9 Ocak 2008 Çarşamba

Bifteki makarna ya da tam tersi :)

İki kişilik tarif için benim kullandıklarım şöyleydi:

Önce biftekleri parmak kalınlığında keseceksin (4-5 adet biftek). Olmadıysa ya da olacak gibi gözükmüyorsa bir lokmalık da kesebilirsin.

Sonra onları bir tavaya atıp üzerine 3 diş sarımsak, bir orta boy soğan keseceksin. Şekilleri sana kalmış. Ben sarımsakları enine 
dilimledim. Soğanı da önce boyuna ikiye böldüm, parçaları da enine dilimledim.

Sonra tavaya biraz yağ, biraz soya sosu, istersen biraz da şarap koyup ocağın altını yakıyorsun. Etler pişince 2 domatesi küp üp kesip tavaya atıyorsun. Renk vermesi için biraz salça ve tabi ki bifteği onsuz düşünemeyeceğimiz kekik ekliyorsun. Ben kırmızı pıl biberle karabiber de koyuyorum. Tuz da koyabilirsiniz, ben genelde unutuyorum.



Bu arada yandaki ocakta makarnamız kaynıyor (bunu söylemeyi unuttum ama neyse siz tarifi tamamen okumadan yapmaya başlamadınız nasılsa :)



Makarna da haşlandıktan sonra süzüp üzerine biftekleri karıştırıyor ve iyice harmanlıyorsunuz. Ve işte servise hazır. Yanına ayrıca yemek de istemez. Koca bir salata yeter :)


5 yorum:

Adsız dedi ki...

güseell bak pratik hemide şeker bana göre bende de cipsli et yemeği diye arat bak dene oda sunumu kolay yapması pratik yeşo

kedi dedi ki...

Ohşşş spagettiye bayılırım Çınar.Bifteksizde olur.Ocaklarımız aynı:)

cinar dedi ki...

@ Edi evet görmüştüm senin tarifini de. Benim bir de yonca biftek tarifim vardı ama onun resimleri hazır değil henüz. Bir ara unutmazsam yaparken çekeceğim ve burada yayınlayacağım :)

@Biyocan ben de makarna hastasıyım ve göbeğimi de kendisine borçluyum! :) Ocağımızı da ben kendim seçmiştim bu arada :)

Öykücü dedi ki...

Benim ocağım da aynı.Akşama yazıma da yazdım.Üç süper zevkli kadın.

Ama şimdi olsa daha büyüğünü alırdım çünkü bazen tencerelerin sapları birbirine değiyor.Annem dört gözde birden yemek pişirmezsin sen demişti.Oysa ben günde en az iki çeşit yemek yapıyorum.Hele misafir olduğunda dört gözün aynı anda çalıştığı da oluyor.

Çınarım yonca biftek tarifini de ağzımdan sular aka aka bekliyorum ama şu marul içine tek kişilik porsiyonlarla hazırlanan bir tarifin vardı onu da yazsana hem de görüntülü.

Öptüm yanaklarından.

cinar dedi ki...

Öyküsan, yonca biftek dediğim zaten o marullu olan tarif de resim yok işte. Sonra sonra :))

ben memnunum ocaktan ya. 4'ü birden hiç çalışmadı sanırım :) Misafirimiz olsa bile bütün yemekler sıcak servis edilmediğinden sorun olmadı :P

Öpüyorum ben de.