22 Aralık 2007 Cumartesi

Yeniler

@ Salı günü cnbc-e'de C.R.A.Z.Y adlı film varmış saat 22:00'da. Ben çok beğenmiştim, meraklısına duyurulur. Konusu kısaca koccaman bir ailede yaşam. Müzikleri ayrıca çok güzel, şiddetle tavsiye ederim.

@ House'da edindiğimiz bütün bölümleri bitirdik. Zaten 3. sezondan topu topu 9 tane vardı. Hani şu senaristlerin grevi yüzünden. O da bitti işte :( House yeni ekibini oluşturdu. Bu sefer 3 değil 4 kişi seçti. Bazı bölümlerde gülmekten çatlayayazdık :) House'un pratik zekası yüzünden komik duruma düşenlerin haline acıdık falan filan. Eğlenceliydi.

@ Daddy Long Legs'in 20 bölümünü seyrettim. Bazı şeyler o kadar çocukça ki. Ama Judy de daha çocuk zaten. Şimdiki çigi filmleri düşününce eskileri ne kadar eğitici ve güzelmiş! Her bölümün öğretici bir ana fikri oluyor mutlaka. Mesela bugün seyrettiğim bölümlerden biri dürüstlük üzerineydi. Sen dürüst olursan karşındaki de sana karşı dürüst olur gibi bir cümle vardı. Judy ve arkadaşlarını dürüst olmaya iten cümleler ve olaylar. 
Bu yaşımda bile etkilendim. Ben de dürüstlüğe ve olduğun gibi görünmeye çok önem veririm çünkü. Yapmacıklıktan hiç haz etmem. Dürüst olamayacaksam susmayı tercih ederim başkalarını yanıltmamak için. Ama illa da söylemem gerekirse çok da iyi yalan söylerim.

@ Epey zaman önce Keremcem'in bir klibini seyretmiş ve çok beğenmiştim. Türk gibi değil de yabancı klibi gibiydi. Türkleri aşağıladığım sanılmasın ama bu konuda çok da iyi işler çıkardığımızı düşünmüyorum. Her neyse klibi de şarkıyı da çok beğendim ve çok farklı buldum Keremcem'in genel haline kıyasla. Bir filmin müziğiymiş meğer. Hakikaten başarılı!

@ Dün "Cenneti Beklerken"i seyrettik. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Derviş Zaim'in yaptığı değişik bir filmdi. Osmanlı çizgileri vardı neredeyse her Türk filmindeki gibi :) Tabi bunda biraz daha fazlaydı çünkü zaten o dönemleri anlatıyordu. Sultanlığa adaylığını koyan bir şehzadenin (Şehzade Danyal) peşinden giden asıl sultanın adamları ve öldürülecek olan şehzadeyi resmetmek üzere bu adamlarla yola çıkan bir nakkaş (Eflatun Efendi) hakkında görsel açıdan zenginleştirilmiş bir filmdi. Nakkaş, minyatur ustası Eflatun efendi rolünde Sahra dizisinden de tanıdığımız Selim Tutumluer, şehzade Danyal 
rolünde nerden tanıdığımı hatırlayamadığım Nihat İleri, yolda buldukları 
güzel hatun rolünde son günlerde Bıçak Sırtı'ndan tanıdığımız Melisa Sözen var. 
Minyaturleri filmin aralarına serpiştirmeleri ve minyaturlerden yola çıkarak hikayeyi yönlendirmeleri görsel açıdan çok hoş olmuş bence. Değişik bir tarz
görme açısından tavsiye ederim.



(Resmi burdan aldım)

4 yorum:

cakiltasi dedi ki...

çınarım,
sana nasıl özeniyorum. bir sürü şey seyredip bir de yorumlarını yazıyorsun. ben 2 tanecik dizim var onları bile seyredemiyorum çoğu zaman. dün bıçaksırtı vardı geçtim karşısına ütümü de aldım. ama bir uyku bastırdı sorma. üstüne telefonlar geldi. hadi dedim ütümü bitireyim. bi baktım dizi bitmiş. ben güyaa diziyi seyrettim:))

şu yazıların yarım kalma işini hiç bilmiyorum. bu konularda annelerimiz gibi teknoloji engelliyim :)

öptüm çok.

cinar dedi ki...

Çakılım sen bana ben sana özeniyorum demek ki :) teşekkür ederim. Ama aslında bundan çok daha fazla şey seyrediyorum. Çoğunu yazamıyorum :( Üzücü bir durum bu çübkü bu blogu oluşturmaktaki amacım buydu. Okuduğum kitaplardan ve filmlerden bahsetmek ve meraklı okuyucuları merakla bekledikleri şeylere yönlendirebilmekti. Umarım başaracağım bunu. O zamana kadar seyrettiğim filmleri unutmuş olacağım çok büyük ihtimalle ama olsun her gün bir film seyrediyoruz aşağı yukarı. Yenilerini yazarım artık :)
Ben de ütü işinden hiç haz etmem bu arada :)

SERAP dedi ki...

Cenneti beklerken'i ben çok beğendim ve bu yazıyıda görmesem benden başka kimsenin izlemediğine kanaat getirecektim.

cinar dedi ki...

Sevgili Serap,
ben de film hakkında pek bir şey duymamıştım aslında. Eşim getirdi de seyrettik :) Belki merak eden olur diye yazdım ben de.
Sevgiler.