9 Nisan 2009 Perşembe

Hafif moral bozukluğu

Yazdıklarımı okudum. Unuttuğum yiyecekleri sıralayayım hemen :)

Avustralya mutfağından da yedik bir şey. Aman kafamı toplayamadım bir türlü..

2005 Nisan ayında göğsümde bir sertlik hissederek sevdiğim cerrahlardan birine gitmiştim. Ultrason çekilip boyutları ve yeri tam olarak belli olduktan sonra hemen alalım diyerek 2 gün içinde ameliyat etmişti beni. Sonuçlar iyiydi çok şükür. Kadınların % 50 sinde görülebilen fibroadenomdu. İyi huylu tümör yani.

Aradan tam 4 sene geçti. Geçen hafta aynı göğsümde daha öncekinden biraz daha büyük bir sertlik hissettim. Sanmayın ki oturup düzenli olarak meme muayenesi yapıyorum. Aslında yapmak da lazım ama bir problem olmayınca insanın aklına gelmiyor. Biraz da korku var tabi. Hep ötelemeye çalışıyorsunuz. Ama işte tam 4 sene sonra yine tesadüfen bir sertlik hissettim aynı göğsümde. Acilen doktora gittim. Aslında acilen gitmem gerektiği konusunda kendimi ikna etmeye çalıştım ama yaklaşık 1 hafta kadar yanılmış olabileceğim konusunda kendimi telkin etmeye de çalıştım. Sonuç itibarıyle bugün yine aynı doktoruma gittim. O da önce hüsnü kurumtum olduğunu düşündü ve kendimle çok ilgilenmememi söyledi. Ama elle muayenede hemen o da fark etti benim fark ettiğimi. Diğer göğsüm için de minik sertlikler olduğunu söyledi ki onları fark etmemiştim ben. Hemen ultrason çekildi tabi. İki göğsümde de olmaması gereken kitleler bulundu :( İkisi için de fibroadenom olabilir dendi. Ama ameliyat olup da patolojisine bakılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil tabi.

Daha önce ameliyat olduğum göğsümdeki yaklaşık 2 cm olmuş. Aslında daha önceden fark edebilmem gerekirdi. Diğerindeki 1 cm. Daha önce ameliyat olduğumda da 1 cm civarındaydı ve hemen alalim demişti doktorum. Bu sefer biraz daha büyüsün, ameliyat daha rahat olur dedi. Hem 1 cm lik olan da biraz büyümüş olur ikisini bir alırız dedi. Ultrason çeken doktor zaten fibrokistik bir yapım olduğunu ve bu kitlelerin büyüyeceğini söylemişti. Cerrahım da aynı şeyi söyleyince 3 ay sonraki ultrasonu beklemek düştü bana da.

Neyse sonucu iyi olsun da, gerisi önemli değil.

Lütfen çevrenizdekileri öncelikle kendi evlerinde basitçe yapabilecekleri elle muayene için teşvik edin. Erken teşhiş çok önemli bu tip şeylerde.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Hamiş : Kafamı toplayınca Avustralya maceralarımıza devam edeceğim.

12 yorum:

zuzuların annesi dedi ki...

Canım, öncelikle çok geçmiş olsun...
Şanslısın ki kendi kendini muayene edip,farketmişsin erkenden o şişlikleri...Umarım 3 ay sonraki kontrolde de iyi haberler alırsın...
Şimdiden geçmiş bitmiş olsun inşallah...

serrose dedi ki...

cok cokj gecmis olsun
hemen sifa olsun insallah

ABİ dedi ki...

bu işler çok önemli Çınar. İhmale gelmiyor.. Geçmiş olsun.. Herşey iyi olur inşallah.
Sevgiyle kalın...

cakiltasi dedi ki...

çınarım çok geçmiş olsun. ameliyat edilmeden ne çeşit bir kist olduğu belli olmuyor değil mi? 3 ay beklemek çok değil mi bir de çınarım. umarım hiçbir şeyciğin yoktur.
öpüyorum çok çok. dediğin gibi ihmal etmeden kontrol etmeliyiz kendimizi.

sessiz balik dedi ki...

iyiyi düşün Çınarcım iyi olsun
sağlık en değerli varlığımız
ama herşeyin başında moral geliyor ; umarım iyi haberlerini alacağız.
sevgiler

aysema dedi ki...

Ne yazık ki pek çok kadının ortak sorunu. Çok çok geçmiş olsun. Zamanında fark etmen iyi olmuş. Güzel haberler alırsın, umarım.
Sevgiler...

cinar dedi ki...

* * Güzel dilekleriniz için hepinize de çok teşekkür ederim. Ne kadar bekleyeceğime karar vermem gerekiyor sadece. gerisi için zaten yapabileceğim bir şey yok şu anda. iyi düşünelim iyi olsun. olumlamanın gücüne hepimiz de inanıyoruz değil mi? :)

Hepinize kucak dolusu sevgiler.

Güneşli Günler dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun, ne güzel erken erken farkedebilmen. İyi haberlerini bekliyorum.

denizanasi dedi ki...

çok hızlı geçmiş olsun ...

Benim Hayatim dedi ki...

Canım ben yeni gördüm bu yazını. Biz de geçen hafta annemin mamografi sonuçlarından dolayı epey gerildik. Her bayan da olabilir denildi şimdi takipteyiz.

Bu kadar genç yaşta olunca insan daha da çok şaşırıyor. Acil şifalar diliyorum. 3 ay bir an önce geçip gitsin, sürünceme de kalmak daha yorucu. Dualarım seninle....

Vladimir dedi ki...

Geçmiş olsun.

İnsan sağlığı ihmale gelmiyor, fazla didiklesen evhamlı diyorlar ama bir kenara bırakmak asla olmuyor.

cinar dedi ki...

hepinize de çok teşekkür ederim. ihmale gelmiyor evet, biz de kontrol altında tutacağız sürekli. herkese bol şifalı, sağlıklı günler dilerim.