25 Şubat 2008 Pazartesi

Pazar günü ve eski dostlar

Önceki yazımda sadece cumartesiden bahsetmişim. Oysa haftasonu koca 2 günden oluşuyor değil mi? :)

Pazar günü güzel bir kahvaltıdan sonra Badem'le yürüyüşe çıktık. Hava yine çok güzeldi. Son zamanlarda hasret kaldığımız güneşi görünce (Sanki Alaska'da yaşıyoruz) dışarı çıkasımız geldi. Uzunbacak ve Çankaya yine iştelerdi :))

Biz de karı-koca birlikte çıkıp yaklaşık 2 saat yürüdük. Aslında yürümeyi seviyorum. Hele ki sahil yoluna gidip denize bakıp huzur bulmak, martıları seyretmek, çınaraltına gidip Badem'in bana gazoz ısmarlamasını beklemek sevinçle beklediğim şeyler :)

Yine öyle yaptık. Evden Badem'in iş yerine kadar yürüdük. Yerini balık ve kuş şekilleriyle döşedikleri minik köprüden geçtik, çarşı içine uğrayıp akşam için balık aldık ve ordan çınaraltına kadar tekrar yürüdük. Badem bana gazoz ısmarladı :) Bu sefer gazozdan çok hoşlanmadım ama, çünkü her zaman Uludağ marka gazoz satan çınaraltı çaycıları markayı Çamlıca'ya çevirmişler. Eskiden en sevdiğim gazozdu Çamlıca. Ama Ülker aldı alalı hiç sevmiyorum. Nedense!? :)

Gazoz demişken Safranbolu'nun Bağlar Gazoz'undan bahsetmemek olmaz. Giderseniz mutlaka tadın. Müthiş bir tadı var.



Bu arada Grey's Anatomy'nin 4. sezonunun ilk 9 bölümünü seyrettim. Çok özlemişim. Senaristler greve girince çok üzülmüştüm. Şimdi 10. ve 11. bölümler de çıkmış :) En kısa zamanda onları da seyredeceğim.



4. sezonda olanlara gelince;

Artık dizi kahramanlarımız (!) birer doktor. İntörnlükten sıyrılıp gerçek doktorlar olarak geziniyorlar hastane koridorlarında. Üstelik yeni intörnler var. Bir ara kendilerinin isimler taktıkları doktorlar gibi bu sefer yeni intörnler onlara isimler takıyor. Bu intörnlerden biri de Meredith'in üvey kardeşi Lexie Grey.



Meredith ve Derek Christina'nın hüsranla sonlanan düğünü sonrasında ayrılmıştır (!). Sürekli buluşup ayrılık "s.e"ksi ya da ayrılık öpücüğü konulu anlar yaşarlar. Burke istifa edip başka bir hastaneye gitmiştir. Onun yerine daha önce Burke'le otan atışmalarından tanıdığımız Dr. Hahn hastanedeki işi kabul eder. Kardiyolojide ilerlemek isteyen Christina'ysa Dr. Hahn ile hiç anlaşamadığı için sürekli sorun yaşar. Şef başasistanlık görevi Dr. Callie Torres'e verilmiştir. Bailey bu işe çok bozulsa da Torres'e yardım eder. Başhekim Webber bu durumu farkedince görevi Torres'ten alıp Bailey'e verir.
Torres için çok zor bir sene olmaktadır çünkü Gerorge onu İzzie ile aldattığını anlatınca evlilikleri biter. İzzie ve George hep bu anı beklemektedir ama hiçbir şey istedikleri gibi gitmez.

Bakalım 10. ve 11. bölümlerde ne seyredeceğiz? :)

2 yorum:

Öykücü dedi ki...

Gazoz ve simit ikilisi beni hep çocukluğuma götürür.Şimdi o tadı alamıyorum gerçi.

cinar dedi ki...

Sen de Çamlıca mı içiyorsun yoksa? :) Bir ara Safranbolu'da buluşalım da sana Bağlar Gazozu ısmarlayayım :))