24 Mart 2008 Pazartesi

Darağacında Üç Fidan


En son Ankara'ya gidişimizde yeni aldığım Maeve Binchy kitaplarımı yanıma almayı unuttuğum için onları okuyamamıştım. Ama onun yerine Tunalıdan aldığımız Darağacında Üç Fidan'a başlamıştım.

Hepimizin bildiği isimlerin yine bildiğimiz mücadelesinden bahsediyor kitap. Nihat Behram'ın kaleme aldığı kitap aslında idamlardan 4 sene sonra, 1976'da yazılmış. Ama sonra toplatılmış, yasaklanmış vs. Şimdi yeniden basılmış. O yüzden belki de daha önce okumuşsunuzdur kitabı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve arkadaşlarının, onlarca fidanın göz göre göre idam edilişi ve bu süreç içinde yaşanılanları anlatan bu kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Seni ayakta alkışlıyor saygı ile eğiliyorum. Biz gibilerin bu ülkede kenetlenmesi dileğiyle birtanem. Bir İsyancının Zaferi'ni de okumadıysan oku canım.

SERAP dedi ki...

Lisedeyken rastlantı sonucu Yusuf Aslan'ın teyzemin eski kaynı olduğunu öğrenmiştim.Teyzemin anlattıklarından o kadar çok etkilenmiştim ki bu konuda bir sürü kitap okumuştum.Bu kitapta onlaradn biriydi.Bana olaylar biraz fazla romantikleştirilmiş gibi gelmişti yanlış hatırlamıyorsam.Tabi o zamanın şartlarına göre yapmıştım bu değerlendirmeyi.Yinede ben bu tarz bir kitabı Vedat Türkali'den okumayı çok isterdim.

cinar dedi ki...

@ Edicim alkışlanacak bir şey yok ki. Herkesin bilmesi lazım yaşananları. Daha önce Erdal Öz'ün Gülünün Solduğu Akşam'ı okumuştum, ben de onu tavsiye ederim.

@ Serapcım haklı olabilirsin ama içinde bulunduğumuz şu durumda aradan neredeyse 40 sene geçmesine rağmen hala bir şeylerin değişmediğini tekrar tekrar görmek beni acaip sinirlendirdi ve üzdü. O yüzden hani romantikleştirilmişse bile o kısmına fazla takılamadım. İçimizdeki Şeytan'a kaldı bir kitap :)

Tabiat Ana dedi ki...

çınarcım,
uzun zaman önce okuduğum bir kitaptı...
Bu kitabı okurken bunun gibi bu konuya ait diğer kitaplarıda okurken olduğu gibi çok etkilenmiştim.Konuyla ilgili yazmak istediğim çok şey var aslında ama madem konumuz kitap güzel bir kitapdır gerçekten herkese tavsiye ederim demek yeterli olsun
sevgiler..

cinar dedi ki...

Tabiatcım evet yazılacak çizilecek çok şey var aslında ama insan zaman zaman da umutsuzluğa kapılıyor. Aradan 40 sene geçmesine rağmen değişen çok da bir şey yok aslında. Tabi bu boşvermeyi gerektirmiyor. Asla..