28 Mart 2008 Cuma

Doğal Oyuncaklar :)


Sihirli Annem dizisinde oynayan İnci Türkay bir oyuncak dükkanı açmış. Sevgili Archisugar'ın blogunda bebek-çocuk eğitimiyle ilgili yazıları okuyunca aklıma geldi bu. Geçenlerde televizyonda seyretmiştim ve çok hoşuma gitmişti.

İnci Türkay sürekli gülümsemesi nedeniyle bana göre çok pozitif enerji yayan biri. Programda kendisi gibi şeker mi şeker oğluyla diyalogunu görünce daha da hoşuma gitti. Oğluşunun doğumuyla birlikte kendisinde oluşan oyuncak sektörünü bebekler için zararlı maddelerden arındırma düşüncesi sonucunda kalkıp böyle bir dükkan açmasını da çok olumlu buldum.










Meyve-sebzelere hormon katıyorlar dikkatli tüketin!
Deterjanlarda kanserojen madde var, çamaşırlarınızı onlarla yıkamayın!
Tekstil ürünlerinde de kanserojen madde var aman onları giymeyin!
Hazır gıdalarda ölümünüze sebep olacak maddeler var aman almayın!
Oyuncaklarda çocuklar için çok zararlı maddeler var sakın almayın!

gibi uyarıcı ifadeler karşısında bazı şeylerden elimizi eteğimizi çekmeye başladık biz de.. Bu durumda bizi doğru taraflara yönlendiren birilerinin olması güzel..













Dükkandaki her türlü oyuncak doğal malzemelerden yapılmış, tahta gibi. Kullanılan boyalar da doğalmış. Aynı zamanda ürünler antialerjik, antibakteriyel ve geri dönüştürülebilirmiş. Benim çok hoşuma gitti doğrusu :) Belki ilgilenenler olur..

Hamiş : Donnie Darko'nun müziklerini dinlemekten büyük keyif alıyordum ama bu yazıyla yine çok sevdiğim şarkıcılardan Alanis Morrissette'i dinletmek istedim size..

10 yorum:

semiramis dedi ki...

süpersin çınar!! böyle birşeyden haberdar ettiğin için ne kadar teşekkür etsem az. oyuncakların hepsi birbirinden güzel. en kısa zamanda gitmeli istanbula, ellemeli hepsine.

Sıdıka dedi ki...

Bizim isyerine cok yakin burasi. Ziyaret edip bakmistim neler var diye. Gercekten cok guzel bir dukkan. Bir kere Toys R Us gibi gereksiz oyuncaklar yok. Hep el becerisi, zeka urunleri. Hatta bizim kucuklugumuzden kalma sallanan tahta atlar bile var. Yolu gecen herkesin ugramasi gerekli bence. Ama sahibinin sihirli annem oldugunu hic bilmiyordum simdi daha da cok sevdim.

Esra dedi ki...

Bu websitesini biliyordum. Demek ki sahibi bu hanimmis. Super.
Dogal malzemelerden yapilan oyuncaklar cocuklar icin en iyisi. Hangi boya ile boyandigi belli olmayan, icinde kimyasal maddeler bulunan oyuncaklardan uzak durmak lazim. Turkiye'de de boyle guzel seylerin yapildigini bilmek cok guzel. Umarim fiyatlari da herkesin ulasabilecegi seviyede olur.
Tesekkurler bilgiler icin.
:-)

cinar dedi ki...

@ Semiramis bu bilgilerin birinin işine yaradığına sevindim :) Çocukların doğal oyuncaklarıyla en doğal şekilde sağlıklıca büyürler umarım :)

@ Sıdıka ben de çok merak ediyorum dükkanı. Resimlerden görmekle olmuyor, gidip dokunmalı ve o hazza ulaşılmalı bence de :)

@ Esra bu kadar bilinçli bir anne olarak tayga oyuncaklardan haberdar olmanı bekliyordum zaten :) Normal oyuncak fiyatlarını pek bilmiyorum ama çocuk gelişimini ce becerisini de artırdığı düşünüldüğünde bana çok uçuk gelmedi fiyatlar..

KOZA dedi ki...

cok tesekkurler cinar.
anneleri yenilikten haberdar etmekle cok iyi yapmissin.
ben siteyi inceledim oyuncaklar elbette cok guzel ancak her mensei yabanci olan oyuncakci gibi bu da oldukca pahali.
keske bizim ahsap zanaatkarlarimiza da birileri destek verse de cocuklarimiza onlarin uretimi oyuncaklardan alsak.

Esra dedi ki...

Yok fiyatlari uygun bunun. Ben genelde demek istemistim. Ahsap oyuncaklar biraz daha pahali oldugu icin insanlar almak istemiyor ama bence 10 tane zararli ve gereksiz oyuncak alinacagina 1 tane faydali ve pahali alinsin, daha faydali. TV'de zararli boyalardan, malzemelerden yapilmis oyuncaklari gordukce icim gidiyor. :-(

cinar dedi ki...

@ Koza bu tip oyuncakların fiyatlarını hakikaten bilmiyorum. Ben bilsem bilsem peluş oyuncakları bilirim :) Ama bu konuda Esra'ya katılıyorum. Gereksiz oyuncaklar yerine bundan bir tane alırsın hem çocuğun sağlıkla büyür hem de gelişir. Ama tabi senin dediğin de doğru. Keşke bizden birileri yapsa da hem paramız bizde kalsa hem zaatkarlarımız değerlendirilse.. Keşke..

@ Esracım katılıyorum sana. Her şeyin altına Çin malıdır yazıp yazıp piyasaya sürüyorlar. Geçenlerde televizyonda seyrettim. Çanakkale savaşımızla ilgili oyuncaklar bile yapmışlar Çinliler. Tabi ne şartlarda savaşıldığını bilmedikleri için adamlar falan bir değişik. Takım elbiseli misal.. Bu kadarını da yabancıların ellerine vermemeliydik :(

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çınarcım ben de ytazmıştım tayga toys hakkında anne olsam kesinlikle çocuğumun çoğu oyuncağını buradan alırdım.

cinar dedi ki...

Esra bilmiyordum yazdığını ama yorumundan sonra gidip baktım. Şubatta yazmışsın değil mi? Ben daha yeni gördüm ama televizyondaki haberi. Güzel şeylerin haberlerini geç veriyorlar nedense..

Adsız dedi ki...

merhaba!

Ben de ahsap oyuncak satisi yapiyorum, gelenler oyun da oynuyorlar uzun sure ile.. Meydan Alisveris merkezinde (Umraniye_İKEA yani)ve Ferikoy ekolojik pazarında, atolyemizi de kurduk artik.
www.geloyna.org dan oyun ve oyuncak ile ilgili bilgilere ulasabilirsiniz.
Ayrica bir de alternatif egitim dernegi ve Waldorf grubumuz var, ilgilenenlere duyurulur.




Sule Senol