5 Kasım 2007 Pazartesi

Cumartesi günü eğlencesi

İkea çılgınlığımız dizginlendi :)) Bütün bir cumartesi gününü, 5 kişi olunca, İkea'da geçirdik. Aslında 3 saat sürebilecek yolun uzun sürmesi de bu 5'linin mutluluğuyla göbeği arasındaki bağın çok kuvvetli olmasındandı :) Mola yerlerinde masadaki her şeyi silip süpürene kadar beklediğimizden öğlene doğru ancak İkea kapılarına ulaşabildik, sabah 7 de yollara düşmüştük.

Hem yolculuk hem İkea turu çok eğlenceli geçti. Kaptan şoför de sağolsun 4 kızın çenesini hiç laf etmeden saatlerce dinledi.

Artık hava kararıp da yola çıkma zamanı geldiğinde oturduğumuz yemek masasından üzülerek kalktık ve son bir tur daha attık :) Aslında "hiçbir" şey almadık ama hepimizin aldıkları kocaman combo'nun bagajını nedense (!) tıka basa doldurdu. Eve gelip de aldıklarımı masanın üzerine dizdiğimde hangisinin o kadar para olduğunu bilemedim :) Ama rakamlar doğruydu (yok canım o kadar da abartmadım!), tek tek bakınca çok ucuz ama toplamda göl oluşturmuştu.

Yine de büyük bir sevinçle mutfağa aldığım mor kadifemsi halıyı serdim :) Güzel olmakla birlikte üzerine dökülen her şeyi ayan beyan gösterdiği için bir iki günde bir silkelemem gerekecek sanırım :) Puhahah!

Bu arada evdeki bağlantımız yüzünden
archisugarın beni mimlediği "en doğal halinizin resmi" konusuna hala resim ekleyemedim. Aslında ne de güzel bir resim buldum ama bu satırları işyerinden yazdığım için söz konusu resmi eklemem mümkün değil. Bu akşam evden yine deneyeceğim. Eğer olmazsa artık taşınabilir belleklerle işyerine getireceğim resmi ve burdan halledeceğim. Gecikme için af diliyorum o yüzden..

Alışverişe geri dönelim! :) O kadar özenerek bahsettiğim kutulardan hiçbirimiz almadık. Bizim ev zaten her köşesinde ayrı bir kutu barındırdığı için benim ihtiyacım yoktu. Evdekilerden değişik bir kutu da yoktu zaten. Ben daha çok mutfak eşyasına yöneldim bayıla bayıla :) Hemen bir muffin kalıbı aldım ve eve gidince de güzel ve şeker ablacımın tarifiyle muffin yaptım. Tarif 12 li kaba biraz (!) fazla geldiğinden
Öykücümün daha önce gönderdiği 4'lü kalp desenli silikon kaba da böldüm. Evde de tek fırın olunca ve hatta o da midi fırın olunca biri altta biri üstteyken ilk defa iki tepsi koyduğumdan ne olur ne olmaz diye bir ara tepsilerin yerini değiştirdiğimden olsa gerek muffinlerin o "vay anasını" dedirtecek kabarıklığı bir anda sönüverdi :) Olsun tadı güzeldi yine. Hem tecrübem oldu işte. Bir daha deneyeceğim aynı tarifin yarısını. Bu sefer başarılı olabilirsem buraya da yazarım tarifi.

5 yorum:

Öykücü dedi ki...

Başka neler aldın? Tek tek anlat,lütfeeeen.

cinar dedi ki...

Yaf gerçekten çok bir şey almadım :) ballı yoğurtlu bir anlatım olmuş sanırsam. Ama seni kırar mıyım, hemen anlatayım az da olsa:
12 li muffin kabı
siyah üzerine beyaz benekli yuvarlak büyük bir servis tabağı
onunla uyumlu olsun diye dışları siyah içleri beyaz üzerine irili ufaklı siyah benekli iki kase,
mor halı :)
pantolon ve gömlek vs askısı
krem rengi dikdötrgen bir servis tabağı,
iş yerinde sıklıkla dışardan yemek yediğimizde kullanmak üzere 6 renk kalın plastik (makineye girebiliyor) tabak,
iş yerinde kendi ilaçlarımı (malum migrenim var) daha hijyenik ortamda saklayabilmek için kutu,
sos tavası,
iş yeri için dosya organizatörü(mektupluk diye geçiyor)
birkaç renk peçete
bu kadarcık işte hepsi :) az değil mi? :)

cakiltasi dedi ki...

çınarcım,
ay siz benden de delisiniz. kalkıp ist'a mı geldiniz kaç saatiniz yollarda geçti hiç üşenmediniz mi:)
benim her şey ayağımın altında ben üşengeçlik abidesiyim hehehe.

şekercim doğum günün nasıl geçti? yeni yaşını birkez daha kutluyorum.
öptüm çok.

cinar dedi ki...

Çakılcım çok teşekkür ederim :) Vallahi böyle olmazsak Ereğli'de tıkılıp kalıyoruz. Burası nasıl desem bir sahil kasabası. Çok küçük bir yer, gezecek dolaşacak çok şey yok. Büyük alışveriş merkezleri olur ya büyük şehirlerde, gez gez bitmez, işte onlardan daha bu sene açıldı Ereğli'mize. Hoş ekonomi açısından ne kadar iyidir bu tip yerler o da tartışılır gerçi de.. Hiçbir şey yok anlayacağın. O yüzden, hele ki ben, böyle gez dolaş eğlen çok severim :)
işte ben çelişkiler insanıyım ya bazen, arkadaşlar bana bezgin bekir de derler bu arada :))
ben de çok öptüm şekercim.

cakiltasi dedi ki...

haklısın çınarcım bakma benim tembel tenekeliğime insan kendine yapacak değişik şeyler arıyor dar geliyor bulunduğu yer. güle güle kullan aldıklarını. bi daha gelirseniz beni de haberdar et:)
öptüm kocaman