1 Mayıs 2010 Cumartesi

Cevizli Çikolatalı Kurabiye

Dün TV seyrederken Beşiktaş Ihlamur'da bir kafeyi tanıttılar. Hiç gitmedim ama gayet cazip görünüyordu. Dikkan sahibi bir de kolları sıvayıp bir kurabiye yapmaya koyuldu, zaten kendi de geçiyormuş hep mutfağa. Sunucu kız ballandıra ballandıra bir anlattı bir anlattı, yok kokusu şöyle mis gibi, yok görüntüsü böyle güzel.. Eee durur muyum? Program bitince ayaklandım. Zaten görümcemler de yoldaydı. Badem meşhur kısırını yapıyordu. Ben de bayıla bayıla yenilen şu kurabiyeyi bir deneyeyim dedim.

2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
168 g tereyağı
3 su bardağı un
bir çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata

Tam tarif bu. Ama ben 168 g tereyağı yerine 4-5 küp tereyağı ile iki kaşık zeytinyağı koydum. Damla çikolata da yoktu evde. Eti bitter'lerden 1,5 paketi bıçakla küçülterek ekledim tarife.

Önce yumurta, yağ ve şekeri karıştırdım. Sonra un ve kabartma tozunu ekledim. Sonra da ceviz ve çikolatayı. Kurabiyenin özelliği büyük olmasıymış. Kimisi avuçiçi kadar, kimisi daha da büyük. Tabi fırına girince biraz daha yayılıyor unutmayın.

Sonuç gerçekten güzel oldu. Ben ağızda un tadı bırakıp insanı susuz bırakan kurabiyeleri çok sevmem. Bu tam bana göreydi o yüzden. Kıyır kıyır :) Sütün ya da kahvenin yanına iyi gider gerçekten de. Püf noktası bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasıymış bu arada. Ben yumurtaları dolaptan çıkardığım gibi kullandım gerçi vaktim olmadığı için. Tereyağı da buzluktan çıktığından onu da azicik ısıttım itiraf edeyim :))

Görümcemler de çok beğendiler kurabiyeyi. Hatta kafe açma hayallerimiz gün yüzüne çıktı yeniden. Bizde ailecek var galiba bu hayal :)

Afiyet olsun.

5 yorum:

uzunbacak dedi ki...

Canım istedi şimdi enfes kurabiyenden :)) Bize de yaparsın değil mi? Ben de deneyeceğim kesin.

mucukss

gülçin dedi ki...

çınarcım, seni ne kadar motive ettiyse bu kurabiyeler, okurken beni de etti itiraf ediyorum. tarif alındı, denenecek efendim :)

sevgiler.

cinar dedi ki...

@ Uzunbacak,
gelebilirseniz yaparim tabi ki. Ben beğendim tadını da biraz sert tabi.

@ Gülçin,
Valla asıl yerindeki nasıldır ben de onu merak ettim :) Umarım beğenirsin sen de. sevgiler.

cakiltasi dedi ki...

çınarım ıhlamur'da kafe diyince aklıma bi yer geldi acep orası mı? otoparkın karşında böyle çok güzel dekorlu bir yer. şimdi olsa da yesek kurabiyeden:)

chroma dedi ki...

Ayol malzemelerin hepsi bardakla bi tek tereyağ "168 gr." :)
170 olmaz mıymış acaba :))