28 Ocak 2008 Pazartesi

Bizim Badi, Otto ve Ana

Kar yağıyoooooor! :)

Ama öyle televizyonlarda söylendiği gibi etkili kar yağışı falan değil. 30 saniyelik aralarda dolumsu kar yağışı, sonrası fıs. Yerleri bırakın çatılarda bile birikmedi :)  Neyse şimdi bir uyarı daha yapıldı televizyonda. Bugün 23:00 itibariyle başlayacakmış asıl kar yağışı! O ne demekse :)) Gün boyu uyarı yaptılar. Yok efendim 16:17 de başlayacakmış yok 18 miş. Şimdi 23'e ertelendi..

Günlerdir yazamadım. Bugün Öykücü'yle konuşurken geçen hafta iki gün işe arabayla gittiğimi yazmadığımı farkettim. Evet evet yanlış okumadınız :) Tam iki kere arabayı kendim sürerek gittim işe :) Ondan önceki haftasonu da markete gitmiştim. Şu kar bir yağsın da, sonra tekrar başlayıp bu sefer peşini bırakmayacağım araba işinin..



Dün zuzu geldi. Bir arkadaşının "o filmi görünce yarıldım" yorumunu duyunca oturduk Kuzey Kutbu Aşıkları'nı (Los Amantes del Circulo Polar) seyrettik. Ben yarılmadım. Dahası 
nasıl olur da yarılınır bilemedim. Bilmiyorum film modunda mı değildim yoksa hakikaten güzel 
miydi film?

Küçük bir çocuk var okul bahçesinde. Onunla birlikte bir sürü çocuk hatta bu çocukları almaya gelen aileleri de var aynı bahçede. Ama kameraman abim o "bir çocuk" a odaklanmış, belli ki kahramanımız "O". Biri topa vuruyor ve çocuk topu yakalayamayınca top dışarı kaçıyor. Çocuk da arkasından koşuyor. Ormana doğru gittiğinde bir de küçük kız beliriyor önünde. O da koşuyor. Sonra çocuk topu yakalayınca kız yere düşüyor. Böylece başlıyor Otto v e Ana'nın hikayesi. Otto ilk görüşte aşık oluyor Ana'ya. Ana da Otto'ya tabi ki. Ama birbirleriyle konuşmuyorlar hiç. İsimlerini bile bilmiyorlar..

Otto'nun anne-babası boşanıyor bir gün ve Otto annesinde kalıyor. Bir tesadüf eseri Ana'nın annesi Olga ve Otto'nun babası Alvaro tanışıyorlar ve onların da ilişkisi başlıyor. Otto ve Ana'ya kardeş gözüyle bakıyorlar bu sefer. Ama onlar birbirlerini hiçbir zaman kardeş olarak görmüyorlar. Birbirlerini seviyorlar çünkü ve Otto Ana'yı hergün görmk için annesini bırakıp babasının ve Olga ile Ana'nın birlikte yaşadığı eve taşınıyor.

Otto ve Ana'nın ilişkisi gün geçtikçe derinleşiyor ama aileleri hala habersiz bundan.

Bir gün Otto evi terkediyor ve bütün aile dağılıyor.

..

Sonunda Otto tekrar Ana'yı buluyor ama maalesef tekrar kaybediyor.


Bunu yazmasa mıydım? Ne bileyim ben çok sevmedim ya, belki de o yüzden saklanılası gelmedi.
Film karşısında yarılanların varlığını da unutmamak gerekir gerçi :))

7 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

tebrik ederim sevgili çınar,
işte budur.......
sürüş operasyonunun devamını merakla bekliyorum.
bu arada film bana yarılmaktan çok romantik romantik izlenecek bir film gibi geldi??

cakiltasi dedi ki...

çınarcım,
al istanbul'dan da o kadar. dün saat 16.00 gibi başlayacaktı kar yağışı ama ben bir şey göremedim daha. belki bulunduğum semt itibariyledir:)
araba işine pek sevindim tam gaz devam. her yere onunla gitmek isteyeceksin belli bir süre sonra :)
senin filmi seyretmedim aklıma köprü üstü aşıkları geldi. o film de pek güzeldi sanki. ama yıllar var seyredeli. o zamanki ruh halim çok farklıydı şimdi sever miyim bilmem.
öptüm çok.

cinar dedi ki...

@ Tabiat Anacım çok teşekkürler :) Azmettim bu sefer başaracağım umarım! :) Film bana biraz sıkıcı geldi aslında. Ne bileyim yarıldım diyince ömrümde seyrettiğim en romantik ve en güzel aşk filmi beni bekliyor sandım. Belki de bu kadar yüksek beklentiyle seyrettiğim için çok sevemedim.
Sevgiler.

@ Çakılım, aynen dediğin gibi. Bir kere çok eğlenceli buldum ve arabayla gitmek üzere evden her çıkışımızda yan gözle bir Badi'ye bir Badem'e bakıyorum. Ama henüz o kadar güvenmiyorum kendime. Burda trafik de yollar da berbat çünkü. Daracık yollardan nasıl geçiliyor hiç anlamıyorum :p

Bahsettiğin film ismen çok tanıdık geldi ama anımsayamadım. En kısa zamanda seyretmeye çalışırım. Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Yarılmak ne demek ayol.Gülmekten yarılınmaz mı?Bu filmin neresine gülmüş?

Araba konusunda yeni maceralarını bekliyorum.Sileceklerin nasıl çalıştığını falan iyice öğren.

Sevgiler..

cinar dedi ki...

Öykücüm burda yarılmak çok beğenmek anlamında kullanılmış aslında. Gülmekten yarılmak değil yani, hakkaten gülünecek bir şey yoktu filmde :))

Evet evet şu karlar bir kalksın da, sileceklerin falan nasıl çalıştığını öğrenip tekrar çıkacağım yollara :)

Öykücü dedi ki...

Silecek konusu önemli.Geçen gün yağmur nasıl yağıyor inanamazsın.Bindim arabaya.Allah bu arabada silecekler nasıl çalışıyor bilmiyorum.Diğer arabamdaki gibi mi çalışıyor denedim filan sonunda temizlemeyi keşfettim.Yani önce su sıkıp o suyu temizlemek için silecek çalıştırmayı keşfettim.

Neyse dedim çıktım yola.Şakır şakır yapmurda ben önce su fışkırtan ve silen bir tip.Bunu öyle sık yapıyorum ki.Önümü görmem imkansız yoksa.Allahım yandan bakanlar kız manyak bu yağmursa camları temizlemeye çalışıyor falan diyecekler stresiyle kirpiyi aradım.Meğer kolu aşağıya indirmem yeterliymiş:)))

Önemsiz gibi görünen ayrıntılar önemli olabiliyor:)))))))))

Öptümm..

cinar dedi ki...

İlahi Öyküm :)) Tamam tamam, kulağıma küpe yaptım merak etme. Silecekler, ışıklar hepsini öğreneceğim :)
Öptüm.