1 Ağustos 2008 Cuma

Aşk sobesi :)

Sıdıka'cım sobelemiş beni. En sevdiğim 3 aşk romanı hakkında. Aslında aklıma gelen ilk kitap Jane Eyre'dı. Öykücüm yazmış kendi sobesinde. Sonra Aşk ve Gurur geldi, ki Öykücü'm onu da yazmış sobesinde :) Zaten bu kitapla tanışmam onun sayesinde olmuştu. Paketlerinden birinin içinde yolladığında bir solukta okuyuvermiştim. Daha sonra da filmini seyretmiştim ve kitaptan sonra film çok yavan gelmişti. Çalıkuşu zaten herkesin gönlünde olan bir kitap, söylemeye gerek var mı?

Reşat Nuri Güntekin en sevdiğim Türk yazarlardan biridir, ilkidir belki de. Her kitabında aşkın farklı bir tanımını bulup hislenmemek elde değildir. Ben Bir Kadın Düşmanı'nı da çok çok severim mesela. Burada aşk dillere destan olmaktan ziyade, bir adamın kendi içinde yaşayıp mutlu olduğu bir duygudur. En sevdiğim kitaplardan biridir Bir Kadın Düşmanı.

Barbara Cartland romanları fazla pembe geliyor bana.

Sonra Turgut Özakman'ın Romantikası hiçbir şey için geç olmadığının sinyalini veriyor. Onu da çok çok severek okumuştum.

Tabi bu kitapların hiçbirisini de aşk romanı diye alıp okumadım. Zaten klasik aşk romanları içinde de sayılmazlar. Ama okumanız için kesinlikle tavsiye ettiğim ve seveceğinize emin olduğum kitaplardır.

Unutmadan ben de sobelemek istiyorum :) Tabiat'ım, Koza'm, Sessiz Balık'çım ve sevgili Yaşamın Kıyısında ve çok iyi bir kitap kurdu olduğunu bildiğim sevgili Vladimir, sizlerin okuduğunuz en güzel 3 aşk romanını çok merak ediyorum :)

6 yorum:

Öykücü dedi ki...

:)) Elimi o yüzden çabuk tuttum zaten.Sen benden önce yazsan ben bir kitap bile bulamazdım yazacak.Kitap kurdum,tatlı göbeklim,canım,şekerim,hediye kutularının efendisi,canım arkadaşım...:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Beni de sobene dahil ettiğin için teşekkür ederim ve en kısa zamanda yerine getireceğim.
Sevgiler...

Derin Sularda dedi ki...

Çalıkuşu'ndan sonra benimde favorim Bir Kadın Düşmanı'dır. Az bilinen ama konusu itibarı ile gerçekten çarpıcı bir anlatıma sahip. Bir de saçma sapan aslıyla tamamen alakasız bir filmini seyretmiştim hatta seyredememiştim niye şu filmlerde kitapların orjinallerini bozarlar anlamam...

Neyse sevgiler..;)

cinar dedi ki...

@ Öykücüm sen benden iyisin kitap konusunda ya :) Bilimkurguda değildir belki de, aşk romanları konusunda kesinlikle öndesin :)) Öpücük saldırısııııııı :)) (tanıdık geldi mi? :) )

@ Sevgili Yaşamın Kıyısında, eteklerinde bir sürü değerli taş olan sizin gibi birini unutmak mümkün değildi zaten. Merakla bekliyorum tanıtacağınız kitapları :)

@ Sevgili Yıldız Yağmurları, Bir Kadın Düşmanı'nı çok kişi bilmez gerçekten de. Bahsettiğin bozma filmi bilmiyorum, iyi ki de öğrenmemişim bu durumda :)

Sevgilerimle.

Vladimir dedi ki...

BU süper bir sobe epeydir benden kaçan ilham perisi şimdiden aklıma düştü bile. üçten fazla yazmak serebest mi? iki defa yazsam üçer üçer altı eder. yazacaka o kadar çok şey var ki. amanin. ben yazmaya gidiyorum :))

Tabiat Ana dedi ki...

en kısa zamanda yazacağım çınarcım teşekkür ederim:)