14 Ekim 2008 Salı

Gittim geldim :)

Yazacak çok şey var. Hangisinden başlasam bilemedim..

1 – Geçtiğimiz haftasonu görümcemi evlendirdik :) Bu gayet güzel bir başlangıç oldu sanırım. Mutluluk ve umut dolu bir başlangıç, hem onlar için hem yazım için :) Görümcem bütünüyle çok uğraşmış. Çok beceriklidir zaten. Nişanından, kınasından, düğününe her şey çok güzeldi. Umarım bundan sonraki hayatları da başlangıçları gibi çok güzel olur.

2 – Görümcemin kınası için Al Jamal’a gittik. Ben adını bile ilk defa duyduğum bu yere tabi ki ilk defa gittim. Sosyete takipçisi olanlar bilebilirler. Çok da güzel bir yerdi. Lübnan yemekleriyle, dansözleriyle çok eğlenceli bir akşam geçirdik 20-25 kişi. Yaşı genç olanları çağırmış görümcem. Tabi ki bayanlara sadece. Kına yakılmadan 10 dakika kadar önce damat ile diğer erkek arkadaşları geldiler ve gecenin sonuna kadar kaldılar. Yakında evlenecek olan, ya da sadece kafasını dağıtıp felekten bir gece çalmak isteyen varsa güzel bir seçenek olabilir Al Jamal.

3 – Kınaya aile büyükleri gelemediği için, görümcem onları da ihmal etmemiş ve onlar için de hamam sefası düzenlemiş. Aslında bu kınadan bir gün önce, yani Perşembe günü oldu. Annesi, yani kayınvalidem, ben, annem, Romanya’dan çok yakın arkadaşı vardık sadece hamam sefasında. Aslında kadroda ananemiz, teyzemiz ve kuzenimiz de vardı ama onlar perşembeden gelemediği için bu kadarcıktık. Hamam sefası için de Astoria AVM’deki Anantra Spa’yı ayarlamış görümcem. Biz annemle zaten kıl payı yetişebildiğimiz için sauna ya da havuzdan falan yararlanamadık. Köpük banyosuna katılabildik sadece. O bile yetti vallahi. Şartlarınız müsaitse bu da çok güzel bir seçenek yeni evlenecekler için.

4 – Düğünse Galatasaray Adası’nda oldu, İstanbul’da. Bu sefer yanında nasılsa kuzen var diye ben kuaföre vs yetişeceğim diye acele etmedim. Yerler uzak olunca her anında gelinin yanında olma imkanım olmadı. Nikah ve sonrasında çektiğim güzel fotoğraflarla gelin hanımın gönlünü alırım diye düşünüyorum :) Düğün derken kokteyl ve sonrasında partiydi aslında. Orada da her şey çok güzeldi gerçekten de. Nikahları ayakta kıyıldı. Öyle bildiğimiz cicili bicili masalardan yoktu. Gelin hanımın 2, damat beyin 1 şahidi vardı. Nikah memuru çiçeklerle süslenmiş T şeklindeki “şey”in önüne geçti gelin ve damadı da yanına alarak. Sonra şahitler de davet edildi ve nikah kıyıldı. Sonrasında güzel bir ilk dans ve öpüşüp koklaşma faslı. Kuzen, gelin ve damadın arkasından, annemle birlikte süslediğimiz sepetle dolaşıp takıları aldı. Gelin, gelinliğini deldirmemiş oldu bu şekilde. Hiçbir takıyı takmadı (Bunları yeni evleneceklere fikir olabilir diye yazıyorum). Parti kısmı başlayıp da herkes kurtlarını teker teker döktükten sonra salon iyice boşalmaya başladı. Biz 2’ye doğru kalktık. Aslında aile olduğumuz için gelin ve damatla birlikte çıkmamız gerekirdi belki ama ailesi çoktan gitmişti. Birkaç arkadaşıyla biz kalmıştık. Kendi arabamızla gitmediğimizden ve yol da bilmediğimizden biz de gittiğimiz arkadaşla birlikte kalktık. Bizden 10-15 dakika sonra onlar da ayrılmışlar zaten.

5 – Dakyüz ve Osi sonunda bizim apartmana taşınıyorlar :) Aslında teras katı boş olduğundan beri akıllarındaydı. Yani siz deyin 2 ben diyeyim 3 senedir falan. Bu sene nihayet kısmet oldu da evi tuttular sonunda. Bu hafta boya badana var. Daha sonra da eşyalar taşınacak.

6 – Cuma günü izne çıkıyoruz yine :) Bu sene çok gezdik gibi gelmesin. Aslında yıllık iznimizin 1 haftasını kullandık daha önce. Sonrakiler hep 1 ya da 2 gün izin alıp haftasonuyla birleştirmekten, hatta bazen de sadece haftasonundan ibaret geziler / izinler oldu. Bu sefer yolumuz yine Fethiye’ye düşüyor. 3 senedir yoklama verdiğimiz Hillside Beach Club’a bir kez daha gideceğiz. Ben artık eşek kadar oldum malum, % 40 gençlik indiriminden yararlanamıyorum artık :(

7 – İ. O. Anar’ın Suskunlar’ı henüz bitmedi ama onu tatile saklamaya karar verdim. Maeve Binchy’nin Gümüş Yıldönümü’ne başladım şimdi. Kitapları çok benzer zaten. Aynı akıcı dil, aynı güzel tat, edebi değil kabul, ama güzel yine de :)

8 – Bu arada bir sürü film de seyrettik. Ama o kadar uzun soluklu yazamayacağım şimdi. Daha öncekiler beni bekliyor hala :( Unutmamak için isimlerini yazayım hiç yoktan : Klass, Get Smart. Al işte gerisini unuttum şimdiden.



9 – Sonunda kendime bir mp3/mp4 çalar aldım. Buradan aldım, yurtdışından geldiği için açıklamada belirtildiği gibi 2-3 gün sürmedi gelişi. 6. iş günü elime geçti. Tabi arada haftasonu falan da olduğu için beklemek bana eziyet gibi geldi. Ama geldiğine çok sevindim. Kulaklıklar şu an kulağımda. Sabahtan beri dinlediğim Norah Jones sayesinde kendimi gerici ve bunaltıcı iş yerinde değil de, ayaklarımı uzatıp dinlendiğim evimdeymiş gibi hissettim çoğunlukla. Kesinlikle tavsiye ederim.

Hamiş : Norah Jones dedim ama onun yanında Demir Demirkan ve Bjork de dinledim çokça. Bjork çok sevdiğim bir şarkısıyla eşlik edecek şimdi yazıma :)

9 yorum:

gülçin dedi ki...

hoşgeldin :)
ben de ne oldu bu çınarağacı'na diyordum. ne güzel, keyifli bir araymış neyse ki. okurken bi ara başım döndü :)

sevgiler.

Adsız dedi ki...

Mutluluklar diliyorum canım mekanı ilk kez duydum güzelmiş demek ki insan bir iki rae çeker ya :) Mekandan en azından. Bu arada ne kadar geç çıkacaksın izne güzel eğlen, Eşşek kadar olduma da çok güüldüm çılgın hatun özletme kendini tama mı? Inside'ı izle fırsat bulursan ok.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hayırlı, uğurlu, mutlulukları daim olsun.
Hoşgeldin ve güle güle git.
İyi tatiller.
Sevgiler...

cinar dedi ki...

@ Hoşbulduk Gülçin :) Teşekkür ederim. Kısa bir ara daha vereceğim. Bu daha da keyifli olacak umarım :)) Sevgiler..

@ Craft'cım fotolar var da daha fırsat bulup da yükleyemedim. Tatil dönüşü kendime gelirim sanırım :) Temmuzda da tatile gitmiştik, bu ikincisi :)

@ Yeni çift adına da teşekkürler, kendim adına da teşekkürler Sevgili Yaşamın Kıyısı'nda :) Umarım dinleneceğim bu izinde :))
Sevgiler :)

cakiltasi dedi ki...

çınarım ne güzel geçmiş. şansınıza istanbul'da havayı bozmamış. sizinkiler sizin apartmana taşınıyor bu çok güzel bir havadis sizin için.insanın yakınlarından birilerinin yakınında oturması çok güzel bir duygu bilirim:)
yeni oyuncağın da hayırlı olsun güle güle kullan.
öptüm çok.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bende bir ödülün var, bloğuma uğrarsan sevinirim.
Sevgiler...

TuBiKKo dedi ki...

oyy oyyy oyyy ben de nerelerde bu kız sesi soluğu çıkmıyor dedim bakayım bi sayfasına gezmiş bizim kiz :) ( bunu diyen de sürekli ortalarda ya ) canım özledim yaa... ama bu sene leyleği havada mı gördüm nedir evimde bile oturamıyorum Romanya-Türkiye arasında mekik dokuayacağım gibi gözüküyor... neyse bundan sonra daha sık olucam buralarda :) öpüldünnn

Adsız dedi ki...

ÇINAR ÖYKÜCÜDEN HABER ALAMIYORUZ, SİZİN ARKADIŞINIZ SANIRIM, OKUYAMADIKÇA MERAK EDİYORUZ. HABER VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
ZÜLEYHA

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sana bloğumda bir ödülüm vardı ama!
tatil dönüşünü bekleyip haber verecektim.
Şimdi ekranlarımızı kararttılar. Bekliyoruz bakalım ne olucak.
Sevgiler...