13 Ocak 2008 Pazar

Kaygı

Müziğin hayatıma kattığı anlam gerçekten çok büyük. Yazılarımı okurken dinlemeniz için
seçtiğim müziklerin de bende ayrı bir yeri vardır. O çok sevdiğim şarkıların arasından yazımla
en çok ilgili olanı bulup paylaşmaya çalışıyorum. Bunun için sevgili Archisugar ve Öykücü'ye tekrar teşekkür ederim.

Bu hafta nöbetçiydim. Her nöbetimde bir vukuat çıkmazsa olmazlardanım ben. Pek tabi ki bu sefer de iç karartıcı bir olay yaşadım. Aslında bu seferki biraz da benden kaynaklandı sanırım.

İcap nöbeti tuttuğumuz için işe gidip eve dönerken hastane aracı gelip bizi alıyor ve gideceğimiz yere bırakıyor tıpki icap nöbeti tutan doktorlara yaptığı gibi. Dün buranın pazarıydı. Her pazar (yani Cumartesi günü) yaptığımız gibi pazara gittik. Bu sefer Badem yoktu ama yanımda. Onun da işe gitmesi gerekiyordu çünkü. Ben de annemi aradım birlikte gittik. Sonra işe gitmem gerekti ben de hastaneyi aradım. Şoför arkadaş zaten bir doktora MR sonuçlarını göstermek için dışarı çıkmış. Ben de gel git olmasın diye daha önceden tedarik ettiğim cep telefonundan aradım şoför arkadaşı. Beni pazaryerinden al diye. Tabi ellerimde pazar poşetleri. İnsan hem ev hanımlığı hem iş kadınlığı yapınca böyle oluyor. Gerçi normalde Badem'le alışveriş yaptığımız için poşetler kendi arabamızda kalır ben de hastane aracıyla işe giderdim ama dedim ya işte bu sefer Badem yanımda değildi. Biz yolda beklerken bir de baktık ambulans geldi. Hastanenin taşıma araçları da var ama doktora gideceği için hasta çıkar düşüncesiyle ambulansla gelmiş şoför arkadaş. Ben de pazar poşetleriyle ambulansa bindim, yanımda annem de var tabi. İşin iç yüzünü bilmeyen için dışardan oldukça kötü bir manzara, kabul.

Bir duyarlı vatandaş çatdadanak bizi şikayet etmiş 112'ye. Ambulansı pazar eşyalarını taşımak
için kullanıyorlar diye! Haydaa!! Nöbetçiyim diye her an aranabilirim kaygısıyla tüm hafta evde oturmam gerekiyor demek ki! Böyle bir manzarayla ben karşılaşsam ben de hoşlanmayabilirdim ama insanların bu kadar sabırsız ve önyargılı olmalarına üzüldüm biraz. İşe gidince hemen 112'yi arayıp mantıklı olan açıklamamı yaptım. Pazardaydım ve işe gitmem gerekti, mecburen elimde pazar poşetlerim vardı. Nöbetçi doktor da anlayışla karşıladı beni ama telefonu kapatmadan önce bir uyarı yapmaktan da geri kalmadı : Bir dahaki sefere bu kadar çok poşetle yolculukla yapmayın.

Oldu!

Oldu mu şimdi? 

Bence pek de olmadı. Şikayet eden vatandaş keşke şunu da düşünseydi mesela. Bu ambulans pazar poşetlerini almak için mi yola çıktı sadece yoksa yol üzerinde diye bunları da mı alayım dedi. Serviste yatan hastasını muayene etmeye gelmeyen bir doktora MR sonucu göstermek için yola çıkmıştı ambulans. Vatandaş bunu bilseydi o doktoru da şikayet eder miydi acaba? Bunu çok merak ettim. Merak ettim etmesine de böyle bir olay yaşadığım için dünden beri acaip huzursuzum. Kaş yapayım derken göz çıkaranlardanım. Keşke gel git olmasın diye düşünmeyip ambulansın hastaneye gitmesini sonra da pazar poşetlerimi koyduğumda dikkat çekmeyecek 
olan diğer araçla beni almaya gelmesini bekleseydim.

Daha önce yazdığım takıntı yazısına bir örnektir bu da. Taktım mı tam takarım. İçi beni dışı da beni yakanlardanım. Bu üzüntüyü 1 hafta atlatamayacak olanlardanım :(

7 yorum:

Öykücü dedi ki...

Ya bunda ne var:)Kafana takacak birşey arıyorsan "Amerika bize neden yardım etmeye başladı,İrana saldırırken yardım mı istiyor,komşumuz olan güçlü bir devletle başkalarının savaşının piyonu mu olacağız" gibi sorunları tak:)-Takmıyorum sanki desene:)-

Vatandaş haklı aslında.Ben de şikayet ederdim muhtemelen:P Ama hayatım sen de haklısın ve açıklamışsın da zaten.Bu konuda vicdan azabı çekmene,canını sıkmana hiç ama hiiiiiç gerek yok.

Lütfen rahat ol,yastığa kafanı huzurla koy ve hemen süper neşeli bir yazı yaz.Akşama bir aksilik olmazsa yazacağım:))

Öpüyorum seni biriciğim.

Sevgiler...

cinar dedi ki...

Öykücü'm ben de hoş karşılamayabilirdim dedim ya, ama yine de insanların olaylara önyargıyla yaklaşmalarını çok üzücü buldum kendi adıma. Sonuçta ben doktor da olabilirdim. Acil bir hastaya yetişmem de gerekebilirdi. Nöbetçi doktor olup yine pazarda yakalanabilirdim. Ne olacaktı o zaman? Elimdeki poşetleri bir kenara fırlatarak ambulansa mı atlayacaktım Red Kit gibi? Hayır tabi ki. İşte insan biraz da madalyonun diğer tarafını düşünmeli bence..

Bugün daha iyiyim bu arada. Olayı iş yerindeki meslektaşlarıma anlattığımda baya rahatlattılar beni. Hele ki nöbetlerden para almadığımız düşünülürse hakikaten hem amme hizmeti yapıyoruz hem şikayet ediliyoruz! :)

Ben de seni öpüyorum şeker perim :)

SERAP dedi ki...

Dediğin gibi işin can sıkıcı yanı önyargı ve ayrımcılık.Emin ol seni doktor olmadığını düşünerek şikayet etmiştir.Buna benzeyen olay benimde başıma geldi bir keresinde.
Doğumhanede nöbetteyiz.Doktor hanımla acil odasında bir gebeyi muayene ediyoruz.Kadının biri paldır küldür içeri daldı içerdeki hastanın mahremiyetini düşünmeden.Doktorla üzerimizdeki forma aynı,başladı doktora bağırmaya ama ne bağırma,hakaretin en alası.Hiçbirşey demeden dinledik ikimizde,doktor hastasıyla ilgili söylemesi
gerekenleri söyledi ve görev başındaki doktora hakaretten hastane polisini çağıracağını ekledi.Bu sözleri duyan kadın ne dese beğenirsin:"Aaaaaa,siz doktor muydunuz?Kusuruma bakmayın ben sizi ebe sandım da ondan bağırdım."
:):):)

cinar dedi ki...

Evet Serap, insan tek taraflı düşünmemeli işte.
Sizin hasta vukuatınız da komikmiş. Doktorun hastane polisine şikayet hakkı var da ebenin yok mu acaba? Zaten doktorun önünde el pençe divan dur, gerisine bir şamar da sen vur mantığına hasta oluyorum.
Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Final ödevim için blok yazıdan farydalandım.Teşekürler....

Adsız dedi ki...

Sizin adınıza talihsiz bi olay olmuş. İzin verirseniz bence burada vatandaş haklı. Çünkü vatandaş orada dr veya başka bir görevli diye şikayet etmemiş vatandaşlık görevini yaparak amblansın amacı dışında kullanıldığını ihbar etmiş. 10 numara bir davranış keşke herkes böyle olsa. Bu arada sizde nöbetçiler ambulansla mı alınıyor? Sanmam...
Ben sorumlu vatandaşın durumunu irdeledim. Bende olsam aynısını yapardım. Belkide yapmazdım çünkü etrafta bu tür şeyler o kadar çok oluyor ki sıradanlaştı gibi. Yani artk yaşam şekli.
Diğer taraftan dediğim gibi siz tasarruf yapayım derken hastanenin oradan geçen boş ambulansına binmişsiniz.
Sevgi ile kalın
www.eylos.com

cinar dedi ki...

@ Sevgili isimsiz,

final ödevin için hangi yazımdan yararlandın, kaygı başlıklı olandan mı? Psikoloji mi okuyorsun? :)

@ Sevgili Eylos,

Nöbetçiler hangi araç denk gelirse onunla alınıyor ki bu çoğu zaman ambulans oluyor. İki tane ambulans bir tane de sivil araç var.

Şikayet eden vatandaş ambulansın durduğu yerdeymiş ve şoför arkadaşa da söylenmiş. Bence orda en azından sorabilirdi neler oluyor diye. Ben ki her gördüğüm olumsuzlukta nereye şikayet edilecekse eder bir güzel dilekçe yazarım, bu yüzden hastanede bile adım dilekçeci eczacıya çıkmıştır, böyle bir durumda rahatsız olmakla birlikte haklı olduğuma emin olana kadar pat diye şikayette bulunmazdım. En azından bu yaşadığım şeyden sonra durup bir kez daha düşünürüm :)