25 Ocak 2012 Çarşamba

Çorba ve IPC

Dedim ya bu aralar yemek kısmına tatkık durumdayım. En son evcininden ezogelin çorbası ile kerevizli tavuğu denedim. ikisini de başarılı buldum. Çınar da çorbayı çok sevdi. Tavuğu pişirdiğim zaman yine Çınar'a özel bir çorba yaptığım için ondan yiyip tavuktan çok yemek istemedi. Ben de kerevizleri falan yakmasaydım muhtemelen daha iyi olacaktı :) Ezogelin çorbasına normalde havuç ve patates falan da koyuyorum ben ama bu şekilde de gayet iyiydi. Kimyon yakışmıştı mesela daha önce katmak aklıma gelmemişti. Bilginize efem.

Annem biricik yeğenime bakmak için İstanbul'a gitti. Çınar'ı 1 yaşına kadar birlikte büyüttük zaten sağolsun. Aynı şehirde olmanın avantajını yaşadık. Artık Çınar büyüdüğü ve ihtiyaçlı olan ablam olduğu için de kadıncağız İstanbul'a gitti. Aslında onun için ne kadar zor. Kızı bile olsa insan kendi evini özler eninde sonunda. Kendi evindeki kadar rahat edebilir mi bilmiyorum. Ben mesela annemlere ya da ablamlara da gitsem, oralarda her ne kadar çok çok rahat etsem de, kendi evimi özlüyorum ve evime dönmek istiyorum 3-5 gün sonra. Annem de arada sırada gelecek elbet ama o zamana kadar yazık yani. Bir yandan babam da burada yalnız kalıyor. Aklının bir köşesinde o da olacak. Bir yandan Çınar'ı çok özlüyor (artık bizden geçti :)), buradayken 1 gün bile görmediğinde sesi ağlamaklı oluyordu şimdi oturup cidden ağlıyor özledim diye. Bölünüyor sürekli. Ben zamanı geldiğinde o kadar özverili olabilir miyim bilmiyorum. Olamam gibi geliyor. Aslında ne kadar büyük fedakarlıklarla bu işe soyuduğunun farkındayız ama yine de demediğimizi bırakmıyoruz genelde. Ben size daha ne yapayım diyor bazen gariban, haklı, yapacak başka bir şey yok ama biz ağzımızı tutamıyoruz bir türlü..

İstanbul Parenting Class diye bir yer varmış İstanbul'da. Daha önce duyan ya da eğitimlerine katılan var mı acaba? Çınar'ın uyku sorunu için katılmayı düşünüp mucize bekliyorum. Kendi başına uyumayı bilmeyen sevgili oğlum için bir mucize olması ihtimali var mı sizce de eğitimle?

6 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çınarı güzelannesi,
öncelikle uyku sorunu varsa bunu hiç bir şekilde çözemezsin, biliyorum fazla acımasız oldu ama bunu defalarca yaşamış ve bu konuda artık eğitimi yaşamdan almış biri olarak söylemek istedim:)
Annen için yazdıklarını acı tebessümle okudum, sanki oturupta beni yazmışsın. Demekki aynı yollardan geçen ben değilmişim, gerçi yaşanılan herşey için yanlız olmadığımı bilmeme rağmen yine de düşündüm işte.
Kimyonu yemeklerinde bir tutam olsun kullanmanı da acizane tavsiye ederim lezzet harici gaz sorununu ortadan kaldırıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.
Sevgiyle

cinar dedi ki...

Güzel yürekli Nur Hanımcım,
hepimiz aynı aşamalardan geçeceğiz sanırım. Biz de çocuk yetiştireceğiz, o da zamanı gelince bize aynı eziyeti çektirecek eminim. Aslında değer bilmediğinden değil. Biz ya da sizin çocuklar ya da tüm çocuklar ailelerinin değerini bilmediğinden böyle yapmıyoruz ki. Annem çok fedakarlık yapıyor farkındayım ama bir şey olduğunda da insan en yakınındakine çemkiriyor. mesela en çok Çınar'ın beslenmesinde ters düştük annemle. 2 aylıktan itibaren erişkin yemekleriyle beslemek istedi. Ben de şiddetle karşı çıktım. Aynı şeyi kayınvalidem deseydi yine karşı çıkar ve asla yedirmezdim ama annemle olduğu kadar karşı karşıya kalmazdık sanırım. zaten kayınvalidem de bir kere söyler sonrasında susardı. Annem gibi üstüme gelmezdi her seferinde. ne bileyim işte. keşke her şey güllük gülistanlık olsaydı..
Kimyonun o özelliğini biliyorum eevt ama köfte ve kısır haricinde ( ya da çay) pek kullanmışlığım yoktu mutfakta. ezogelin çorbasına da yakışıyormuş meğer :)

Benim Hayatim dedi ki...

Ezogelin çorbasına bayılırım :) Annelik çok zor zanaat . Misal beni en çok annem düşünür, çabalar, rahat ettirmeye uğraşır. İşten geldiğim ilk gerginlikle hep O'na patlarım. Hem de ufak tefek şeylerden. O yine de uzatmaz ya konuşmaya devam eder. Daha çok ezilirim. Acayip vijdan yapsam da birkaç gün sonra kaldığı yerden devam.

İnsanın kendi evi,düzeni gibi olmuyor nokta. Ablana da tam destek anlaşılan. Anne = özveri. Sanırım ben de annem gibi olamam. Kuşak farkından olsa gerek.

♥sibelinsu♥ dedi ki...

ben kendi annem kadar başarılı olamadığımı düşünürüm hep bi yandan dört çocuk,bi yandan her zaman düzenli temiz bir ev,bir yandan her gün tatlısına kadar hazır yeni bir menü...ben tek çocukla bile beceremiyorum hepsini o yüzden ileride de onun kadar iyi bir anane olabileceğimi sanmıyorum...
insan hep en yakınına kızar, çünkü hiç bir zaman gitmeyeceğini bilir kırılırlar ama geçer...Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.

sessiz balik dedi ki...

Çınarcım suskunsun yine ??

cinar dedi ki...

@ Benim Hayatım, hep en yakinimizdakine patlarız zaten. Bize kim en uzatsa bizden payına düşen de o kadar az olur :))

@ Sibelinsu, âmin. Evet eskiler o kadar is güç arasında nasıl bahsetmişler hepsiyle ben de şaşırıyorum :)

@ Sessiz Balık, internet azizliği :(