30 Ekim 2007 Salı

Tatil mi dediniz?

Haftasonu tatili 3 gün olacak yaşasın dediler. Vallahi hiç anlamadım. Tatil mi haftaiçi mi, iyi mi kötü mü, dinlendim mi yoruldum mu bilemedim. Kalabalıktık yine.. Aslında seviyorum böyle hırala gürele ama yoruluyorum bu da bir gerçek..

Kayınvalidemler geldiler haftasonu. Hatta kayınvalidem ve kayınpederim haftaiçinden gelerek ananade kaldılar. Haftasonu görümcem de katıldı. Kayınvalidemler bize geçtiler, görümcem ananede kalınan yerden devam etti :)

Tabi kalabalık bizde olunca kahvaltılar akşam yemekleri falan bizde yendi. Ben, hımbıl, güzel güzel kahvaltılar hazırladım. Akşam yemeği için kolay olsun diye balığı tercih ettim yine. Bu sefer de resim çekemedim. Ama bugün alabilir de resimlersem çok süper olur. Özellikle mezgit ve barbunu tercih ederim balık konusunda. Evde yaptığımda hem kokusu çok olmaz hem lezzetini pek severiz hem de şekil icabı çok güzel olur.

Balıkları mısır ununa buladıktan sonra başları tavanın geniş tarafına, kuyruklarıysa tavanın merkezine gelecek şekilde inci gibi dizerim. Balık tavasının özel düz kapağıyla kızarınca çevirir pasta gibi servis ederim :) Herkes bu görüntüye bayılır.

İşte kayınvalidemler gelince de bu yöntemi tercih ettim. Güzel oldu. Allahtan mutumuz (mutfağın küçüğü bizimki) yemek masamıza yakın da getir götür işlerinde çok yorulmadım :)

Aaaa saat 5 olmuş. Hemen çıkmam lazım :)

1 yorum:

Esra dedi ki...

cok guzel bir tarife benziyor. Bir daha yaparsan resmini koyar misin? Merak ettim