmeni.
Sevgiler...

Savaş Çocuğu dedi ki...

Mukemmel gozukuyor ellerinize sağlık.

Savaş Çocuğu dedi ki...

Mukemmel gozukuyor ellerinize sağlık.

cinar dedi ki...

@ Nur Hanım, bence denemeye değer. Hem torunların falan da çok beğeneceğine eminim :)

@ Sevgili Savaş Çocuğu,
çok teşekkür ederim :) Aslında sondaki fotoğrafta yanmış gibi görünüyor ama aceleden ışık ayarlarını çok iyi yapamadığım için o :))

uzun bacak dedi ki...

Enfesss görünüyor, yakında bize de yaparsın umarım :))

cinar dedi ki...

teşekkür ederim. ben de gelibilmenizi umarım :))

Unknown dedi ki...

valla bana yapılabilir afiyetle de yenebilir geldi salataya da ayrıca saygılarımı sunuyorum buradan salata deyince duruyorum orada bir yemekten daha önce benim için de :))
Merhaba bu arada Funda ben Renginle Renkli Hayat'tan...
Rengin de benim kız oluyor :)))