30 Mayıs 2010 Pazar

Mobilya Kokusu :)

Mobilyalarımız geldiiiiii :) Adamlar ilk önce şifonyeri çıkardılar eve. O zaman acaip bir moral bozukluğu yaşadım çünkü bebe mavisi olarak belirlediğimiz renk yerine koyu mavi bir çekmece çıktı karşımıza. Allahtan bütün çekmeceleri renkli istemedik. Çoğu beyazdı zaten. İkisi mavi ikisi yeşil olacaktı. Yeşiller doğru geldi de maviler başka bir desen için beğendiğimiz tondan geldi. Neyse mobilyacı kadınla konuştuk, adamlara iade ettik. Doğru renkte boyanıp gelecekler. Mobilyanın geri kalan kısmını çok beğendik ama. Zaten mağazada da çok beğenmiştik, belirli yerlerindeki lacivert-kırmızı renkler yerine bebe mavisi-yeşil uyumu olsun istemiştik.



Modoko'yu bilenler bilirler. Kocaman bir yer. Bir caddesi de bebek mağazalarına ayrılmış. Ama o kocaman yerde topu topu 3 dükkanı beğenmiştik. Lara Baby, Çocuk Kalbi ve Yıldızlar Bebe Genç. Ereğli'ye döndüğümüzde yeni doğum yapmış olan bir arkadaşımızın da Lara Baby^den alışveriş yaptığını duyduk. Uzunbacak da Tunişkocumun oda takımını Çocuk Kalbi'nden almıştı. Onun mobilyası şimdiye kadar gördüğüm en güzel mobilya zaten. Mağazada gördüğümüzde de beğendik ama evdeki duruşu çok daha farklıydı. Meğer zevkli arkadaşım beğendiği modeli, beğendiği motiflerle süsleterek yaptırmış onu. Onda olmasaydı kesin biz de o modeli alırdık. Ama aynı olmasın dedik ve kararımızı Yıldızlar Bebe Genç'te kıldık. Mağaza sahibi Ümran Hanım müşterileriyle çok ilgili bir kere. Mobilyayı en ince ayrıntısına kadar anlatıyor, mobilyanın en güzel tarafı da ayrıntılarda gizli. Çekmece köşelerinin güvenlik nedeniyle fazlasıyla yuvarlatılmış olması, boyası, ray sistemi vs. Henüz kullanmaya başlamadık elbette. Daha bugün geldi zaten, dedikleri günde de teslim ettiler bu arada ki bu bir satıcıda en çok aradığımız özelliklerden biridir. Güvenilir olması çok önemlidir. Bu açıdan da güvenimizi boş çıkarmadı.



Bizim bebek odası yaptığımız oda eskiden misafir odasıydı. Bekarken kullandığım tek kişilik ikiz yatak, şifonyer, kitaplık ve annemin ta evlendiğinden kalma 4 kapılı bir gardrop vardı odada. kitaplık haricindekilerinin hepsini boşalttık. Bebek gardroplarının da en büyüğü 3 kapılı olduğu için başta siparişimizi karyola ve şifonyer olarak vermiştik. Ama siparişe yönelik çalıştıkları aklıma gelince Ümran Hanımı arayıp daha önceden bir mobilyacıya yaptırmayı düşünerek çizdiğim 5 kapılı dolaptan bahsettim. Tabi yaparız deyince çok mutlu oldum :) Bize bir de oyuncak sandığı ile 2 tane duvar rafı hediye ettiler sağolsunlar. Gerçi fiyat olarak diğer mağazalara göre biraz daha pahallıydı ama yine de değdi diye düşünüyorum. Mobilya bakan biri varsa Yıldızlar Bebe Genç'i öneririm kısacası.

Temizlik sonrasında 1 hafta kadar havalandıracağız mobilyaları. Aslında 1 ay kadar bütün kapaklar açık kalsın dediler ama biz temizleyip yerleştireceğiz yavaştan. Çünkü evin her heri her yerde halinden iyice gına geldi bana. Zaten bu aralar hormonlar tavan yaptığından mıdır nedir iyice tuhaf oldum. Hala temizlikçi bulamadığımız için de moralim çok bozuktu. Bu koca göbekli halimle yemek bile zor yaparken temizlik imkansız oldu. Geçenlerde bari azıcık ütü yapayım dedim. Sıcakta da hiç çekilmiyormuş. Çok yorulmadım gerçi ama sinirlerim çok bozuldu. Oturdum ağladım.

Sonra Grey's Anatomy'nin 6. sezonunu da bitirdim. Onun da sonunda ağladım. Halbuki hiç ağlamam böyle şeylere. Hele bir filme ağladığım çok sık görülen bir şey değildir. İşte dediğim gibi bana bir haller oldu :)

Kör Randevu’yu bitirdim. George Levanter her çeşit ortama rahatlıkla girip çıkan, kendini her türlü belanın içinde bulup onlardan da ustalıkla sıyrılmasını bilen bir iş adamı. Daha önce memnuniyetsizliğimi belirttiğim tecavüz meselesi bir arkadaşıyla ilgiliydi aslında. Gerçi aynı deneyimi bir kez de kendisi yaşadı. Ama kitap baştan sona bu konudan oluşmuyordu en azından. Ben çok beğenmedim yine de. Ama sevgili Vladimir ve sevgili 7. Oda’nın tavsiyeleriyle Çelik Bilye ve Şeytan Ağacı ile bir şans daha vereceğim bu yazara. Nermin Bezmen’in kitaplarından birine başlamayı düşünüyorum bundan sonra. Evde vakit geçmiyor zaten. Gerçi şu mobilya yerleştirmesi vs bir müddet oyalar beni. Bir de Badem’cim Mentalist’in 2. sezonunu hizmetime sunmaya hazırlanıyor :) Bakalım, bir sıraya koyacağız hepsini de.

Dün de Romantik Komedi’yi seyrettik bu arada. Aslında Uzunbacak çok seyretmek istiyordu ama onsuz seyrettik. Eğlenceliydi bence. Moral bozukluğu yaşadığım şu günlerde güzel kızlar, güzel mekanlar görmek iyi geldi. Yoksa film çok içerikli değildi yanlış anlaşılmasın. Hoş vakit geçirmek için güzeldi yalnızca. 3 güzel kadın. Biri yeni evli, diğerleri bekar. Esra’nın işini ve sevgilisini terk etmesini kutlamak üzere bara gider ve epey sarhoş olurlar. Bar çıkışı dizi oyuncusu Cem (Engin Altan) ve onun yakın arkadaşı reklam ajansında çalışan Mert (Cemal Hünal) ile tesadüfen karşılaşır hatta çarpışırlar bir araba mevzusu nedeniyle. Esra’nın aklı Mert’te, Didem’in (Sinem Kobal) aklı Cem’de kalır.

Esra bir iş görüşmesine gittiğinde tesadüfen Mert’le karşılaşır. İş görüşmesine gittiği şirkette çalışmaktadır Mert. Esra adama iyice abayı yakar. Didem’se kafayı Cem’le bozmuştur ama ona okuduğu kitaplarla taktik yapmaya çalışır kaçan kovalanır misali. Sonunda Cem’in de aklına düşer Didem. Bıdı bıdı bıdı ve mutlu sooooon :)

11 yorum:

uzunbacak dedi ki...

Şekercim güle güle kullanın. Çok güzel ve ferah oldu gerçekten. Çok da kullanışlı görünüyor. Bol çekmece, dolap. Hele bir de cicileri yerleştirince harika olacak. Ege Çınar da hayırlısıyla aramıza katılsın güzel odasında mutlu zamanlar geçirsin inşallah. Bu arada kapı süsü de harika olmuş gerçekten doğumdan sonra onun fotosunu da koymalısın.

7.oda dedi ki...

bütün mobilyalarına bebek kahkahaları yapışsın :))

beenmaya dedi ki...

desene her şey geldi bir kendisi kaldı beklediğimiz :)))

sessiz balik dedi ki...

ne heyecan ama ? özlüyorum yani ben de o günleri ... oda takımı süper güle güle kullanın Çınar

cakiltasi dedi ki...

çınarım mobilyalarını çok beğendim çınar bebişin. cuma günü ank'da bir düğüne gittim masada altı çiftten hepsinin bebeği vardı. artık bebişi olmayan arkadaşım bir elin parmakları kadar kaldı:)

aysema dedi ki...

Nasılsınız? Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Sevgilerimle...

cinar dedi ki...

@ Uzunbacak; evet evet onun da fotoğrafını koyacağım da daha zaman var. ne bileyim bunu begendik bunu aldık işte. sağlıklı günleri olur inşallah.

@ 7. Oda, amiiiiiin :)

@ Beenmaya, evet evet, o da 7 temmuzda gelecek inşallah :)

@ Sessiz Balık, heyecan çok valla. Ama bir yandan da sıkıldım artık çünkü hakikaten yatınca yerimden kalkamıyorum :)

@ Çakıl, valla bizde de öyle neredeyse ya. Herkes çoluklu çocuklu oldu :) Darısı isteyenlerin başına diyeceğim.

@ Aysema, iyiyiz çok teşekkürler. Fırsat buldukça okuyup yazmaya çalışıyorum. Sevgiler.

ummugulsum dedi ki...

Meraba

ummugulsum dedi ki...

Bizde kizima yatak odasi alma icin maskodaki dukkanlarin Coguna girdik AMA maalesef icime pek sinmediler . Sonra yildizlari bebe Genc mobilyayi girdik sokagin sonunda bi dukkan satici turgut bey ilgilendiler bizimle mobilyanin ordaki haling cok begendik ve turgut bey guven Verdi bize icim de cok rahatti .ve dun mobilyamiz geldi soyle en tarihten erken cok begendik umraniyede hanim ve turgut bey ilginiz ve emeginiz icin cook tesekkur ederiz ve en onemliside guvenimizi bosa cikarmadiniz çocuk odasi almak isteyenlere gonul rahatligiyla tavsiye ederim :))

Adsız dedi ki...

Masko Yıldızlar Bebe ve Genç'e bakmadan sakın karar vermeyin. Biz yeni doğacak bebeğimiz için bebek odası takımı beğendik, detayları mobilyanın eve teslim tarihi vs. ne konustuysak zamanında ve eksiksiz bir şekilde geldi. (mobilyayı getiren ustaların hakkını yiyemem bebek odasını boyatmıstık boyacı odanın süpürgeliklerini geri takmadan gitmişti sağolsunlar Yıldızlar Bebe ve Geçte çalışan ustalar kendi işleri gibi sorun yaratmadan taktılar onlara bide burdan teşekkür ediyorum). Sizlerde bilirsiniz bebek odası gelince aile bireyleri, kolu komşu bakmaya gelir hepsi cok beğendiler bunu gerçekten hissetmek çok önemliydi. uzun yıllar kullanılabilrecek kaliteli ürününün arkasında duran verdiği sözü tutan yer arıyorsanız tek adres Yıldızlar Bebe ve Genç derim arkadaşlar.

Yıldızlar Bebe ve Genç 'e Teşekkürler.

Eda-Tayfun BULDU

Nevin Hanımın Mutfagı dedi ki...

Bugün gelinimle dolaştık modokoyu haftaya gittiğimizde tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler