2 Ekim 2008 Perşembe

Bayram sonrası

Bayram en çok bana yaradı sanırım. Kitabımı bir köşede bırakıp uyuklama dışında koltuğa yayılıp bir sürü film seyrettim :) Hatta bazılarını TV'de yayınlanırken tesadüfen yakalaıp da seyrettim. En sevdiğim animelerden biri olan Monsters Inc. ve usta Miyazaki'nin (Spirited Away) bunlar arasındaydı. Ben tabi zevkten dört köşe :)

Sonracıma, bayram için kuzenimiz gelmişti, oturdum onunla (benim için ikinci kez olmak üzere) Tim Burton'ın Corpse Bride'ını seyrettim. Sonra aslında çizgifilmlerini çok sevdiğim Alvin and the Chipmunks'ı seyrettik. Sonra, In Brudges geldi perdemize. Ama ben yorgundum, yazmaya uanıyorum ama yaşlı kadınlar gibi uyuklayarak seyrettim :) Burada tanıtabilmek için bir kez daha seyretmeliyim dolayısıyla.

Nip / Tuck'larda da 4. sezona başladık. Gayet güzel gidiyor. Elimizde bir de 5. sezon var sanırım. Biteceği için üzülüyorum da, bir yandan da merakla üstüste bir sürü bölüm seyrettiğimiz için seyretme imkanı bulamadığımız filmlere geçebileceğiz bütün bölümleri bitirince.

Filmleri de en kısa zamanda anlatacağım burada.

Ha unutmadan bu bayram tam bir ev hanımı gibi oldum. Mutfakta epey zaman geçirdim.
Değişik tarifler yaptım. Meyveli kek, tarçınlı biber dolma, kıymalı börek ilk kez denediklerimdendi. Meyveli kekin görüntüsü falan da çok güzel olduğu için onun fotoğrafını çekmeyi ihmal etmedim :) Tarifi verirken yayınlayacağım ve şimdiden söyleyeyim mutlaka deneyin.

Böyle işte...

3 yorum:

Vladimir dedi ki...

Sefan olsun ne diyelim, kıskanmıyoruz elbette.. :)

Bazen film seyrederken ben de bir uyuyorum pir uyuyorum 20 dakikalık kestirme sanki bir gecelik uykuya denk düşüyor. TV önü uyumalarına işyerlerinde de artık imkan tanınsın bence. Bak o zaman verimler nasıl artıyor.

Tarçınlı dolmayı çok merak ettim. Tarçınlı herşey güzel olur bildiğim.

Hatta bizim buralarda soğuk havalarda içilen sıcacık "tarçın" bile vardır. bak bugün de serin olsa da içsek dedim.

Laf lafı açar gibi oldu. :))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Filimleri bekliyorum,
bakma yorumlamadığıma, hepsini tek tek okuyor, cazip geleni alıp seyrediyorum.
Ev hanımı Çınar'ıma sevgiler...

cinar dedi ki...

@ Sevgili Vladimir, sonunda biber dolmanın da meyveli kekin de tariflerini yazabildim. Belki bir gün dener ve izlenimlerini bizlerle paylaşırsın :)
İş yeri uyuklamaları fikrine canı gönülden destek veriyorum :)

@ Sevgili Yaşamın Kıyısında,
çok teşekkürler. Film zevkinizi bilirsem farkli filmler de tanıtabilirim zevkle :) Sevgilerimle,