12 Haziran 2009 Cuma

True Blood



Yeni bir diziye başladık. Seyretmeye başladıktan birkaç dakika sonra başroldeki kız kim diye sordu Badem. I ıh tanıyamadım. Meğer bizim Rogue’muş :) (X-Men serisi)Çok değişik geldi bana ya. Dizi de böyle hem değişik hem basit geldi ama oturup seyrediyoruz yine de :) Hani mutlaka seyredin diyeceğim türden değil ama vakit geçirmek için güzel.



Başrollerdeki güzel kızımız Sookie (Anna Paquin) bir barda garson olarak çalışmaktadır. İnsanların düşüncelerini duyma gibi bir kabileyi vardır. Ama bunu yakın arkadaşları dışında kimse bilmez.



Sookie’nin abisi Jason (Ryan Kwanten) aklı fikri kadın kızda olan biridir. Bu yüzden başı da sıklıkla derde girer.



Sookie’nin patronu Sam (Sam Trammel) Sookie’den hoşlanmaktadır ama bunu ona bir türlü söyleyemez. Sookie’ye düşüncelerini okuyabileceğini söyler sürekli ama Sookie bu yeteneğini tanıdıklarının üzerinde kullanmamaya çalışmaktadır.



Sookie’nin yakın arkadaşı Tara (Rutina Wesley) da küçüklüğünden beri Jason’a ilgi duymaktadır ama bu başkalarıyla olması için onu engellemez.



Bir gün bara Vampir Billy (Stephen Moyer) gelir. Bütün gözler ona çevrilir. Sookie de şaşkındır ama bunun sebebi bir vampirin bara gelmesi değil hayatında ilk defa birinin düşüncelerinin sesini duyamamasıdır. Sookie Billy’yle ilgilenmeye başlar. Onun yanında sessiz, sakin ve huzurludur ama etrafındakiler hep onun yanıldığını düşünür. Ne de olsa Billy vampirdir. Üstelik kasabalarında katili meçhul cinayetler de işlenmeye başlamıştır.

Her bölümde ayrı bir olay var ama hep birbiriyle bağlantılı tabi. Yine de ortadan başlarsanız yukarıda yazdıklarım konuyu yakalamanız için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

5 yorum:

7.oda dedi ki...

Harper's Island dizisini tavsiye ediyorum. vakit geçirmek için ideal :)

Benim Hayatim dedi ki...

Hey ben onun ilk sezonunu bitirdim. Sizinle hep benzer şeyler izliyoruz. Yeni sezon için 14 haziran'ı bekliyorum :) Billy'in canlandırdığı vampir karakterine bayıldım :)

cinar dedi ki...

@ 7. Oda, hımm listeye aldım hemen. teşekkürler :)

@ Benim Hayatım, vay be :) hoş bir tesadüf oldu yine. Aslında her bölümden sonra bir sonrakinde ne olacak diye merak etmiyor da değiliz yani :))

Adsız dedi ki...

Hastasıyım bu dizinin! Ben de bir-iki kere kendi blogumda yazmıştım, başkasında da görünce sevindirik oldum. İkinci sezon başladı, henüz ilk bölümü seyredemedim.

cinar dedi ki...

@ Kaldığı yerden devam ediyor Müge. Zaman geçiyor işte :) Sevgiler.