25 Ekim 2007 Perşembe

Korku filmleri

Öykücüm, bugün sırf senin için girdim bloguma. Aslında sık sık girip senin ve diğer sevdiklerimin yazılarını okudum tabi ama kendi bloguma yazacak kadar vakit tanımadım kendime.

Hani beni sobelemiştin ya, belki de unutmuşsundur yıllar oldu nerdeyse, eh işte onu yazmak için geldim :)

Bu şekilde biraz zaman da kazandım aslında çünkü konu zordu. Korku filmlerini sevmeme ve son yıllarda nedense bir gözüm kapalı izlememe rağmen şöyle uzun soluklu düşünsem de çok korktuğum 3 film getiremedim aklıma.

İnternette ufak çapta bir araştırma bile yaptım senin için :)

Yazını okuduğumda aklıma gelen tek film "Perili Ev" idi. Bu filmi de şimdi seyretsem korkmam belki ama ilk seyrediş zamanım ilkokul çağımın masum hallerine denk düştüğü için pek bir korkmuştum. Konusunu tam hatırlamamakla birlikte korku filmlerinde sıkça kullanılan 3 katlı büyük eski bir evde geçiyordu hikaye. Uzun merdivenlerin başında birdenbire beliriveren boş tekerlekli sandalyeler, biri sürekli vuruyormuşçasına sesler çıkaran borular, tek başlarına zıplayan toplar falan filan.. Meğer eski zamanlarda orda yaşayan ailedeki baba, oğlunu bir küvette boğarak öldürmüş. Çocuk direnirken borulara vurduğu içinmiş o sesler falan. Tek hatırladığım da bu. Ama o zamanlar çok korkunçtu öykücü abla :)

Bu arada film o kadar eski ki internette yaptığım araştırmada benim seyrettiğim Perili Ev'i bulamadım. Onun üzerine bir sürü çekilmiş.. :)

İkinci olarak aklıma gelen "Ringu". Bu da son yıllarda bizi güzeller güzeli Naomi Watts ile tanıştıran Ring filminin asıl olanı. Japon yapımı. Hani film sonrasında bu da çok korkutmuyor belki ama seyrederken bir hayli gerildiğimi hatırlıyorum.









3. olarak ne söylesem bilemedim ya. Aklıma gelirse yazacağım ama :)

Bu iki film yeter de artar zaten bana. :)
Bırrr!!

Evet 3. film olarak Descent'i yazabileceğime karar verdim. Aslında genel olarak hiçbir filmden sonra aman da şöyleydi böyleydi diye korkmuyorum. Varsa yoksa film esnasındaki gerilimim ve ürkekliğim. Film sonrasında aslan kesiliyorum :))

Neyse Descent'ten de bahsedeyim. Bir grup mağara meraklısı arkadaş bir mağaraya girip keşfe çıkıyorlar. Tabi bir zaman sonra yollarını kaybedip mağarada kısılı kalıyorlar. Çıkış yolu arama esnasında mağarada yalnız olmadıklarını anlıyorlar falan filan.. Mağaradaki insanımsı yaratıklar beni çok germişti..

5 yorum:

Öykücü dedi ki...

Benim sorumluluk sahibi teyzoşum:))

Bahsettiğin ilk filmi bir blogda daha okudum.http://annevebebisi.blogspot.com da bugünkü yazıda çok benzer bir filmden bahsediliyor.Bir piyanist eve taşınıyor,evdeki hayalet de üvey babası tarafından öldürülen engelli bir çocukmuş vs.Aynı film sanırım:))

Senden beklediğim performansın altı oldu ama yine de teşekkür ederim:P

Çok öptüm.

Adsız dedi ki...

Valla benim için varsa yoksa testere tek geçerim şeker

cinar dedi ki...

Öykücü aşkolsun ya. Burda o kadar uğraş verdik alla alla :)
Al işte 3. filmi de ekledim :)

Edicim Testere bence de çok güzel bir filmdi. Çok iyi kurgulanmış müthiş sonlu bir filmdi ama korkmadım pek ya..

Esra dedi ki...

ben de seni mimledim!
:-)

Adsız dedi ki...

mrb ben naz.mumya ewi de harika korku filmi bence tawsiye edrim.ya bişi sorcam biri bana cvp wersn acilen!!!bi film vardı bi oyun üzerine kurulmuş.ewin içinden her çeşit hayvanlar çıkıo filler maymunlar falan oyuna dewam ettikçe biçok haywan çıkıo ew yıkılıo falan öle bi filmdi hatırlayamıyorum nolur bana yardımcı olun o filmi izlediğim günden beri çok etkilendim ruhen.yıllarrr öncee izlemiştim nolur cvp bekliyorum nolurrrrr