6 Mart 2009 Cuma

Tiyatro Maceramız ve Yolculuk



oyun : ve perde açılır, ilk sahne görünür... (Dil-u Beste sahnesi)



oyun : ve ben sahneye çıkarım : Beyin Cerrahı, aynı sahne

Sonunda tiyatro oyunumuzu sahneleyebildik. O kadar uzun zamandır çalışıyoruz ve o kadar fena durumdaydık ki son ana kadar bir arıza çıkmasını bekledim aslında. Ama sonuç çok şaşırtıcıydı. Her şeyden önce biz çok eğlendik :) Hani sahnenin tozunu yutunca artık başka bir şey düşünemezsin gibi şeyler söylerler ya, biz doyamadık, perde açılmadan önce heyecandan arka kapılara kaçmaya çalışan bizler, oyun bittikten sonra biz bu oyunu bir kez daha, hatta bir kez daha oynamalıyız şekline büründük :) Hatta şu anda bunun yollarını arıyoruz.



provalar : aynı sahne yine ben :)

Oyun esnasında da oyun sonrasında da çok alkış aldık, herkes çok güldü, çok eğlendi. Aynı bizim gibi, onlar da bizim performansımızın beklediklerinin üzerinde olduğunu söylediler. Bu iyi bir şey mi tartışılır tabi :)



Oyun : Çeşitlemeler sahnesi, sarışın hemşire iğneyi yanlışlıklar doktora yaparken



Provalar : Dayak sahnesi

Ama sonuç olarak il sağlık müdürlüğünden haber geldi. İl merkezine gidip bir kez de orada oynamamızı rica ediyorlarmış. Sonracıma Kızılay yararına da oynama ihtimalimiz varmış. Bu da bizim açımızdan epey sevindirici oldu.



Oyun bitiminde tüm oyuncular sahnedeyken

Tiyatroda rol almak, bütün o heyecanı yaşamak da acaip keyifli bir şeymiş. Son zamanlarda çok sıkılmıştım, bitsin artık diye düşünmeye başlamıştım ama bitince de hakikaten yeniden başlasın diye düşünmeye başladım. Evet, öncesi baya eziyetli. Ezberlemeki rol arkadaşlarının ezberlemesi için beklemek, provalar falan derken bayık zamanlar da geçirdik. Ama sonuç gerçekten de güzel oldu ya :)

Yurtdışı seyahatimiz ise gerçekleşmek üzere :) Evet evet, yanlış okumadınız. Bütün endişelerimize rağmen vizeli pasaportlarımız şu anda kargoda, hatta kargo elemanları hastanemiz merdivenlerinde bile olabilirler şu dakikada :) Bu da çok ayrı bir keyif tabi ki. Başta epey gözümüzü korkuttular. Gitmek planımız her zaman vardı aslında. Ne de olsa o uzun yolun sonunda kardeşimiz gibi olan Melih vardı. Ama zaman belli olmayınca öncesinde de bir hazırlık yapmamıştık. Gitmeye aniden karar verince de bazı şeyler için geç kaldık gibi düşündürttüler. Siz siz olun korkmayın :) Başvurumuzu 4 martta yapabildik biz. Zira evraklarımız hazır olsa da randevusuz almadıkları, randevuyu da 10-15 gün sonrasına verdikleri için geciktik. Ama yine de 4 mart akşamı telefondan arayarak işlemimizin tamam olduğunu, ama kargo gittiği için postalamayı ancak ertesi gün yapabileceklerini söylediler. Hemen aynı gün halloldu yani, inanılır gibi değil :))) Dün de postaladılar doğal olarak bugün de elimize ulaşacak işte!

Nereye mi gidiyoruz? Efenim ta Avustralya’ya uçacağız 14 Martta. Yaklaşık 19 saat uçacağız. Biraz göz korkutucu bir rakam bu 19. Ama havayolları sağolsun bir sürü şey düşünmüş bu uzun yolculuk için. Filmler, müzikler, oyunlar. E biz yanımıza birkaç kitap da aldık mı heralde çok sıkıntı çekmeyiz değil mi?

İşte gördüğünüz gibi yolculuk heyecanına şimdiden kapılmış durumdayım. Dünyanın neredeyse diğer ucuna gidip kanguruları, koalaları, şu meşhur Opera Binasını görme şansım, okyanusta yüzme ihtimalim var! :)

Hamiş : Dinlemeniz için Careless Whisper'ı seçtim bu sefer. Oyunumuzun son perdesinde hademe bu şarkıda süpürgeyi alıp dans ediyordu :)

13 yorum:

TuBiKKo dedi ki...

ay çınarııım nasıl özendim şimdi ben sana bir bilsen..kocacımla benim de böyle bir hayalimiz var;yurtdışına beraber tatile gitmek gibi.Ben iş sebebiyle gidip geliyordum zaten biliyorsun ama tatil için ve de en sevdiğinle gitmek bambaşka olsa gerek.heyecanını paylaşıyorum.Avustralya ise çok iyi bir seçim diye düşünüyorum.Tatil dönüşü yazılarını da dört gözle bekleyeceğimdirrr :)

ABİ dedi ki...

hem bir oyunda rol alarak bundan keyif duymak, hem avustralya macerasına gitmek... vallahi özenmedim dersem yalan olur... çok keyifli çok...

Unknown dedi ki...

ne güzel heyecanlar bunlar :) desene biz de avusturalya maceralarını okuyacağız bol bol da fotoğraf isteriz ona göre :)

cinar dedi ki...

@ Tubikkocum umarım siz de gidersiniz bir gün. Hele askerlik bitsin de :) Teşekkür ederim :)

@ Sevgili Abi :) Çook teşekkür ederim. Vallahi heyecanım ve mutluluğum yazıma aynen yansımış olmalı :)) Bakalım bizi daha nasıl maceralar bekliyor..

@ Sevgili Funda, bol bol fotoğraf çekebilmeyi umuyorum. Bakalım dönüşümde göreceğiz :) Çok teşekkürler.

Burcu SezeR dedi ki...

Alkışlardan sonra bu kadar çalışmaya, heyecana, endişeye değmiş diyor insan...

Benim Hayatim dedi ki...

Çocukluğumdan beri gitmek istedim üklkeye gidiyorsun demek :)) Çok sevindim de merak da ettim niye orası diye ??

Tiyatro,sahnede insanların önünde rol yapmak,birde bundan keyif almak. Bravo diyorum! Tebrikler...

cinar dedi ki...

@ Hoşgeldin Burcu Sezer :) Evet değdi gerçekten de. Teşekkürler :)

@ Aysun'cum çok yakın bir arkadaşımız orada çalışıyor artık. O sebepnen o ülke :) Zaten merak da ediyorduk hihi :)

Tekrar oynayacağız biliyor musun? Çok heyecanlı :)

cakiltasi dedi ki...

çınarım sahne keyfi ne güzel bir şey di mi? Hele ki tiyatro daha başka bir şey. güzel geçirmenize sevindim. nicesi diğer oyunlarınıza :)

avusturalya maceranız için tebrikler. şimdi oranın da yazı bitmek üzeredir pek keyiflidir. timsahlara dikkat:) güle güle gidin güle güle gelin.
öptüm çok.

aysema dedi ki...

Öncelikle tiyatro başarınızı kutluyorum. Sahne tozunu yutan bırakamaz, bu nedenle de devamının geleceğine inanıyorum.

Sonra da iyi tatiller diyorum. Keyfini çıkarın. Dönüşte yazılarınızı bekliyorum.

Güneşli Günler dedi ki...

Çınarcım oyunu başarıyla ve keyif alarak sergilemenize çok sevindim. Geçmiş olsun.

Yurt dışı seyahatiniz için en az bende sizin kadar heyecanlandım. Çok da güzel bir seçim yapmışsınız. Şimdiden seyahat yazılarını ve fotoğraflarını merakla bekliyorum. Umarım ben de bir gün gidebilirim oraya, gerçi o kadar saat uçak yolculuğu çekebilir miyim onu da bilmiyorum. Yolculuk tarihi belli mi?

Son olarak da ben Çınar'ı gördüm hem de beyin cerrahı olmuş :)

Vladimir dedi ki...

Mutluluk veren bir deneyim olmalı. Gıpta ediyorum sana. Çok güzel ya. Sahne heyecanını yaşamak, arkadaşlarınla birlikte bir üretimde bulunmak ve bunu sergilemek muazzam bir şey. Avustralya'da gezisi eminim ki çok güzel geçecek. Dönüşte bizlerle paylaşacaklarını merakla bekliyorum. İyi yolculuklar arkadaşım. :))

denizanasi dedi ki...

TEBRİKLER :))) valla sahnede oynamak gercekten cesaret ister. cok güzel..

bu arada beni can evimden vurdun. careless whisper en vazgeçilmezimdir:)

cinar dedi ki...

@ Çakılım evet ya, 6 nisanda tekrar sahneleyecekmişiz aynı oyunu. o kadar çok beğenildi ki peşimizi bırakmadılar :))
Timsah degil de, acaba okyanusta köpekbalıklarıyla falan karşılaşır mıyız onu merak ediyorum ben :)

@ Sevgili Aysema, çok teşekkür ederim. Umarım her şey yolunda gider.. Sevgiler.

@ Ahimsa evet yaaa, baya uzun sürüyor. 19 saat dile kolay. 1 günü havada geçireceğiz neredeyse.. nasıl geçecek hiç bilmiyorum. zaten bu 2. kez uçağa binişim olacak. Diğeri İstanbul-Antalya idi, oldukça kısaydı yani bunun yanında :)

@ Sevgili Vladimir :)
cidden herkesin yaşaması gereken bir heyecan ve mutluluk bu. devamı gelecek umarım. Avustralya için çok heyecanlıyım ama daha valiz bile hazırlayamadık :( Her şeyi yetiştirebilecek miyiz onun telaşındayım şimdi.. Çok teşekkürler, arkadaşım! :))

@ Denizanası çok teşekkür ederim :) Müziği beğenmene de ayrıca çok sevindim :))